Ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος επενδύει στην Ισπανία

Ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος επενδύει στην Ισπανία

Τα Ikos Resorts είναι έτοιμα να λειτουργήσουν την πρώτη τους μονάδα, στη Μαρμπέγια, στη νότιο Ισπανία

Είναι ο πρώτο αμιγώς ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος που επενδύει στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια κορυφαία χώρα, όπως η Ισπανία.

Η εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού, αποδεικνύεται και με αυτό το εγχείρημα, διότι εξάγεται τεχνογνωσία, όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών στον τουρισμό. Το δημιουργικό πνεύμα του Ανδρέα Ανδρεάδη, μέχρι πέρυσι προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του πιο επιτυχημένου στην ιστορία του θεσμού, που ανέβασε το επίπεδο του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον θεσμικά, έφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Με φορέα μια νεοσύστατη εταιρία, την Ikos International SCA, με έδρα το Λουξεμβούργο, τo ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο των ελληνικών Ikos Resorts, επεκτείνεται, λοιπόν, στην ιβηρική χερσόνησο. Τα Ikos Resorts σχεδιάζουν νέες μονάδες στη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια. H επέκταση, μέσω νέων εταιρειών, σε ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού, όπως αυτή της Ισπανίας, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη τουριστική δύναμη παγκοσμίως, δημιουργεί οικονομίες κλίμακας, προωθεί τη νέα εικόνα του ελληνικού τουρισμού και ενισχύει τη ροή εύπορων τουριστών, καθώς και τα δίκτυα συνεργατών, τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών, προς την Ελλάδα. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη της ελληνικής τουριστικής αγοράς να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε έναν παγκοσμιοποιημένο κλάδο, όπως αυτός του τουρισμού.

Τώρα, όσον αφορά στην Ikos International SCA, έχει μετοχική σύνθεση σχεδόν ίδια με αυτήν που επένδυσε ήδη στην LBRI SARL, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Sani Resort και των Ikos Resorts στην Ελλάδα. Τη διοίκηση θα ασκούν από κοινού οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, ενώ στο μετοχικό σχήμα της Ikos International δεν συμμετέχει ο Σταύρος Ανδρεάδης.

Η Ikos International θα κάνει χρήση του εμπορικού σήματος Ikos Resorts καθώς και των υπηρεσιών sales and marketing και training της LBRI, στο πλαίσιο μιας σύμβασης franchising που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Ikos International προχώρησε ήδη στην αγορά του ξενοδοχείου Costa del Sol Princess στη Μαρμπέγια της Ανδαλουσίας, το οποίο θα αναμορφωθεί ριζικά με στόχο τη δημιουργία του νέου πολυτελούς Ikos Andalusia, δυναμικότητος περίπου 400 δωματίων και σουιτών και θα είναι το πρώτο Ikos Resorts στην Ισπανία. Προβλέπεται δε να λειτουργήσει την άνοιξη του 2020. Για το συγκεκριμένο εγχείρημα θα επενδυθούν νέα κεφάλαια ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το πέμπτο resort που έρχεται να λειτουργήσει με το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts, μετά το νέο Ikos Dassia στην Κέρκυρα, το οποίο αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του τον Μάιο του 2018, και το νέο Ikos Aria, στην Κω, η λειτουργία του οποίου προγραμματίζεται για το 2019.

SHARE: