Φαρμακευτική κάνναβη: Ανακοινώθηκε πρώτη εξαγορά εταιρείας στην Ελλάδα

Φαρμακευτική κάνναβη: Ανακοινώθηκε πρώτη εξαγορά εταιρείας στην Ελλάδα
Μονάδα καλλιέργειας κάνναβης στην Ουρουγουάη AP

Την ανακοίνωση της εξαγοράς της ελληνικής Techco Agrofarm που έχει υποβάλλει φάκελο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης ανακοίνωσε η αμερικανική Urban Select Capital Corporation

Ιδιαίτερα μεγάλο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον για την φαρμακευτική κάνναβη καθώς πριν καν ξεκινήσει η παραγωγή το νέο προϊόν έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτώ. Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό χθες το απόγευμα η Urban Select Capital Corporation έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση της ελληνική Techno Agrofarm ΙΚΕ.

Σύμφωνα με την Urban Select Capital Corporation, η επένδυση στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της παρέχοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να ενισχύσει την παγκόσμια αγορά κάνναβης, η οποία προβλέπεται να αγγίξει τα 22 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2021.

Η Techno Agrofarm ΙΚΕ, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Golden Greece Cannabis Holding, ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα παράγει στα 28 στρέμματα που διαθέτει στο Κιλκίς κλωστική κάνναβη. Τα σχέδια για τη φαρμακευτική κάνναβη, -η εταιρεία έχει υποβάλλει σχετικό φάκελο στο υπουργείο Οικονομίας- προβλέπουν την παραγωγή της σε 20 στρέμματα που βρίσκονται και αυτά στο Κιλκίς. Η αρχική επένδυση είναι της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξη η επένδυση θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα