news 24/7

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Νέος Chief Operating Officer ο Στράτος Μολυβιάτης

Ο Στράτος Μολυβιάτης είναι ένα στέλεχος με σημαντική εμπειρία στον κλάδο. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας το 2018 υπεύθυνος για την τεχνολογική αναβάθμιση της Τράπεζας και του Ομίλου.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης

Το νέο ΔΣ στελεχώνεται από διακεκριμένες προσωπικότητες, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές ΑΕΙ και επιτυχημένους επιστήμονες. Η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει να στέκει αρωγός του.

To κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

Εθνική Τράπεζα: Έκτακτο Δ.Σ. για Εθνική Ασφαλιστική

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας όρισε για το απόγευμα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τη CVC CapitalPartners για την πώληση της θυγατρικής.

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Το κοινό ομολογιακό δάνειο προορίζεται για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Διαχειριστή και κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης. Τι δήλωσαν οι τραπεζίτες 

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Η στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων κατά 50% μέχρι το τέλος του 2021

Μετά την πώληση του κόκκινου χαρτοφυλακίου στην Κύπρο, ακλουθεί άμεσα η συμφωνία για τη Ρουμανία, η τιτλοποίηση Frontier ύψους 6,3 δισ. ευρώ και η ένταξή της στον «Ηρακλή». Προς πώληση και δάνεια εταιρειών.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δεν μπορούμε να πιθανολογήσουμε ζημιά στην ΠΑΕΓΑΕ

Επί του παρόντος δεν μπορεί να πιθανολογηθεί εάν τελικά προκύψει ζημία της θυγατρικής ΠΑΕΓΑΕ από την αξιόποινη πράξη που φέρεται να τελέστηκε από πελάτη της τελευταίας αναφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Το κτήριο της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σταδίου

ΕΤΕ: Συμφωνία με Bain Capital για "κόκκινα" δάνεια στην Κύπρο

Το Bain Capital, μετά με το χαρτοφυλάκιο Icon, αποκτά το "κόκκινο" χαρτοφυλάκιο της ΕΤΕ στην Κύπρο και ακολουθεί άμεσα η συμφωνία για ένα ακόμη στη Ρουμανία. Η ανακοίνωση της ΕΤΕ για τα κυπριακά NPLs.

Ζημιές από την έκρηξη στην πρόσοψη τράπεζας στη συμβολή της λεωφόρου Βεΐκου με την οδό Φιγαλείας στο Γαλάτσι

Γκαζάκια σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γαλάτσι

Άγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στο Γαλάτσι, ο οποίος εξερράγη και προκάλεσε φθορές στην είσοδο

Το κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού

Εθνική Ασφαλιστική: Κρίσιμες ώρες για συμφωνία με το CVC

Η διοίκηση Μυλωνά προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όρο για αύξηση του τιμήματος από πλευράς του CVC, εφόσον στο μέλλον η Εθνική Ασφαλιστική επιτύχει προκαθορισμένους στόχους απόδοσης.

Κόσμος στην Ερμού

Φθηνά δάνεια: Αγώνας δρόμου να αυξηθούν οι επιχειρήσεις δικαιούχοι

Οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις εντός του 2020 ξεπερνούν τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις όλης της προηγούμενης δεκαετίας. 11 δις. ευρώ ρευστότητα μέσω ΤΕΠΙΧ και Ταμείου Εγγυοδοσίας σε διάστημα μόλις 7 μηνών.

EUROBANK

Τράπεζες: Συνεχίζονται τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού

Μετά την Eurobank που ολοκλήρωσε την περασμένη Παρασκευή πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης του προσωπικού με την συμμετοχή 750 εργαζομένων, ακολουθούν μέχρι τέλος του έτους Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η έκδοση πράσινου ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

Η χρηματοδότηση έργων στον κλάδο της ενέργειας και κατά κύριο λόγο σε ΑΠΕ, αποτελεί στρατηγικό στόχο της τράπεζας στοχεύοντας σε χρηματοδοτήσεις 3 δισ. ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια.

To κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκαθαρίζει το τοπίο της πώλησης τις επόμενες μέρες

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το CVC Capital Partners δείχνει διατεθειμένο να προχωρήσει σε ορισμένες βελτιώσεις της προσφοράς του, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η συμφωνία με ένα τίμημα κοντά στα 450 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Μιχαηλίδης: "Πυξίδα" για την Εθνική Τράπεζα στην κρίση το πρόγραμμα μετασχηματισμού της

Μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση, το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας διευκόλυνε τη λήψη γρήγορων αποφάσεων και διαφύλαξε τη συνέχιση της επιχειρηματικής της λειτουργίας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Εκδήλωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο LSE

Διαδικτυακή εκδήλωση για την οικονομική ύφεση, την ανισότητα και την άνοδο του λαϊκισμού στις ΗΠΑ διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο London School of Economics σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα

Ουρά έξω από υποκατάστημα τράπεζας.

ΑΔΜΗΕ: Ομολογιακό 400 εκατ. από Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς

Η Χρηματοδότηση είναι μακροπρόθεσμου ορίζοντα και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων και για την κάλυψη των επιχειρηματικών της σκοπών Δηλώσεις Καραμούζη και Βρεττού.

Άνδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό σε δρόμο της Αθήνας

Τράπεζες: Πόσο θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια την επόμενη διετία

Τι θα αναφέρουν τα Business Plans που θα καταθέσουν μέχρι την άλλη Τετάρτη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον SSM. Ποιες παραδοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν. Οι επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Να μείνουν ανοικτές οι "κάνουλες" της ρευστότητας στην οικονομία

Με την ταυτόχρονη αντίδραση επιχειρήσεων, κυβέρνησης και τραπεζών, το κενό ρευστότητας που δημιούργησε η πτώση της ζήτησης λόγω πανδημίας σχεδόν καλύπτεται και λειτουργεί ως "φρένο" στις επιδράσεις της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συμμετέχει στη γιορτή των 200 ετών ανεξαρτησίας της χώρας

Η Εθνική Τράπεζα, υποστηρίζοντας το έργο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" έχει αναλάβει τη διάθεσή του συλλεκτικού μεταλλίου σε κάθε μέσα από το δίκτυο καταστημάτων και την ιστοσελίδα της.

Εθνική Τράπεζα, Πειραιάς

Εθνική Τράπεζα: Δάνεια 9 δισ. ευρώ στην αγορά μέσω των κυβερνητικών προγραμμάτων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Π. Μυλωνάς, διευκρίνισε ότι η ρευστότητα πρέπει να διατίθεται στους "σωστούς παραλήπτες" και την κατάλληλη στιγμή. Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: 3 δισ. νέα δάνεια στην Ενέργεια την επόμενη τριετία

Μέχρι στιγμής η Εθνική Τράπεζα έχει χορηγήσει δάνεια και εγκεριμένα όρια ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ στην κλάδος της Ενέργεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι η κυρίαρχη τράπεζα στο χώρο.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Νέα ''ένεση'' ρευστότητας στις επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα τρέξει το «νέο ΤΕΠΙΧ ΙΙ», ενώ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται η δεύτερη φάση του προγράμματος εγγυοδοσίας από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς: Δεν φοβήθηκαν τον κορονοϊό στο β’ τρίμηνο

Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς σχημάτισαν σημαντικά λιγότερες προβλέψεις στο β’ τρίμηνο. Απέδωσαν την συγκεκριμένη στρατηγική στα μορατόρια που είναι σε ισχύ καθώς και στο γεγονός ότι η οικονομία δείχνει να ανακάμπτει.

Ο Παύλος Μυλωνάς

Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ): Στήριξη 39.500 πελατών με 3,5 δισ. ευρώ δάνεια

Η Τράπεζα έχει προχωρήσει σε νέες εκταμιεύσεις δανείων, ύψους 2,8 δισ. ευρώ μέχρι και τον Ιούλιο. Προχωράει η μείωση των κόκκινων δανείων. Ταχύτατη ανάπτυξη της ψηφιακής τραπεζικής. Συζητήσεις για την Εθνική Ασφαλιστική.

Εθνική Τράπεζα: Μόλις 1 στις 3 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι θωρακισμένη έναντι του κορονοϊού

Εθνική Τράπεζα: Μόλις 1 στις 3 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι θωρακισμένη έναντι του κορονοϊού

Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης των ΜμΕ υποχώρησε το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατά 34 μονάδες και επανήλθε σε αρνητικό έδαφος, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας. Ποιες εκτιμάται ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Χρήματα

Τράπεζες: "Θερινός" συνωστισμός για τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων

Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα ετοιμάζονται να στείλουν τις επόμενες μέρες Συμβάσεις εμπιστευτικότητας για διαγωνισμούς τιτλοποίησης τριών χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων.

Εθνική Τράπεζα

Καραμούζης (Εθνική Τράπεζα): 43,8 δισ. ευρώ θα χρειαστεί ο κλάδος της Ενέργειας μέχρι το 2030

Στα 9 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στον κλάδο την επόμενη τριετία, τόνισε το στέλεχος της ΕΤΕ. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ρευστότητα, ιδέες και λύσεις». Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει η τράπεζα.

Χρήματα

Τράπεζες: Γιατί η πανδημία αυξάνει τις καταθέσεις των Ελλήνων

Ενισχυμένες κατά 5,88 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από την αρχή του έτους. Πώς εξηγούν την τάση οι ειδικοί και τι θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Η ευκαιρία που φέρνει η πανδημία για τα ελληνικά τρόφιμα

Αξιοσημείωτη εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που είχε ανοδικές εξαγωγικές παραγγελίες τροφίμων κατά το δίμηνο της πανδημίας (Απρίλιο-Μάιο).

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Καταλύτης για την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

Η αυξημένη ζήτηση η οποία ξεπέρασε τα 650 εκατ. επιβεβαιώνει το σημαντικό ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού για τέτοιου είδους εκδόσεις αναφέρει ο κ. Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής της ΕΤΕ.

Στιγμιότυπο από την ετήσια Γενική τακτική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία αρχείου)

Π. Μυλωνάς: Στα 3,5 δισ. οι εκταμιεύσεις δανείων για το 2020- Κάτω του 15% τα κόκκινα δάνεια

Δέσμευσή μας είναι η στήριξη της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κατά την διάρκεια της Γ.Σ των μετόχων. Τα επιτεύγματα και οι στόχοι του Ομίλου.

Κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: 10 χρόνια NBG Business Seeds - Βραβεία για τους πρωταγωνιστές της καινοτομίας - τεχνολογίας

Στον Διαγωνισμό, υπεβλήθησαν 328 προτάσεις: 183 αφορούσαν στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, 90 αφορούσαν στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία και 55 στην κατηγορία Πολιτισμός και Τεχνολογία.

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Αξιοποίησης της κρίσης με επενδύσεις σε κλάδους με υψηλές προοπτικές συνέστησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών μιλώντας στο Delphi Forum. Τόνισαν ότι οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και ότι δεν ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια

Εθνική Τράπεζα

Κ. Μιχαηλίδης: Η Εθνική πέρασε με επιτυχία το stress test της πανδημίας

Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο Delphi Forum. Είναι ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε τις άμεσες επενδύσεις και να οικοδομήσουμε ένα υγιές, περισσότερο παραγωγικό και ανταγωνιστικό οικονομικό μοντέλο.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εθνική Τράπεζα: Πολλαπλά οφέλη από την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων

Πολλαπλά οφέλη από την πώληση του χαρτοφυλακίου Icon, την πρώτη συναλλαγή πώλησης χαρτοφυλακίου NPLs που ολοκληρώθηκε πανευρωπαϊκά εν μέσω κορονοϊού, αποκομίζει η Εθνική Τράπεζα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Βουτιά του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο αλλά και σημάδια ανάκαμψης

Πτώση του ΑΕΠ 13,5% αναμένει η Εθνική Τράπεζα το δεύτερο τρίμηνο και αναπόφευκτη η επιδείνωση στην αγορά εργασίας. Ωστόσο τα σημάδια ανάκαμψης να αρχίζουν ήδη να εμφανίζονται από τα τέλη Μαΐου

Χρηματιστήριο

Τα μηνύματα των τραπεζιτών για την μετά κορονοϊό εποχή

Οι εκτιμήσεις Ψάλτη, Καραβία και Μυλωνά για την πορεία της οικονομίας και η δέσμευση να στηρίξουν με ρευστότητα τους πελάτες. Έγκαιρη η αντίδραση της πολιτείας, διαχειρίσημη η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συζητά με επιχειρήσεις τη μείωση του κόστους δανεισμού

Σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με τους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα είπε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος Π. Μυλωνάς.

Εθνική τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 304 εκατ. στο α΄τρίμηνο του 2020 με αύξηση των προβλέψεων 486 εκατ.

Κέρδη 775 εκατ. ευρώ χάρις στο swap με το Δημόσιο. Υποβλήθηκαν 60.000 αιτήσεις για διευκόλυνση καταβολής οφειλών. Αύξηση εκταμιεύσεων κατά 1,1 δισ. ευρώ. Το μήνυμα του Π. Μυλωνά για την επόμενη ημέρα.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εθνική Τράπεζα: Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής για επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις αποτελούν ένα φιλόδοξο πεδίο καινοτόμου ψηφιακής εξυπηρέτησης. "Η ανάπτυξη online προϊόντων αποτελούν μονόδρομο αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, άμεσοι", τονίζει ο Π. Μυλωνάς.

REDS: Σύναψη Μακροπρόθεσμου Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου €41,5 εκατ.

REDS: Σύναψη Μακροπρόθεσμου Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου €41,5 εκατ.

Στη σύναψη μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού € 41,5 εκατ. προχώρησε η ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., 100% θυγατρική της REDS του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Εκπαιδεύοντας τους πελάτες στην ηλεκτρονική τραπεζική

Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει του πελάτες της ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα για τις συναλλαγές τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τα καταστήματα της Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα – LSE: Διαδικτυακή Εκδήλωση για τον οικονομικό αντίκτυπο του COVID-19

Το πάνελ των ομιλητών θα διερευνήσει ερωτήματα όπως ποιες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία της Ελλάδας, η οποία είναι ακόμη ευάλωτη από την κρίση του χρέους