ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Τα μέτρα στήριξης κάλυψαν το 84% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Οικονομική ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας αναδεικνύει πώς τα κρατικά και τραπεζικά μέτρα παροχής ρευστότητας συνέβαλαν τόσο στην επιβίωση των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των περιορισμών, όσο και στην άμβλυνση τυχόν δομικών επιδράσεων στην μεσοπρόθεσμη στρατηγική τους.

Τράπεζα - Φωτογραφία αρχείου

Τράπεζες: Ισχυρή κεφαλαιακή βάση έδειξαν τα stress test

Ισχυρή η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών στην άσκηση προσομοίωσης της ΕΚΤ. Έγινε με στοιχεία 31/12/2021 ενώ έκτοτε έχουν γίνει σημαντικά βήματα περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης και μείωσης των NPEs.

Εθνική Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Εθνική Τράπεζα: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές τροφίμων αλλά "πάγωσε" η παραγωγή

Την επιτυχία της εξαγωγικής διείσδυσης, που όμως δεν συνοδεύτηκε από παράλληλη άνοδο της παραγωγής, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Τι πρέπει να αλλάξει στον κλάδο.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στο Ταμείο Ανάκαμψης στρέφεται το 44% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Κενό ενημέρωσης εμφανίζουν για το Ταμείο Ανάκαμψης οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καθώς μόλις το 14% δηλώνει πλήρη γνώση των επιμέρους δράσεων του Ελληνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, ενώ το 1/3 των ΜμΕ δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τη χρήση του.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στην doValue έναντι 160 εκατ. ευρώ πακέτο κόκκινων δανείων 6,1 δισ. ευρώ

Μετά την συμφωνία πώλησης του πακέτου κόκκινων δανείων των 6,1 δισ. ευρώ (project Frontier) στο σχήμα των doValue, Fortress και Bain η Εθνική Τράπεζα μειώνει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της στο 13%, ήτοι στα 3,8 δισ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Π. Μυλωνάς: Έτοιμες να στηρίξουν το διπλασιασμό των επενδύσεων οι τράπεζες

Πολύ σημαντικό, χαρακτήρισε από το συνέδριο του Economist ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, τον ρόλο των τραπεζών στην προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Θα πρέπει να στηρίξουν τις βιώσιμες και δυναμικές μικρές επιχειρήσεις, έτσι ώστε αυτές να επενδύσουν στην παραγωγικότητα και να οδηγήσουν σε ισχυρότερη ανάπτυξη.

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Εθνική Τράπεζα: Νέος Πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης

Την εκλογή του Γκίκα Χαρδούβελη στην θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Η τοποθέτηση θα ολοκληρωθεί στην Γενική Συνέλευση των μετόχων στο τέλος Ιουλίου.

Τράπεζα

Τράπεζες: Στην πόρτα της εξόδου 10.000 εργαζόμενοι την τριετία 2020 - 2022

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Πρόγραμμα Εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα, ακολουθεί τις επόμενες ημέρες η Τράπεζα Πειραιώς και η χρονικά θα κλείσει με την Alpha Bank. Οι συνθήκες που επικουρούν τα σχέδια των τραπεζών

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συνεργασία με ΕΤΕπ και ΕΤαΕ για δάνεια προς τις επιχειρήσεις

Οι δράσεις αποτελούν συνέχεια των πρόσφατων προγραμμάτων στήριξης της ΕΤΕπ και του ΕΤαΕ για τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της Εθνικής Τράεπζας ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Πράσινο Δάνειο Αστυπάλαια για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος

Με το «Πράσινο Δάνειο – Αστυπάλαια» παρέχεται στους μόνιμους κατοίκους του νησιού η δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος ενώ παράλληλα υφίσταται η δυνατότητα χρηματοδότησης και του κόστους αγοράς και εγκατάστασης του έξυπνου οικιακού φορτιστή.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Μοναδική ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι ελληνικές μικρές επιχειρήσεις υστερούν τόσο σε παραγωγικότητα εργασίας όσο και σε κεφαλαιακές επενδύσεις έναντι των ευρωπαϊκών, τονίζει σε ανάλυσή της η τράπεζα. Οι βασικές αδυναμίες και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Επιβράβευση των νέων καινοτόμων επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος Κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Τράπεζα επενδύει συστηματικά και με διάρκεια στη στήριξη και στη χρηματοδότηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Εθνική Τράπεζα

ETE: Αύξηση "ρεκόρ" των επενδύσεων

Οι επενδύσεις αυξήθηκαν με τον ισχυρότερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών. Μαζί με την άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας οδήγησαν στη θετική έκπληξη για το ΑΕΠ το 1ο τρίμηνo. Βλέπει +5,7% το 2021 η ETE.

Άνθρωποι με μάσκα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Μπαράζ ομολογιακών εκδόσεων από το Δημόσιο με αρωγό τις τράπεζες

Μέσα σε έξι μήνες το ελληνικό Δημόσιο θα έχει καλύψει πάνω από το 90% του ετήσιου στόχου δανεισμού με το μεγαλύτερο μέρος των εκδόσεων να απορροφώνται από τις ελληνικές Τράπεζες που αποκομίζουν σημαντικά οφέλη

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ντέρμπυ Intrum – DoValue για το project Frontier

Στο υπό τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 190.000 δάνεια που προέρχονται από 80.000 πελάτες και το 90% αυτών των δανείων φέρει εξασφαλίσεις σε ακίνητα. Το κόστος έχει πλήρως απορροφηθεί από τον ισολογισμό χωρίς να επιφέρει καμία κεφαλαιακή επιβάρυνση.

Γυναίκα με μάσκα περνάει έξω από την τράπεζα της Ελλάδος

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δάνεια για την στήριξη Μικρών Επιχειρήσεων της Δ. Μακεδονίας

Στόχος είναι η άμεση χορήγηση δανείων ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο εκκίνησης με επιδότηση επιτοκίου και ταυτόχρονα η βελτιωμένη πρόσβαση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Χρηματοδοτήσεις 5 δισ. το χρόνο την επόμενη διετία - Κέρδη 578 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

Δεν σχεδιάζει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Π. Μυλωνά. Μηδενική εισροή νέων κόκκινων δανείων στο πρώτο τρίμηνο. Έκτακτα έσοδα 491 εκατ. από το swap των ομολόγων του δημοσίου.

Η Εθνική Τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση του ΑΕΠ με διψήφιο ρυθμό το β' τρίμηνο 2021

Ο μηνιαίος δείκτης της ΕΤΕ για την εκτίμηση του ΑΕΠ υποδηλώνει ετήσια αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας 9,7% τον Απρίλιο. Η θετική τάση φαίνεται να ενδυναμώνεται περαιτέρω τον Μάιο με τον εν λόγω δείκτη να προοιωνίζει άνοδο του ΑΕΠ περίπου 11% ετησίως και 2,4% σε μηνιαία βάση.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Εθνική Τράπεζα: Κρίσιμο 20ήμερο για την ουσιαστική εξυγίανση του ισολογισμού

Με στόχο την συρρίκνωση των κόκκινων δανείων στο 3% το 2022, η ΕΤΕ ανακοίνωσε χθες την πώληση του χαρτοφυλακίου Danube, στις 28 Μαϊου ανακοινώνει μια ακόμη τιτλοποίηση 1,5 δις και στις 7 Ιουνίου λαμβάνει δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Frontier ύψους 6,1 δις. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Καραμούζης (ΕΤΕ): Πώς θα προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις

«Αν φθάσουμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο καθαρών άμεσων επενδύσεων (2%) τότε θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε ως και 25 δισ. την επόμενη πενταετία» τόνισε ο Γενικός Δ/ντης Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζικής της ΕΤΕ.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Σπεύδουν στις αγορές το 2021 με εκδόσεις 3,5 δισ. ευρώ

Η υποχρέωση των εποπτικών αρχών και η θετική χρονική συγκυρία ανοίγουν ορθάνοικτα τον δρόμο των ελληνικών τραπεζών για τις αγορές. Την αρχή κάνει σήμερα η Eurobank με την έκδοση ομολόγων 500 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγυητή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων χρηματοδοτεί επενδύσεις και δάνεια κεφαλαίου κίνησης αναπτυξιακού σκοπού προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Πράσινο φως από την ΓΣ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Αναγκαία η πώληση της θυγατρικής, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Π. Μυλωνάς μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Το ονομαστικό τίμημα για τη συναλλαγή αντιστοιχεί σε 505 εκατ. ευρώ για το 100% της εταιρείας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Οι όροι πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής – Γενική Συνέλευση στις 21 Απριλίου

Τους βασικούς όρους και τις λεπτομέρειες πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μαζί με την πρόσκληση των μετόχων για έκτακτη γενική συνέλευση στις 21 Απριλίου προκειμένου να εγκριθεί και τυπικά η συναλλαγή γνωστοποίησε χθες η Εθνική Τράπεζα.

Ελληνικό

Τράπεζες: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της Lamda Development για το Ελληνικό

Το εγχώριο πιστωτικό σύστημα είναι πλέον ικανό να χρηματοδοτήσει το έργο ανάπλασης στο Ελληνικό εξασφαλίζοντας μάλιστα στην Lamda Development την απαραίτητη ρευστότητα για την πρώτη 5ετία.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά από φόρους 591 εκατ. ευρώ το 2020

Η συνολική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Ελλάδα άγγιξε τα €6,5 δισ. το 2020. Στοχευμένα μέτρα διευκόλυνσης καταβολής οφειλών ύψους €3,8 δισ. και χορηγήσεις δανείων με επιδότηση επιτοκίου ύψους €2,3 δισ.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Εθνική Τράπεζα: Ποιο είναι το τίμημα για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC

Την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με το CVC Capital Partners για την πώληση της ασφαλιστικής ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα Στο τίμημα περιλαμβάνεται και ρήτρα πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων ύψους ως 120 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Αλλαγή σελίδας με πώληση της Ασφαλιστικής και εξυγίανση του ισολογισμού

Το απόγευμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Π. Μυλωνάς ανακοινώνει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων για τη διετία 2021 – 2022 με άξονα την ισχυρή κερδοφορία

To κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

ΤΧΣ: Συνεχίζεται το θρίλερ για Εθνική Ασφαλιστική και Τράπεζα Πειραιώς

Έπειτα από 3 ώρες το ΤΧΣ δεν έλαβε χθες απόφαση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC, ενώ και το τοπίο γύρω από την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει θολό. Νέα συνεδρίαση σήμερα.

Στιγμιότυπο από ATM της τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζες: Σφραγίδα στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και την ΑΜΚ της Πειραιώς από το ΤΧΣ

Η σημερινή συνεδρίαση του ΤΧΣ θα ανάψει το πράσινο φως για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την συμφωνία Εθνικής Τράπεζας - CVC.

Χαλυβουργική

Μαίνεται ο πόλεμος Εθνικής Τράπεζας - Χαλυβουργικής

Ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για μεθοδεύσεις και παρασκηνιακές κινήσεις εξέδωσε η Χαλυβουργική. Το business plan που υπέβαλε χωρίς να λάβει απάντηση. Αιχμές και για την Pricewaterhouse Coopers.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Εξυπηρετείται κανονικά το 80% των δανείων που βγαίνουν από τα moratorium

Τα στοιχεία που έδωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας για το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που θέλουν τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας να μην υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 5 δισ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Εθνική Τράπεζα: Φουντώνει η κόντρα με την Χαλυβουργική

Ανακοίνωση, με την οποία απαντά στις αιχμές της Χαλυβουργικής, εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα, επιφυλασσόμενη, όπως αναφέρεται, για κάθε νόμιμο δικαίωμά της και παραθέτοντας τα στοιχεία για τις οφειλές και τη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Οι τρεις μέρες που θα κρίνουν την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ στις 22 Μαρτίου και του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας τις 24 Μαρτίου κρίνεται η συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό fund CVC. Όλο το ιστορικό της πώλησης