Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία για το 7,5% της Epsilon Net

Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία για το 7,5% της Epsilon Net
Εθνική Τράπεζα George Vitsaras / SOOC

Η συναλλαγή θα διενεργηθεί σε τιμή 7,4 ευρώ ανά μετοχή. Η συμφωνία προβλέπει option για επιπλέον 7,5% και συνοδεύεται από συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σε συνέχεια της από 16.11.2022 ανακοίνωσής της για την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) με την EPSILON NET Α.Ε. («EPSILON NET») και τον βασικό της μέτοχο κ. Ιωάννη Μίχο, η Εθνική Τράπεζα («ΕΤΕ») ανακοινώνει σήμερα την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την αγορά ποσοστού 7,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET από τον κ. Μίχο, σε τιμή €7,4/μετοχή (σ.σ. τρέχουσα 7,88 ευρώ) καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης περαιτέρω ποσοστού 7,5% από τον ίδιο, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Η συμφωνία με τον κ. Μίχο επίσης προβλέπει την υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ EPSILON ΝΕΤ και ΕΤΕ, με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της EPSILON ΝΕΤ (ERP, Εμπορικολογιστικές Εφαρμογές) με τα συστήματα της ΕΤΕ, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance.

Τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα θα διατίθενται τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της EPSILON ΝΕΤ όσο και σε όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες.

Η ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις. Κατά την ολοκλήρωση, θα υπογραφεί η σύμβαση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ EPSILON NET και ΕΤΕ κατά τα προβλεπόμενα στο σχετικό μνημόνιο συνεννόησης.

H ανακοίνωση της Epsilon Net

Η EPSILON NET (εφεξής η «Εταιρία») με βάση την κείμενη νομοθεσία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι έλαβε ενημέρωση από τον κ. Ιωάννη Μίχο, Πρόεδρο, Διευθύνων Σύμβουλο και βασικό μέτοχο της Εταιρίας για την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την αγορά από την Εθνική Tράπεζα («ΕΤΕ») μετοχών ποσοστού 7.5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET που κατέχει, σε τιμή €7.4/μετοχή («Αρχική Συναλλαγή») καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης από την ΕΤΕ περαιτέρω ποσοστού 7.5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Επίσης, σε συνέχεια της από 16.11.2022 ανακοίνωσης για την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) μεταξύ της Εταιρείας με την ΕΤΕ, προβλέπεται υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ EPSILON ΝΕΤ και ΕΤΕ με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της EPSILON ΝΕΤ (ERP, Εμπορικολογιστικές Εφαρμογές) με τα συστήματα της ΕΤΕ, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance.

Οι τραπεζικές υπηρεσίες και τα προϊόντα θα διατίθενται, τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της EPSILON ΝΕΤ όσο και σε όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες.

Η ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις. Κατά την ολοκλήρωση, θα υπογραφεί η σύμβαση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ EPSILON NET και ΕΤΕ κατά τα προβλεπόμενα στο σχετικό μνημόνιο συνεννόησης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα