Φαρμακευτική κάνναβη: Ανακοινώθηκε πρώτη εξαγορά εταιρείας στην Ελλάδα

Μονάδα καλλιέργειας κάνναβης στην Ουρουγουάη
Μονάδα καλλιέργειας κάνναβης στην Ουρουγουάη AP

Την ανακοίνωση της εξαγοράς της ελληνικής Techco Agrofarm που έχει υποβάλλει φάκελο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης ανακοίνωσε η αμερικανική Urban Select Capital Corporation

Ιδιαίτερα μεγάλο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον για την φαρμακευτική κάνναβη καθώς πριν καν ξεκινήσει η παραγωγή το νέο προϊόν έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτώ. Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό χθες το απόγευμα η Urban Select Capital Corporation έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση της ελληνική Techno Agrofarm ΙΚΕ.

Σύμφωνα με την Urban Select Capital Corporation, η επένδυση στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της παρέχοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να ενισχύσει την παγκόσμια αγορά κάνναβης, η οποία προβλέπεται να αγγίξει τα 22 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2021.

Η Techno Agrofarm ΙΚΕ, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Golden Greece Cannabis Holding, ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα παράγει στα 28 στρέμματα που διαθέτει στο Κιλκίς κλωστική κάνναβη. Τα σχέδια για τη φαρμακευτική κάνναβη, -η εταιρεία έχει υποβάλλει σχετικό φάκελο στο υπουργείο Οικονομίας- προβλέπουν την παραγωγή της σε 20 στρέμματα που βρίσκονται και αυτά στο Κιλκίς. Η αρχική επένδυση είναι της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξη η επένδυση θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη: 30 οι επενδυτικές προτάσεις, 12 οι "ώριμοι" φάκελοι

Ευρωκοινοβούλιο: Σοβαρά τα οφέλη από την ιατρική χρήση κάνναβης

SHARE:

24Media Network