Forever 21: Γιατί από αύριο θα μιλάει όλη η Αθήνα για αυτά

Forever 21: Γιατί από αύριο θα μιλάει όλη η Αθήνα για αυτά

Η αμερικανική Forever 21 έρχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο του νεανικού ρούχου. Τι συμβαίνει στα εγκαίνια των καταστημάτων της

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο κατασκευαστικών έργων και έργων διαμόρφωσης  το κατάστημα της Forever 21 στην Ερμού, στο ύψος της Ευαγγελιστρίας άνοιξε τις πόρτες του. Ανεπίσημα το βράδυ της Πέμπτης για το πάρτυ των εγκαινίων και επίσημα από το πρωί του Σαββάτου, 1ης Απριλίου, όπου θα ξεκινήσει την εμπορική του λειτουργία.

Πρόκειται για ένα ιστορικό συγκρότημα τριών κτηρίων – για δεκαετίες φιλοξενούσε την “Αθηναία” και στη συνέχεια αποτελούσε ναυαρχίδα των Sprider – το οποίο επιστρέφει και αναβαθμίζει περαιτέρω τον πλέον εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας. Στο ακίνητο βασικός μέτοχος είναι ο όμιλος του Πάνου Γερμανού ο οποίος επένδυσε 4 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του ενώ η Τeren Management Europe, η οποία έχει αναλάβει το master franchise του Forever 21 για αρκετές ευρωπαϊκές αγορές πραγματοποίησε επένδυση 3 εκατ. ευρώ.

Στα τέσσερα επίπεδα και στα 2.500 τ.μ. του πρώτου Forever 21 στην Ελλάδα λειτουργούν τμήματα γυναικείας, ανδρικής, παιδικής και plus size μόδας καθώς και τμήμα αξεσουάρ. Στην κανονική λειτουργία του καταστήματος θα απασχολούνται 50 εργαζόμενοι από την Ελλάδα ενώ για το πρώτο διάστημα έχουν προστρέξει για υποστήριξη εργαζόμενοι από άλλα ευρωπαϊκά καταστήματα του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατάστημα της Ερμού είναι το πρώτο που ανοίγει ο όμιλος ως αυτόνομο κατάστημα καθώς τα υπόλοιπα που έχει αναπτύξει στην Ευρώπη έως τώρα ήταν μέσα σε εμπορικά κέντρα και malls.

H Forever 21 η οποία ξεκίνησε την ανάπτυξη της από το Λος Άντζελες το 1984 διαθέτει σήμερα περισσότερα από 800 καταστήματα σε 56 χώρες ενώ συγκαταλέγεται στις 5 μεγαλύτερες λιανεμπορικές αλυσίδες στον χώρο του ενδύματος στις ΗΠΑ.

Επόμενος σταθμός: Κύπρος

H Teren Management Europe, η οποία φέρνει τα Forever 21 στην Ελλάδα, είναι μία εταιρεία ελληνικών συμφερόντων η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη της αμερικανικής αλυσίδας (master franchise) για 16 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ελβετία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ρουμανία κ.α.. Η Teren η οποία συνεργάζεται με ελληνικές εταιρείες στον κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό τομέα στην ανάπτυξη του δικτύου της Forever21 έχει “πατήσει γκάζι” και από τα 10 καταστήματα που διαθέτει σήμερα αναμένεται έως το τέλος του έτους να φθάσουν τα 25.

Μετά από τα εγκαίνια στην Αθήνα, το επόμενο Σάββατο θα ξεκινήσει την λειτουργία του το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο σε συνεργασία με τον όμιλο Σιακόλα. Με συνεργασία θα αναπτύξει το δίκτυο της και σε τέσσερις χώρες της βαλκανικής (Σερβία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο) όπου είναι ένα από τα επόμενα βήματα.

Τα grand opening

Το grand opening των καταστημάτων της Forever21 στο εξωτερικό  θυμίζει έντονα εικόνες από εκπτώσεις Black Friday και ουρές έξω από Apple Store την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας ενός νέου μοντέλου iPhone. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στελέχη της Teren στο news247 στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Βαρσοβία η ουρά ξεπερνούσε τα 10.000 άτομα, ενώ στην Πορτογαλία το τελευταίο άτομο στην ουρά μπήκε στο κατάστημα στις 12 το βράδυ. Σε αρκετές περιπτώσεις τα καταστήματα δεν ανοίγουν την επόμενη των εγκαινίων ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να διαμορφώσουν ξανά τους χώρους αλλά και να τα ανεφοδιάσουν.

Στην Αθήνα η εταιρεία έχει λάβει όλες τις σχετικές άδειες ώστε να διαμορφώσει τον εξωτερικό χώρο για τα εγκαίνια ενώ οι εργασίες για τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί το πάρτι θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα