news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Επιτάχυνση της μείωσης του ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο – Αναστροφή από το γ' τρίμηνο

Τα στοιχεία των δεικτών οικονομικού κλίματος και PMI μεταποίησης τον Ιούνιο 2020, προοιωνίζονται την επιτάχυνση της μείωσης του πραγματικού ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο 2020 και την πιθανή αναστροφή της πτωτικής πορείας από το 3ο τρίμηνο και έπειτα.

Κόκκινα δάνεια

Τράπεζες: μειώνουν κατά 25 δισ. τα κόκκινα δάνεια μέχρι τέλος του έτους

Μετά την αναμενόμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 70% περίπου από τα ιστορικά υψηλά, έως και τους πρώτους μήνες του 2021, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα είναι πλέον κοντά στον στόχο για μονοψήφιο δείκτη

Η τράπεζα της Eurobank

Eurobank: Δάνειο 400 εκατ. στον ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Το κοινό ομολογιακό δάνειο έχει διάρκεια αποπληρωμής δέκα χρόνια και δυνατότητα τμηματικών αναλήψεων σύμφωνα με την πορεία υλοποίησης της διασύνδεσης. Tο έργο θα υλοποιηθεί και με τη χρήση ιδίων κεφαλαίων ύψους 200 εκατ. ευρώ.

ALPHABANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η στρατηγική εξυγίανσης του ισολογισμού

Προπομπό για την επιτυχή έκβαση του χαρτοφυλακίου Galaxy αποτελεί η συμφωνία της Alpha Bank για την πώληση του πακέτου Neptune στη Fortress έναντι 264 εκατ. Την Παρασκευή οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy.

Βουλή των Ελλήνων (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Τράπεζες: Εντείνεται το "μπρα ντε φερ" Στουρνάρα – Ζαββού για την ανάγκη δημιουργίας Bad Bank

«Δεν είναι της παρούσης καθώς υπάρχουν δύο μεγάλα προβλήματα που καθιστούν αδύνατον να δημιουργηθεί» εκτίμησε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Γ. Ζαββός. "Επιτακτική η ανάγκης της", επιμένει ο Γ. Στουρνάρας

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Στην τελική ευθεία η πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού

Προχωρά τις διαδικασίες για το project Galaxy η τράπεζα. Αποχωρεί από τη θέση του CEO στη Cepal ο Richard Langstaff, αναλαμβάνει ο Θ. Αθανασόπουλος. Νέος πρόεδρος στην εταιρεία διαχείρισης θα αναλάβει ο Αρ. Θεοδωρίδης.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ο κορονοϊός απορρύθμισε τον μηχανισμό μείωσης των κόκκινων δανείων

Με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς κινήθηκαν, σύμφωνα με την ΤτΕ, το πρώτο τρίμηνο του 2020 τόσο οι ρυθμίσεις κόκκινων δανείων όσο και η μείωση του αποθέματος. Φόβος για νέο κύμα κόκκινων δανείων.

Alpha Bank

Ψάλτης: Η διαφορετικότητα, η αποδοχή και η ισότητα, προτεραιότητες για το εργασιακό περιβάλλον της Alpha Bank

Επιθυμία μας είναι να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ίσες ευκαιρίες και προσελκύει τους καλύτερους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, εκπαίδευσης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, δήλωσε ο CEO της Alpha Bank.

Τράπεζα. Φωτό αρχείου.

Τράπεζες: Κοντά σε συμφωνία με την κυβέρνηση για το νέο Πτωχευτικό

Ποια μέτωπα έκλεισαν και ποια αποτελούν ακόμη «αγκάθια». Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - Θεσμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Την άλλη Δευτέρα η μητέρα των μαχών με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση χορηγήσεων και καταθέσεων τον Μάιο

Πώς ο κορονοϊός και τα μέτρα της κυβέρνησης δημιουργούν νέα δεδομένα στις βασικές τραπεζικές εργασίες. Πιστωτική επέκταση 4% μετά από καιρό το Μάιο. Μεγάλη αύξηση στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Χρ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Στα 5 δισ. οι αναστολές δανείων και νέες χορηγήσεις 4,2 δισ. ευρώ

Συνολική ρευστότητα 4,2 δισ. ευρώ χορήγησε στην αγορά κατά τους τελευταίους μήνες η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ταυτόχρονα έθεσε σε αναστολή καταβολής δόσεων δάνεια ανεξόφλητου υπολοίπου που προσεγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ.

ALPHA BANK

Alpha Bank: Ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων

Με αποφασιστικά βήματα η διοίκηση της Alpha Bank ολοκληρώνει την εξυγίανση του ισολογισμού της. Κλείνει η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Neptune, ακολουθεί το Galaxy και μεταβιβάζεται η Cepal με προίκα όλα τα κόκκινα δάνεια της τράπεζας

Κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: 10 χρόνια NBG Business Seeds - Βραβεία για τους πρωταγωνιστές της καινοτομίας - τεχνολογίας

Στον Διαγωνισμό, υπεβλήθησαν 328 προτάσεις: 183 αφορούσαν στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, 90 αφορούσαν στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία και 55 στην κατηγορία Πολιτισμός και Τεχνολογία.

ΑΘΗΝΑ-Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις για τους "αποκλεισμένους" των τραπεζών

Υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις και πλέον μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι που ήταν αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό αποκτούν πρόσβαση σε ρευστότητα

ΤΡΑΠΕΖΑ ATTICA BANK (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Attica Bank: Οι τρεις άξονες της στρατηγικής μέχρι το 2023

Η διοίκηση της τράπεζας παρουσίασε στην σημερινή Γενική Συνέλευση ένα τριετές επιχειρηματικό σχέδιο, με στόχο την μεγέθυνσή της, την πλήρη εξυγίανσή της και την ανάδειξή της σε ευέλικτη και ανταγωνιστική τράπεζα

Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σταϊκούρας: Σε 2-3 βδομάδες οι Τράπεζες θα προσαρμοστούν με τα εργαλεία ρευστότητας του δημοσίου

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη με τις χορηγήσεις των τραπεζών. Πού τα απέδωσε. Μικρό καλάθι για το Ταμείο ανάκαμψης.

Δάνειο

Τράπεζες: "Πάγωσαν" δάνεια ύψους 17 δισ. ευρώ

Δάνεια άνω των 17 δισ. ευρώ έχουν υπαχθεί στα μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων από τις τράπεζες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα στεγαστικά με το θέμα της κρατικής επιδότησης να απασχολεί τις επόμενες μέρες τους Θεσμούς

Βουλή των Ελλήνων

Χαντζηνικολάου (ΕΕΤ): Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Μιλώντας στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τόνισε ότι το σωστό μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και η ανταμοιβή των αξιόπιστων δανειζομένων

ΤΡΑΠΕΖΑ ATTICA BANK (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Attica Bank: Ζημιές 11,1 εκατ. στο τρίμηνο

Η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε στην αναγνώριση σημαντικού ύψους προβλέψεων πιστωτικού κινδύνου στην τρέχουσα περίοδο. Στο 14,3% ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Θ. Καλαντώνης: Κόμβος ανάπτυξης σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη η doValue. Από το σύνολο των 7 υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων που έχει, αξίας άνω των 26 δισ. ευρώ, περίπου το 40% αφορά στη Eurobank ενώ το υπόλοιπο 60% αφορά σε άλλους διεθνείς επενδυτές.

Βουλή των Ελλήνων (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Τράπεζες: Ξεκινά η διαπραγμάτευση κυβέρνησης Θεσμών για το νέο πτωχευτικό

Στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μεταφέρεται από σήμερα η διαπραγμάτευση κυβέρνησης τραπεζών για το νέο πτωχευτικό σε μια ύστατη προσπάθεια να καμφθούν οι σημαντικές διαφορές. Στο παιχνίδι μπαίνουν μέσα στην εβδομάδα και οι Θεσμοί.

Αλλάζει χέρια η Ευρωκλινική

Αλλάζει χέρια η Ευρωκλινική

Νέοι μέτοχοι της Ευρωκλινικής είναι διεθνή και τοπικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, μεταξύ αυτών οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, καθώς επίσης και fund που διαχειρίζεται η BMO Global Asset Management.

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Τη διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Την διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός

Ζαββός: Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δισ. στο τέλος του 2020

Ο κ. Ζαββός εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί στον Ηρακλή και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, μειώνοντας έτσι κόκκινα δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ από τα χαρτοφυλάκιά τους.

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τράπεζες να εγκαταλείψουν την αντικοινωνική τους συμπεριφορά

"Οι τράπεζες πρέπει άμεσα να σταματήσουν την αντικοινωνική και εκδικητική συμπεριφορά τους έναντι των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: Ποσοστό άνω του 5% απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος Αριστοτέλης Μυστακίδης

Πρόκειται για κίνηση που θεωρείται από τραπεζικές πηγές ως ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα όπως και στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Ποιο είναι το προφίλ του δισεκατομμυριούχου Αρ. Μυστακίδη.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Τράπεζες: Ρίχνουν στην αγορά ρευστότητα ίση με το 8% του ΑΕΠ

Ξεπερνάει τα 25 δισ. η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν το χρηματοδοτικό κενό της ελληνικής οικονομίας στα 10 δισ. ευρώ και ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά νέα δάνεια 10 – 15 δισ.

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Αξιοποίησης της κρίσης με επενδύσεις σε κλάδους με υψηλές προοπτικές συνέστησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών μιλώντας στο Delphi Forum. Τόνισαν ότι οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και ότι δεν ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Οι μαζικές ρυθμίσεις αναχαιτίζουν το κύμα κόκκινων δανείων

Η διαχειρίσιμη αύξηση των κόκκινων δανείων επιβεβαιώνει την πολιτική των μαζικών ρυθμίσεων εν μέσω πανδημίας και αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα των εργαλείων που υπάρχουν για την εξυγίανση των ισολογισμών.

Ο Μιχάλης Σάλλας (Αρχείο)

Μιχάλης Σάλλας: Παρά την ύφεση η οικονομία θα εκτοξευτεί

Ο έμπειρος τραπεζίτης μιλώντας στο Delphi Forum χαρακτήρισε διαχειρίσιμα τα νέα κόκκινα δάνεια που θα προκύψουν από την πανδημία,προσθέτοντας ότι οι τράπεζες μπορούν να αντιμετωπίσουν παραγωγικά την κρίση

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Βουτιά του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο αλλά και σημάδια ανάκαμψης

Πτώση του ΑΕΠ 13,5% αναμένει η Εθνική Τράπεζα το δεύτερο τρίμηνο και αναπόφευκτη η επιδείνωση στην αγορά εργασίας. Ωστόσο τα σημάδια ανάκαμψης να αρχίζουν ήδη να εμφανίζονται από τα τέλη Μαΐου

ΑΘΗΝΑ-Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τράπεζες: Ενστάσεις για το νέο πτωχευτικό

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων ανέλυσαν τα άρθρα που μπορούν να «κρύψουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Στο 1,57% το επιτόκιο του 10ετούς, 3 δις δανείστηκε το Δημόσιο από τις αγορές

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον με προσφορές να ξεπερνούν τα 16 δις ευρώ από υψηλής ποιότητας επενδυτές και επιτόκιο στο 1,57% κοντά σε αυτό της έκδοσης του περασμένου Οκτωβρίου αρκετά πριν την κρίση, ήταν τα βασικά στοιχεία της σημερινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Υποκατάστημα τράπεζας

Τράπεζες: Η ευκαιρία του ψηφιακού μετασχηματισμού

Η ψηφιοποίηση του εγχώριου πιστωτικού συστήματος αποτελεί κεντρικό στόχο της στρατηγικής των τραπεζών για το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς ο κορονοϊός έχει και ένα απροσδόκητα θετικό αποτέλεσμα για το πιστωτικό σύστημα.