Ένας Έλληνας κάνει διάσημο ένα ολόκληρο Ελβετικό καντόνι

Ένας Έλληνας κάνει διάσημο ένα ολόκληρο Ελβετικό καντόνι

Ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Μαργέτας, μετακομίζει σε ένα μικρό και άγνωστο για πολλούς καντόνι της Ελβετίας, το Τσουκ, και μέσα σε δυο μήνες καταφέρνει να κάνει τον κόσμο να μιλάει γι αυτό το μικρό φορολογικό παράδεισο και τις ιδιαιτερότητες του.

Το Τσουκ στα γερμανικά ή Ζουγκ στα γαλλικά είναι ένα μικρό καντόνι με 30,000 κατοίκους μέσα στην πόλη του Τσουκ και συνολικά 110,000 σ όλο το καντόνι. Στην Ελβετία είναι γνωστό για την πολύ χαμηλή φορολογία που προσφέρει. Είναι περίπου μισή ώρα με το τρένο νοτιοδυτικά της Ζυρίχης. Ο διαδικτυακός ιστότοπος, που δημιούργησε ο Δημήτρης Μαργέτας, http://zug.rocks , σκοπό έχει να κάνει γνωστό ευρύτερα αυτό το όμορφο καντόνι όπως επίσης κάποιες ιδιομορφίες που ξενίζουν όσους μετακομίζουν εκεί. Ακριβές σακουλές σκουπιδιών, γραμματοκιβώτια με ενοίκους φαντάσματα, η Μέκκα του Μπιτκόιν και του Μπλοκτσέιν, το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Ευρώπη η ακόμη και στον κόσμο, είναι μερικά από τα στοιχεία της «Τσουκικής» καθημερινότητας, που εκπλήσσουν τους νεοαφιχθέντες. Ενώ οι ντόπιοι εκπλήσσονται με τη σειρά τους με την έκπληξη των ξένων.

Όλα αυτά με πολύ δόση χιούμορ έβαλε σε ένα χιπ χοπ κομμάτι ο Έλληνας της διασποράς για να λανσάρει τη νέα του ιστοσελίδα αφιερωμένη στο Τσουκ. Το τραγούδι κοινοποιήθηκε και σχολιάστηκε από χιλιάδες στο facebook, είχε εκατοντάδες προβολές και έγινε πρωτοσέλιδο σε τοπικές εφημερίδες. Αυτή τη βδομάδα κυκλοφορούν μάλιστα και νέα ρεμίξ του τραγουδιού, το οποίο ήδη παίζεται στα τοπικά μπαρς και ραδιόφωνα. Στη μεγαλύτερη εφημερίδα της κεντρικής Ελβετίας, ο Έλληνας δημιουργός του τραγουδιού, δήλωσε ότι το κίνητρο του ήτανε η προώθηση της ομορφιάς του καντονιού και των ανθρώπων της. Αυτό το μήνα η ιστοσελίδα του τρέχει το πιο δημοφιλή διαγωνισμό φωτογραφίας που έγινε ποτέ για το καντόνι. Και όλα αυτά είναι μόνο το δείγμα των πρώτων μηνών από τις δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει ο κος Μαργέτας με στόχο να κάνει το Τσουκ όσο διάσημο του αξίζει. Ειδικά για το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στην κεντρική Ευρώπη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΓΕΤΑ

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Δημήτρης Μαργέτας μετακόμισε στο Τσουκ πρόσφατα, ενώ ζει στην Ελβετία (Γενεύη) από το 2002, έχοντας πια και την Ελβετική υπηκοότητα. Μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα και την Αμερική, εργάστηκε στον τομέα της προώθησης (μάρκετινγκ) για κάποιες απ τις μεγαλύτερες μάρκες καταναλωτικών προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στα κοινωνικά μέσα διαδικτύωσης με μπλογκς και λογαριασμούς στο Instagram και το Facebook. Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει και το πρώτο του βιβλίο στα ελληνικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Dimitris Margetas, 6 Alte Baarerstrasse, ZUG 6300, SCHWEIZ

Τηλέφωνο +41 78 9808020, Email [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα