ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα

Καραμούζης: Πάνω από 30 δισ. οι ιδιωτικές επενδύσεις εάν αξιοποιηθούν τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

Από τα 12.5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κληθεί να μοχλεύσει το τραπεζικό σύστημα και να τα κατευθύνει αποτελεσματικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα, μπορεί να οδηγήσουν σε ιδιωτικές επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. ευρώ.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Ένα βήμα πριν την οριστική εξυγίανση του ισολογισμού

Με την ολοκλήρωση της πώλησης του project Frontier το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης το ύψος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα υποχωρήσει στα 4 δισ. ευρώ περίπου. Οι επόμενες κινήσεις εξυγίανσης.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στα 16 δισ. οι ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών εταιρειών το 2021

Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας τα προβλήματα ρευστότητας εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν συνολικές ανάγκες €16 δισ. για το 2021, όταν για την προηγούμενη χρονιά το κενό ρευστότητας των επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα €34 δισ. Κενό χρηματοδότησης 6,4 δισ.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

doValue: Διαχείριση του χαρτοφυλακίου Icon της Εθνικής Τράπεζας που αγόρασε η Bain Capital

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας που αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από περισσότερους από 1.500 οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Διαδικτυακή εκδήλωση με το LSE

Η εκδήλωση, με θέμα «Διαμορφώνοντας τις Πόλεις σε μία Αστική Εποχή», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας) και θα αναλύσει πώς ο αστικός σχεδιασμός, η διακυβέρνηση και ο σχεδιασμός είναι κρίσιμα στοιχεία για τη διαμόρφωση της αστικής ζωής στον 21ο αιώνα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα στο Trade Finance

Η τράπεζα απέσπασε τη σχετική διάκριση από το διεθνές έντυπο Global Finance. Η επιλογή των καλύτερων παρόχων υπηρεσιών χρηματοδότησης διεθνούς εμπορίου γίνεται με βάση τον όγκο συναλλαγών, την εξυπηρέτηση πελατών, την ανταγωνιστική τιμολόγηση και την τεχνολογική καινοτομία.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Εθνική Τράπεζα: αίτηση για υπαγωγή της τιτλοποίησης Frontier στον Ηρακλή

Την υποβολή αίτησης για την ένταξη των senior ομολογιών της τιτλοποίησης Frontier, συνολικής λογιστικής αξίας 6,1 δις.ευρώ, στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων Ηρακλής, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Υποκατάστημα τράπεζας

Τράπεζες: βγαίνουν στις αγορές μετά το Δημόσιο

Η έξοδος του Δημοσίου στις αγορές ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο και stiw ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση. Την αρχή θα κάνουν Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Εθνική Τράπεζα: Υπογραφή των παγκόσμιων Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής

Οι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής καθορίζουν τον ρόλο και την ευθύνη του τραπεζικού κλάδου στην ευθυγράμμιση του με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα του 2015.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου στην Αθήνα

Τράπεζες: "Κλειδώνουν" οι πωλήσεις μεγάλων επιχειρηματικών δανείων σε funds

Παράλληλα με τις τιτλοποιήσεις οι τράπεζες επιταχύνουν και την πώληση σε funds κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εφοπλιστών, βιομηχάνων, ξενοδόχων, αλυσίδων λιανεμπορίου και εισηγμένων εταιρειών.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. με την βοήθεια του Δημοσίου

Μέσω ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με το ελληνικό δημόσιο οι συστιμικές τράπεζες ενισχύουν τα κεφάλαια τους με 1 δισ. ευρώ. Γιατί είναι επωφελής η ανταλλαγή ομολόγων και οι κινήσεις της κάθε τράπεζας

Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Τράπεζες: Συντονισμένο "πάγωμα" δανείων και το 2021

Μετά την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, προγράμματα ταμειακής διευκόλυνσης ανακοινώνουν και οι Alpha Bank και Eurobank. Στόχος να μπει ανάχωμα στα νέα κόκκινα δάνεια και να διατηρηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ισχυρά αντανακλαστικά για τις ΜμΕ εν μέσω κρίσης

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας, οι ελληνικές ΜμΕ ενισχύθηκαν από μέτρα στήριξης και από δικές τους ενέργειες που τις θέτουν σε πορεία όχι μόνο υπέρβασης της τρέχουσας κρίσης, αλλά και μεσοπρόθεσμης βελτίωσης ανταγωνιστικότητας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Διεθνής διάκριση από το International Banker

Το βραβείο “Best Innovation in Retail Banking Greece” απέσπασε για μια ακόμη χρονιά η Εθνική Τράπεζα. Η διεθνής αυτή διάκριση που βασίζεται στην ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού του περιοδικού, έρχεται να επισφραγίσει την ηγετική θέση της Εθνικής Τράπεζας στην αγορά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Στουρνάρας, Μυλωνάς, Καραβίας: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% την επόμενη δεκαετία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Η απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης θα κινητοποιήσει συνολικά κεφάλαια 30 δισ. ευρώ. Στα 10 δις. ευρώ τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας. Στο τραπέζι η κατάτμηση του πτωχυετικού νόμου και η ανάγκη για επενδυτικά projects.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στα 15 δισ. οι απώλειες τουριστικών εισπράξεων φέτος

Ο μετασχηματισμός του τουριστικού κλάδου χρειάζεται επένδυση σε ποιοτικές υπηρεσίες και υποδομές, με παράλληλη προώθηση ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος που θα αφορά όλη τη διάρκεια του έτους τονίζει ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Πτώση του ΑΕΠ κατά 2,1% το τέταρτο τρίμηνο

Οι αναλυτές της Τράπεζας κάνουν λόγο για καλύτερη επίδοση το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τα δημοσιευμένα στοιχεία, τα οποία ενσωματώνουν μια έντονα αρνητική στατιστική προσαρμογή των στοιχείων του τουρισμού για εποχικότητα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Στην Intrum Hellas το ''βάρος'' για την συρρίκνωση των κόκκινων δανείων

Εκτός από το σύνολο των τιτλοποιήσεων της Τράπεζας Πειραιώς η Intrum Hellas χτυπάει ακόμη το Project Frontier της ΕΤΕ και το Project Αριάδνη της PQH στοχεύοντας συνολικά σε πακέτα κόκκινων δανείων άνω των 30 δις. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συμμετοχή στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης με 70 εκατ. ευρώ

Στόχος η χρηματοδότηση επενδυτικών έργων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων μέσω της παροχής χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Εξαιρετικές οι προοπτικές του αγροτικού τομέα δηλώνει ο Π. Μυλωνάς.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Παράταση στα moratoria για λίγους

Παράταση στις αναστολές πληρωμών δανείων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 ανακοίνωσε η EBA θέτοντας ωστόσο δύο όρους που αποκλείουν τα περισσότερα δάνεια. Οι δύο όροι και η αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Κοντά σε συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Κατά την ενημέρωση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ τόνισε ότι "είμαστε κοντά στη συμφωνία για τη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής". Τι είπε για τα νέα κόκκινα δάνεια, την στήριξη των δανειοληπτών και το κλείσιμο καταστημάτων

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση 33% των κερδών μετά από φόρους στο εννιάμηνο

Κάτω από τα 10 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια του Ομίλου. Νέες Εκταμιεύσεις δανείων 3,5 δισ. ευρώ στο 10μηνο. Σε αναστολές πληρωμών βρίσκονται δάνεια ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Στο 15,9% ο δείκτης κεφαλαίων CET1.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Διαδικτυακή συζήτηση για τα αποτελέσματα της διαχείρισης του κορονοϊού

Ο ομιλητής, Sir Tim Besley, LSE, και οι Μαρία Πετμεζίδου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής και Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, θα αναλύσουν τα διδάγματα που προκύπτουν από την κρίση της πανδημίας και τις κατευθύνσεις για αλλαγή και ανανέωση.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Καμία διπλοχρέωση κατόχων χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών

Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζες για τις συναλλαγές που δεν εκκαθαρίστηκαν έγκαιρα. Το ποσοστό των συναλλαγών που έχουν επηρεαστεί αφορά λιγότερο από το 0,01% του συνόλου των συναλλαγών

Ουρά σε ταμείο τράπεζας - Φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Τριγμοί στην κτηματαγορά από το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων

Οι αποφάσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσουν 86 καταστήματα μέχρι τέλος του έτους πυροδοτούν κύμα έντονου προβληματισμού στην αγορά ακινήτων που φοβάται κατάρρευση των ενοικίων υψηλότερη του 40%.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Νέα σημαντική πτώση του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο

Για το υπόλοιπο του έτους, η Εθνική Τράπεζα αναμένει μείωση του ΑΕΠ κατά 5,1% σε εποχικά διορθωμένη τριμηνιαία βάση το 4ο τρίμηνο (-12,8% ετησίως το 4ο τρίμηνο), η οποία θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,4% ετησίως το 2020.

Το κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού

Τράπεζες: Ντεμαράζ από CVC για να κλείσει τα deals με Vivartia και Εθνική Ασφαλιστική

Εντολή να κλείσει άμεσα και τα δύο mega deals με Εθνική Ασφαλιστική και Vivartia έχει λάβει το εν ελλάδι επιτελείο του CVC Capitals. Πιο ώριμες οι διαπραγματεύσεις με την MIG - συμφωνία μέχρι τέλος του χρόνου με την Εθνική Τράπεζα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινάει η δεύτερη, μέσα στο 2020, εθελουσία έξοδος προσωπικού

Η ανακοίνωση του νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου στο προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας με την διοίκηση να έχει στόχο την απομάκρυνση από την τράπεζα κατ' ελάχιστον 800 εργαζομένων.

Τράπεζες: Συνεχίζεται το σίριαλ των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Vivartia

Τράπεζες: Συνεχίζεται το σίριαλ των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Vivartia

Μία μέρα πριν λήξει η περίοδος αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με το CVC, το Δ.Σ της MIG αποφάσισε την συνέχιση των διαπραγματεύσεων μέχρι 30 Νοεμβρίου. Ο κομβικός ρόλος της Εθνικής Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Νέος Chief Operating Officer ο Στράτος Μολυβιάτης

Ο Στράτος Μολυβιάτης είναι ένα στέλεχος με σημαντική εμπειρία στον κλάδο. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας το 2018 υπεύθυνος για την τεχνολογική αναβάθμιση της Τράπεζας και του Ομίλου.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης

Το νέο ΔΣ στελεχώνεται από διακεκριμένες προσωπικότητες, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές ΑΕΙ και επιτυχημένους επιστήμονες. Η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει να στέκει αρωγός του.

To κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

Εθνική Τράπεζα: Έκτακτο Δ.Σ. για Εθνική Ασφαλιστική

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας όρισε για το απόγευμα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τη CVC CapitalPartners για την πώληση της θυγατρικής.

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Το κοινό ομολογιακό δάνειο προορίζεται για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Διαχειριστή και κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης. Τι δήλωσαν οι τραπεζίτες 

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Η στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων κατά 50% μέχρι το τέλος του 2021

Μετά την πώληση του κόκκινου χαρτοφυλακίου στην Κύπρο, ακλουθεί άμεσα η συμφωνία για τη Ρουμανία, η τιτλοποίηση Frontier ύψους 6,3 δισ. ευρώ και η ένταξή της στον «Ηρακλή». Προς πώληση και δάνεια εταιρειών.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δεν μπορούμε να πιθανολογήσουμε ζημιά στην ΠΑΕΓΑΕ

Επί του παρόντος δεν μπορεί να πιθανολογηθεί εάν τελικά προκύψει ζημία της θυγατρικής ΠΑΕΓΑΕ από την αξιόποινη πράξη που φέρεται να τελέστηκε από πελάτη της τελευταίας αναφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Το κτήριο της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σταδίου

ΕΤΕ: Συμφωνία με Bain Capital για "κόκκινα" δάνεια στην Κύπρο

Το Bain Capital, μετά με το χαρτοφυλάκιο Icon, αποκτά το "κόκκινο" χαρτοφυλάκιο της ΕΤΕ στην Κύπρο και ακολουθεί άμεσα η συμφωνία για ένα ακόμη στη Ρουμανία. Η ανακοίνωση της ΕΤΕ για τα κυπριακά NPLs.

Ζημιές από την έκρηξη στην πρόσοψη τράπεζας στη συμβολή της λεωφόρου Βεΐκου με την οδό Φιγαλείας στο Γαλάτσι

Γκαζάκια σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γαλάτσι

Άγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στο Γαλάτσι, ο οποίος εξερράγη και προκάλεσε φθορές στην είσοδο