Η Ελληνική στέβια από τη γη στο ράφι

Η Ελληνική στέβια από τη γη στο ράφι

Η συνεργασία της Stevia Hellas με την Green Cola, ως επιτυχημένο μοντέλο καινοτόμου ανάπτυξης.

Η ελληνική στέβια αποτελεί ένα από τα πλέον υποσχόμενα αγροτικά προϊόντα της χώρας, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για το προϊόν παρουσιάζει σημαντικούς ρυθμούς αύξησης τα τελευταία χρόνια (CAGR 10% ετησίως από το 2012), αντανακλώντας την προτίμηση των καταναλωτών για προϊόντα με φυσικά γλυκαντικά.

Σύμπραξη δύο σύγχρονων ελληνικών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργούν οι συνθήκες της αγοράς, δύο σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις, η συνεταιριστική επιχείρηση Stevia Hellas και η Green Cola Ηellas, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή καινοτόμων αναψυκτικών με στέβια, επένδυσαν σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής στέβια την τελευταία δεκαετία. Από το 2017, ξεκίνησε η συνεργασία των δύο πρότυπων εταιριών με στόχο αφενός τη μέγιστη αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής στέβια στο αναψυκτικό Green Cola και αφετέρου, την ενίσχυση της προσπάθειας για την προοδευτική προσέλκυση Ελλήνων παραγωγών στη Stevia Hellas, ώστε να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

ADVERTISING

Δύο χρόνια μετά την απαρχή του φιλόδοξου εγχειρήματος η Stevia Hellas και η Green Cola παρουσιάζουν την κοινή τους διαδρομή και το επιτυχημένο, καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας τους, σε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Ελληνική Στέβια: Συνεργασία από τη γη στο ράφι». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα του Μικρού Χρηματιστηρίου (Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, με εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Στέλιος Θεοδουλίδης -Γενικός Διευθυντής της Venus Growers, Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος -Διευθυντής Στρατηγικών Έργων, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Περικλής Βενιέρης - Πρόεδρος της Green Cola Hellas, Joel Perret -Πρόεδρος της Γαλλικής εταιρείας Stevia Natura, η κα. Ilanit Kabessa -Partner της εταιρείας Medstrata VC από το Ισραήλ κ.α. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Χρήστος Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Stevia Hellas.

Η ενημερωτική εκδήλωση αποσκοπεί στην παρουσίαση των προοπτικών ανάπτυξης της παραγωγής ελληνικής στέβια καθώς και στην ανάδειξη του μοντέλου συνεργασίας μεταξύ του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και της παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων όπως αυτό αποτυπώνεται και μέσα από τη σύμπραξη της Stevia Hellas με την Green Cola.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Η Ελληνική στέβια από τη γη στο ράφι

Η συνεταιριστική επιχείρηση Stevia Hellas ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Λαμία και αποτελεί τον πρώτο συνεταιρισμό που καλλιεργεί, παράγει και μεταποιεί συστηματικά ελληνική στέβια στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 85 παραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα άφησαν τα καπνά και δραστηριοποιούνται καθημερινά για την παραγωγή και την διανομή της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Με την Κίνα και την Λατινική Αμερική να πρωτοστατούν παγκόσμια στην καλλιέργεια και παραγωγή του ιδιαίτερου φυτού στέβια, η Ελλάδα απαντά το 2012 με την ίδρυση της συνεταιριστικής επιχείρησης Stevia Hellas διαθέτοντας για πρώτη φορά στην ελληνική και διεθνή αγορά, προϊόντα από φύλλα 100% ελληνικής στέβια.

Η Green Cola αποτελεί μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που εισήγαγε στην αγορά αναψυκτικά με στέβια, βασίζοντας τα προϊόντα της στην καινοτομία παραγωγής. Σήμερα, λίγα χρόνια μετά από την ίδρυσή της, αποτελεί μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας σημαντικό μερίδιο στα αναψυκτικά τύπου cola που ξεπερνά το 7% στην Ελλάδα, είναι σταθερά στην πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς στα αναψυκτικά με στέβια, ενώ τα προϊόντα της παράγονται και διανέμονται σε περισσότερες από 22 χώρες ανά τον κόσμο.

SHARE:

24Media Network