Forthnet – Νova ένα βήμα προς τη διαδικασία πώλησης

Forthnet – Νova ένα βήμα προς τη διαδικασία πώλησης

Ποιο είναι το σχήμα που επέλεξε η Nomura σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Πως θα διαμορφωθεί το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες την επόμενη μέρα

Προχωράει η διαδικασία πώλησης της Forthnet – Nova καθώς όπως έγινε γνωστό οι πωλήτριες τράπεζες μετά από εισήγηση της Nomura που ακολούθησε τον σχετικό διαγωνισμό κάλεσαν το σχήμα VodafoneWind σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τηλεπικοινωνιακοί φορείς είχαν ως μοναδικό ανταγωνιστή στην διαγωνιστική διαδικασία τον όμιλο Antenna. Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις των Vodafone Wind για την αγορά της Forthnet Nova θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 31 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Vodafone όσο και η Wind υπήρξαν μέτοχοι μειοψηφίας της Forthnet καθώς πριν από μία πενταετία συγκέντρωναν -ως ανταγωνιστές – μετοχές από το Χρηματιστήριο με σκοπό να ελέγξουν, τον τότε δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη στην σταθερή τηλεφωνία και τον μεγαλύτερο στην συνδρομητική τηλεόραση. Τα σχέδια αυτά πάγωσαν καθώς δεν μπόρεσε εκείνο το διάστημα να βρεθεί κοινός τόπος.

Το νέο τοπίο

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν ολοκληρωθεί η διαδικασία και η Forthnet – Nova καταλήξει σε Vodafone και Wind θα έχουμε φθάσει στην πλέον συγκεντρωμένη αγορά μετά από την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένα θα έχουμε τρεις παίκτες (Cosmote, Vodafone, Wind) που θα ανταγωνίζονται σε κινητή, σταθερή και στην εγχώρια συνδρομητική τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση της Cyta από την Vodafone που αποτελούσε τον πέμπτο μεγαλύτερο παίκτη στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο News24/7 στέλεχος μίας εκ των δύο εταιρειών που βρίσκονται κοντά στην απόκτηση της Forthnet, παρά την συγκέντρωση της αγοράς, η κίνηση θα είναι προς όφελος των καταναλωτών καθώς θα υπάρξει ορθολογισμός των επενδύσεων ενώ τόνισε ότι εμπορικά οι τρεις εταιρείες παραμένουν απόλυτα ανταγωνιστικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα