ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στην Βracebridge Capital πακέτο κόκκινων δανείων 1 δις. ευρώ

Τα συνολικά έσοδα για την ΕΤΕ από το Project Frontier II ανέρχονται περίπου στο 45% της συνολικής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, ύψους 1 δισ. ευρώ. Βελτίωση κεφαλαίων και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Εθνική Τράπεζα

Π. Μυλωνάς: Η Εθνική Τράπεζα έχει πλέον ευελιξία να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες

Στις στρατηγικές δυνατότητες που διανοίγονται πλέον για την ΕΤΕ καθώς διαθέτει την ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση στην αγορά αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ στη Γενική Συνέλευση των μετόχων

Τράπεζες

Νέο Δ.Σ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ως όργανο διοίκησης καθορίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι πλέον 9μελές από τα οποία τα 6 είναι μη εκτελεστικά και 3 εκτελεστικά. Η θητεία των νέων μελών του Δ.Σ. είναι τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη της διάρκεια του Ταμείου.

Τράπεζες

Τράπεζες: Ολοκληρώνεται το Φθινόπωρο ο "Ηρακλής"

Στην τελική ευθεία με νέες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 4,5 δισ. ευρώ έως τον Οκτώβριο μπαίνει ο «Ηρακλής». Συνολικά οι τιτλοποιήσεις για τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο παρείχε κρατική εγγύηση αναμένεται να φτάσουν τα 55 δισ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συνεργασία με Epsilon Net, Microsoft & Info Quest για ψηφιακή αναβάθμιση ΜμΕ

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την Ψηφιακή Αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μέσω επιδότησης 90% για την προμήθεια σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών.

Εθνική Τράπεζα

Π. Μυλωνάς: Αισιοδοξία για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα

Σε ερώτηση για την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε τραπεζική χρηματοδότηση ο κ. Μυλωνάς υπογράμμισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πλέον περιορισμούς ούτε σε επίπεδο ρευστότητας ούτε σε επίπεδο κεφαλαίων.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζες: Πράσινο φως για την διανομή μερίσματος από τις Γενικές Συνελεύσεις

Ήδη Πειραιώς, Eurobank και Εθνική αποφάσισαν να κάνουν χρήση της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης για απευθείας συμψηφισμό ζημιών και επομένως να μπορούν να διανείμουν μέρισμα, εφόσον το επιτρέψει ο SSM.

Γεράσιμος Νοταράς

Εθνική Τράπεζα: Θλίψη για την απώλεια του Γεράσιμου Νοταρά

Ο Γεράσιμος Νοταράς ήταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας ο οποίος υπήρξε κινητήριος δύναμη για πάνω από 40 χρόνια στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας και ειδικότερα στο τιμόνι του Ιστορικού Αρχείου.

Εργαζόμενοι σε τράπεζα

Τράπεζες: "Σηματωρός" της αγοράς με πολιτικές οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων 

Θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες και επιχειρήσεις πολιτικές έκτακτων επιδομάτων προς τους εργαζομένους. Τι θα πράξουν Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank. Το παράδειγμα Eurobank, ΕΤΕ και Λάμψα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Εντός του 2022 η τιτλοποίηση Frontier II και η πώληση κόκκινων δανείων στην Κύπρο

Χθες η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι εκκίνησε τη διαδικασία τιτλοποίησης «Frontier II», συνολικής λογιστικής αξίας 1 δις. ευρώ, ακολουθούν η τιτλοποίηση Solar ύψους 170 εκατ. και η πώληση πακέτου κόκκινων δανείων στην Κύπρο 325 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Έκτακτο βοήθημα από 200 έως 700 ευρώ στους εργαζομένους

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων με 200 ευρώ έως 700 ευρώ καθαρά ανάλογα με τον μισθό και η εξίσωση (διπλασιασμός) του Επιδόματος Δικτύου με το επίδομα Διοίκησης μέσα στην τριετία, αποτελούν τα κύρια σημεία της νέας 3ετούς Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας που θα υπογραφεί στην Εθνική Τράπεζα.

Εθνική Τράπεζα

Χαρδούβελης (ΕΤΕ): Δύο μεγάλες ευκαιρίες για τις τράπεζες από την πράσινη μετάβαση

Η μεγάλη στροφή προς τις βιώσιμες πηγές ενέργειας θα χρειαστούν επενδύσεις άνω των 15 δις ευρώ ως το 2030 και άνω των 50 δις ευρώ ως το 2050, τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Τρέχουν οι πράσινες επενδύσεις από βιομηχανικές ΜμΕ

Μελέτη της τράπεζες αναδεικνύει την επιτάχυνση των σχεδιαζόμενων επενδύσεων από τις βιομηχανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να και δημιουργείται ένα κενό με το 35% των εταιριών να παραμένει εκτεθειμένο στις προκλήσεις.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Αξιοσημείωτες αντοχές για τις ΜμΕ

Οι αναλυτές της ΕΤΕ επισημαίνουν ότι ενώ το πλήγμα που δέχονται οι ελληνικές επιχειρήσεις αποδεικνύεται υψηλού εύρους και βάθους, η χρηματοοικονομική εικόνα τους παραμένει υγιής και τα σχέδια ανάπτυξής τους ενεργά.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δέκα βραβεία για την καινοτομία και την τεχνολογία

Η "Γιορτή της Καινοτομίας" πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μελά και αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η Εθνική Τράπεζα στηρίζει σταθερά και ενθαρρύνει τις καινοτόμες επιχειρήσεις.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: "Εκτοξεύονται" οι δόσεις για 150 δισ. δανείων

Στο 2% σε ένα χρόνο το euribor 3μήνου από -0,3% που είναι σήμερα. Αύξηση δόσης τόσο για τα ενήμερα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών όσο και για τα δάνεια που βρίσκονται στα funds και τα οποία είναι είτε σε ρύθμιση είτε σε καθυστέρηση.

Εθνική Τράπεζα: Ανάπτυξη 4% το 2022 -Ανθεκτική στις πιέσεις η ελληνική οικονομία

Εθνική Τράπεζα: Ανάπτυξη 4% το 2022 -Ανθεκτική στις πιέσεις η ελληνική οικονομία

Σε αναθεώρηση της πρόβλεψης για την αύξηση του ΑΕΠ το 2022 στο 4% από 3% που ήταν αρχικά προχωράει η Εθνική Τράπεζα, παρά την ένταση της πληθωριστικής κρίσης. Πρωταγωνιστές η εγχώρια ζήτηση και ο Τουρισμός.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Επανέρχονται στο προσκήνιο τα ναυτιλιακά δάνεια

Το 2021 επέκτειναν το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο προς την ελληνική ναυτιλία κατά 1,7 δισ. δολάρια ή 14,2% σε ετήσια βάση. Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές εάν ληφθούν υπ’ όψιν η αναμενόμενη γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας και η επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συνθήκες για αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Στο 8,5% ο μέσος πληθωρισμός το 2022 εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας και επισημαίνουν ότι ισχυρή αγορά εργασίας, η ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού και πρόσθετη η δημοσιονομική στήριξη αμβλύνουν τις επιπτώσεις από την κλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Κυριάκος Καμπούρης

IMS: Η πρώτη εταιρεία διαμεσολάβησης για έκδοση στεγαστικού δανείου με άδεια από την ΤτΕ

Με μερίδιο αγοράς 10% στο σύνολο των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων η IMS παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διαμεσολαβώντας μεταξύ όσων ενδιαφέρονται να λάβουν στεγαστικό δάνειο και των τραπεζών.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: "Φουλ" επίθεση με πωλήσεις τεσσάρων χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων

Η Εθνική Τράπεζα "τρέχει" μέσα στο καλοκαίρι τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων που περιλαμβάνουν ακίνητα, δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων, συμβάσεις leasing και δραστηριότητες στην Κύπρο.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 208 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Παρά την αβεβαιότητα, οι εκταμιεύσεις δανείων ενισχύθηκαν κατά 50% περίπου σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ανάκαμψης των εκταμιεύσεων Λιανικής (+41% ετησίως) και Εταιρικής Τραπεζικής (+52% ετησίως).

Φάρμακα σε συρτάρι φαρμακείου.

Εθνική Τράπεζα: Διπλασιασμός πωλήσεων την επόμενη 5ετία για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Δύναμη πυρός να διπλασιάσουν τις πωλήσεις τους τα επόμενα πέντε χρόνια, στα 7,2 δισ. ευρώ, διαθέτουν σύμφωνα με την τράπεζα, οι εγχώριες εταιρείες του κλάδου. Πώς η Ελλάδα μπορεί να αναχθεί σε ολοκληρωμένο hub φαρμάκων.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς

Π. Μυλωνάς: Μονόδρομος οι τεχνολογικές επενδύσεις για τις Τράπεζες

Η Εθνική Τράπεζα έχει πραγματοποιήσει μεγάλο βήμα τεχνολογικού εκσυγχρονισμού προσφέροντας ευρεία γκάμα νέων ανταγωνιστικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος στο Delphi Economic Forum.

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Τραπεζίτες: Τα "κόκκινα" δάνεια φρενάρουν τις επενδύσεις

Παρά το γεγονός ότι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει ανοίξει, δεν υπάρχει ικανός αριθμός επενδυτικών σχεδίων για να απορροφήσει τους πόρους, εξέφρασαν από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών οι πρόεδροι των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Επιστρέφει το 5% των λογαριασμών ενέργειας σε go4more πόντους

Θα διαρκέσει από 15 Απριλίου έως 31 Αυγούστου. Ισχύει για πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας από τα ψηφιακά κανάλια, καθώς και για πάγια εξόφληση των παρόχων ενέργειας, με χρήση πιστωτικής κάρτας.

Εθνική Τράπεζα: Μικρή πιθανότητα ύφεσης βλέπει ο Γκίκας Χαρδούβελης

Εθνική Τράπεζα: Μικρή πιθανότητα ύφεσης βλέπει ο Γκίκας Χαρδούβελης

Ο πρόεδρος της ΕΤΕ εκτιμά ότι η τρέχουσα κρίση δεν μπορεί να συγκριθεί με τα χρόνια των μνημονίων που χάθηκε το 25% του ΑΕΠ και με το ξέσπασμα της πανδημίας όταν οι απώλειες έφτασαν στο 9%.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Πρώτη χρηματοδότηση με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου €4,85εκ. από πόρους του ΤΑΑ και €2,91εκ. από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Στις "ράγες" ο σχεδιασμός για αύξηση δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των τραπεζών οι νέες εκταμιεύσεις θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, στους κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας και των μεταφορών. Πιο εμφανής στήριξη σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγροτική παραγωγή.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Υποτονικό παραμένει το ενδιαφέρον των μικρών επιχειρήσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρά τις εκτεταμένες ενημερωτικές καμπάνιες των τραπεζών οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν είτε να μην ενδιαφέρονται είτε να μην είναι επαρκώς ενημερωμένες, για την προοπτική του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εθνική Τράπεζα: Τρία σενάρια για οικονομία και πληθωρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Εθνική Τράπεζα: Τρία σενάρια για οικονομία και πληθωρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στο βασικό σενάριο, η ΕΤΕ βλέπει επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στο 3,0% το 2022 – υπό αρκετά δυσμενείς υποθέσεις για τις τιμές ενέργειας – από 4,4% που εκτιμούσε το Δεκέμβριο του 2021, ενώ θα επιταχυνθεί στο 4,1% το 2023 (έναντι 3,8% αρχικά).

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από 10 χρόνια συρρίκνωσης

Την ετοιμότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία το 2022 αναδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, καθώς ο στόχος της εξυγίανσης των ισολογισμών και των δραστικής μείωσης των κόκκινων δανείων επετεύχθη.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Οι τρεις στόχοι μέχρι το 2024

Η εξυγίανση του ισολογισμού με μείωση των κόκκινων δανείων στο 3%, η οργανική παραγωγή κεφαλαίου για την διατήρηση κεφαλαιακών μαξιλαριών και η επίτευξη ισχυρής κερδοφορίας αποτελούν τους στόχους της Εθνικής Τράπεζας για την επόμενη τριετία.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 833 εκατ. ευρώ το 2021

Στα αποτελέσματα καταγράφεται αποκλιμάκωση του δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) σε 7,0% από 11,9% το Γ’ τρίμηνο 2021 και 13,6% το Δ’ τρίμηνο 2020. Στο 18% η κεφαλαιακή επάρκεια με Εθνική Ασφαλιστική-EVO Payments.

Εθνική Τράπεζα

Φ. Ιωάννου - ΕΤΕ: Οι τέσσερις παράμετροι που κρίνουν την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Η Φωτεινή Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων Εταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, αναλύει τις τέσσερις παραμέτρους που κρίνουν την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων.