news 24/7

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Χρήματα

Τράπεζες: Γιατί η πανδημία αυξάνει τις καταθέσεις των Ελλήνων

Ενισχυμένες κατά 5,88 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από την αρχή του έτους. Πώς εξηγούν την τάση οι ειδικοί και τι θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Η ευκαιρία που φέρνει η πανδημία για τα ελληνικά τρόφιμα

Αξιοσημείωτη εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που είχε ανοδικές εξαγωγικές παραγγελίες τροφίμων κατά το δίμηνο της πανδημίας (Απρίλιο-Μάιο).

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Καταλύτης για την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

Η αυξημένη ζήτηση η οποία ξεπέρασε τα 650 εκατ. επιβεβαιώνει το σημαντικό ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού για τέτοιου είδους εκδόσεις αναφέρει ο κ. Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής της ΕΤΕ.

Στιγμιότυπο από την ετήσια Γενική τακτική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία αρχείου)

Π. Μυλωνάς: Στα 3,5 δισ. οι εκταμιεύσεις δανείων για το 2020- Κάτω του 15% τα κόκκινα δάνεια

Δέσμευσή μας είναι η στήριξη της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κατά την διάρκεια της Γ.Σ των μετόχων. Τα επιτεύγματα και οι στόχοι του Ομίλου.

Κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: 10 χρόνια NBG Business Seeds - Βραβεία για τους πρωταγωνιστές της καινοτομίας - τεχνολογίας

Στον Διαγωνισμό, υπεβλήθησαν 328 προτάσεις: 183 αφορούσαν στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, 90 αφορούσαν στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία και 55 στην κατηγορία Πολιτισμός και Τεχνολογία.

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Αξιοποίησης της κρίσης με επενδύσεις σε κλάδους με υψηλές προοπτικές συνέστησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών μιλώντας στο Delphi Forum. Τόνισαν ότι οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και ότι δεν ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια

Εθνική Τράπεζα

Κ. Μιχαηλίδης: Η Εθνική πέρασε με επιτυχία το stress test της πανδημίας

Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο Delphi Forum. Είναι ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε τις άμεσες επενδύσεις και να οικοδομήσουμε ένα υγιές, περισσότερο παραγωγικό και ανταγωνιστικό οικονομικό μοντέλο.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εθνική Τράπεζα: Πολλαπλά οφέλη από την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων

Πολλαπλά οφέλη από την πώληση του χαρτοφυλακίου Icon, την πρώτη συναλλαγή πώλησης χαρτοφυλακίου NPLs που ολοκληρώθηκε πανευρωπαϊκά εν μέσω κορονοϊού, αποκομίζει η Εθνική Τράπεζα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Βουτιά του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο αλλά και σημάδια ανάκαμψης

Πτώση του ΑΕΠ 13,5% αναμένει η Εθνική Τράπεζα το δεύτερο τρίμηνο και αναπόφευκτη η επιδείνωση στην αγορά εργασίας. Ωστόσο τα σημάδια ανάκαμψης να αρχίζουν ήδη να εμφανίζονται από τα τέλη Μαΐου

Χρηματιστήριο

Τα μηνύματα των τραπεζιτών για την μετά κορονοϊό εποχή

Οι εκτιμήσεις Ψάλτη, Καραβία και Μυλωνά για την πορεία της οικονομίας και η δέσμευση να στηρίξουν με ρευστότητα τους πελάτες. Έγκαιρη η αντίδραση της πολιτείας, διαχειρίσημη η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συζητά με επιχειρήσεις τη μείωση του κόστους δανεισμού

Σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με τους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα είπε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος Π. Μυλωνάς.

Εθνική τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 304 εκατ. στο α΄τρίμηνο του 2020 με αύξηση των προβλέψεων 486 εκατ.

Κέρδη 775 εκατ. ευρώ χάρις στο swap με το Δημόσιο. Υποβλήθηκαν 60.000 αιτήσεις για διευκόλυνση καταβολής οφειλών. Αύξηση εκταμιεύσεων κατά 1,1 δισ. ευρώ. Το μήνυμα του Π. Μυλωνά για την επόμενη ημέρα.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εθνική Τράπεζα: Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής για επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις αποτελούν ένα φιλόδοξο πεδίο καινοτόμου ψηφιακής εξυπηρέτησης. "Η ανάπτυξη online προϊόντων αποτελούν μονόδρομο αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, άμεσοι", τονίζει ο Π. Μυλωνάς.

REDS: Σύναψη Μακροπρόθεσμου Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου €41,5 εκατ.

REDS: Σύναψη Μακροπρόθεσμου Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου €41,5 εκατ.

Στη σύναψη μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού € 41,5 εκατ. προχώρησε η ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., 100% θυγατρική της REDS του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Εκπαιδεύοντας τους πελάτες στην ηλεκτρονική τραπεζική

Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει του πελάτες της ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα για τις συναλλαγές τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τα καταστήματα της Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα – LSE: Διαδικτυακή Εκδήλωση για τον οικονομικό αντίκτυπο του COVID-19

Το πάνελ των ομιλητών θα διερευνήσει ερωτήματα όπως ποιες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία της Ελλάδας, η οποία είναι ακόμη ευάλωτη από την κρίση του χρέους

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δυνατότητα δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα

Μέσω της εφαρμογής NBG Mobile Banking ο κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα να ανοίξει λογαριασμό ταμιευτηρίου, να εκδώσει χρεωστική κάρτα και να αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο i-bank Internet & Mobile Banking

Ουρές έξω από την Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού ενόψει καταβολής συντάξεων

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στο σχεδιασμό μέτρων με στόχο τη βελτίωση της ταχύτητας εξυπηρέτησης και ροής εισόδου στο κατάστημα για την αποφυγή συνωστισμού των συνταξιούχων.

Bank of Greece

Τράπεζες: Ανοίγουν σταδιακά τις "κάνουλες" ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις

Το πιστωτικό σύστημα δηλώνει κεφαλαιακά έτοιμο ώστε να ανοίξει σταδιακά τους κρουνούς της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία. Ήδη οι τράπεζες εγκρίνουν την ανανέωση όλων των ορίων χρηματοδοτήσεων.

Φωτό αρχείου: Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: H ψηφιακή αναβάθμιση μπορεί να ενισχύσει το ΑΕΠ έως και 60 δισ. ευρώ

"Η υιοθέτηση στοχευμένων πολιτικών για την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου θα μπορούσε να αποτελέσει θεμέλιο λίθο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας" αναφέρει η ΕΤΕ.

Το κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Πάγωμα δόσεων σε επιχειρήσεις έως 31 Δεκεμβρίου

Η Εθνική Τράπεζα δίνει δυνατότητα μετάθεσης μέρους ή και του συνόλου των δόσεων ως τα τέλη του έτους σε συνεπείς επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε επαγγελματίες και ιδιώτες.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη προ φόρων 484 εκατ. από συνεχιζόμενες δραστηριότητες

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεταισε περίπου 18.5%. Τα NPLs σε επίπεδο Τράπεζας μειώθηκαν κατά €4.7 δισ. σε ετήσια βάση. Η ΕΤΕ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας τονίζει ο Π. Μυλωνάς.

Πρόσοψη υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας - φωτό αρχείου

Εθνική Τράπεζα: Το "Ευχαριστώ" του Π. Μυλωνά στους εργαζόμενους

Ο εξαιρετικός τρόπος με τον οποίο εκτελείτε τις εργασίες σας, το κουράγιο και ο επαγγελματισμός που επιδεικνύετε καθημερινά, αποτελεί πρότυπο για όλους μας, τονίζει στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους της ΕΤΕ ο CEO κ. Μυλωνάς

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δάνεια σε επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες

Η Εθνική Τράπεζα διοχέτευσε ρευστότητα ύψους 25 εκατ. ευρώ στις επιλέξιμες επιχειρήσεις αποδεικνύοντας έμπρακτα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

ΕΤΕπ, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτούν τον αγροτικό τομέα με επενδύσεις 560 εκατ. ευρώ

ΕΤΕπ, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτούν τον αγροτικό τομέα με επενδύσεις 560 εκατ. ευρώ

Η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς και η ΕΤΕπ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κινητοποιήσουν νέες επενδύσεις από αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις

Το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι

ΣτΕ: Νόμιμο το The Mall Athens

Με την υπογραφή προεδρικού διατάγματος, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ, το πρώτο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας θα είναι γεγονός, κάτι που καθιστά το The Mall Athens, από αυθαίρετο, νόμιμο