Eπ. Ανταγωνισμού σε Σκλαβενίτη: Πρέπει να δώσετε σε ανταγωνιστές 22 καταστήματα

Eπ. Ανταγωνισμού σε Σκλαβενίτη: Πρέπει να δώσετε σε ανταγωνιστές 22 καταστήματα
Κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Σε ποιους νομούς η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλεί την Σκλαβενίτης να "ξεφορτωθεί" 22 καταστήματα Μαρινόπουλος για να έχει ισχύ η συμφωνία

Όπως αναμενόταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για την συγχώνευση της Σκλαβενίτης με την Μαρινόπουλος βάζοντας όμως έναν αστερίσκο. Πριν προχωρήσουμε στον αστερίσκο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν ένα ακόμη εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεραστεί για να φθάσουμε στην υλοποίηση της συμφωνίας. Ουσιαστικά είναι ένας λιγότερος “μπελάς” καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές καλούνται να λύσουν τον γρίφο που έχει προκύψει από την καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου.

Ο αστερίσκος  που βάζει στην εισήγηση της – η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη –  η Επιτροπή αφορά στο ότι η Σκλαβενίτης θα πρέπει να αποδεσμεύσει – εκποιήσει 22 καταστήματα της αλυσίδας Μαρινόπουλος σε Αττική και νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου σε ανταγωνιστές της.

Συγκεκριμένα τα καταστήματα που βαίνουν προς εκποίηση, και τα οποία μπορεί να ανήκουν είτε στη Μαρινόπουλος είτε στη Σκλαβενίτης, βρίσκονται 19 στην Αττική και 3 στην Κρήτη. Ειδικότερα, πρέπει να εκποιηθούν 2 καταστήματα που βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης και ένα στο Λασίθι. Στην Αττική πρέπει να εκποιηθούν καταστήματα που βρίσκονται στις εξής περιοχές: Ηράκλειο, Αθήνα (2 καταστήματα), Αγιο Δημήτριο (3 καταστήματα), Πειραιά (4 καταστήματα), Νέα Σμύρνη, Αγιο Ιωάννη Ρέντη, Ταύρο, Παλαιό Φάληρο, Ασπρόπυργο, Νίκαια, Βριλήσσια, Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα.

Το παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη καθώς όλοι γνώριζαν ότι σε συγκεκριμένες περιοχές της οι δύο αλυσίδες παρουσίαζαν σημαντική αλληλοκάλυψη και αντίστοιχα αθροιστικά υψηλό μερίδιο αγοράς. Με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχει στην διάθεση του το news247 η Σκλαβενίτης διαθέτει στην Αττική 110 σούπερ μάρκετ και η Μαρινόπουλος 158. Αντίστοιχα στην Κρήτη η Μαρινόπουλος διαθέτει 41 καταστήματα και η τοπική Χαλκιαδάκης, στην οποία η Σκλαβενίτης συμμετέχει πλειοψηφικά, έχει παρουσία με 38 καταστήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα