ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: "Γκρέμισε" τις αγορές ξυπνώντας εφιάλτες - Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών

Μετάλλαξη Όμικρον: "Γκρέμισε" τις αγορές ξυπνώντας εφιάλτες - Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών

Οι υγειονομικές εξελίξεις με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον και πάλι γίνονται βασικός ρυθμιστής των αγορών. Η αβεβαιότητα επέστρεψε και πλέον οι επενδυτές φοβούμενοι την ανάληψη ρίσκου, ρευστοποίησαν αξίες οδηγώντας τις αγορές σε "μίνι κραχ".

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 66% στο εννεάμηνο

Τα αποτελέσματα της ΕΤΕ για το Γ’ τρίμηνο 2021 αντικατοπτρίζουν τις πολυετείς προσπάθειες μετασχηματισμού, με απτά αποτελέσματα όσον αφορά τον Ισολογισμό, την οργανική κερδοφορία και το πλήρως ανανεωμένο μοντέλο λειτουργίας και εξυπηρέτησης της Τράπεζας.

Το κτιριο του παλιού πολυκαταστήματος Μινιόν στον οδό Πατησίων

Τράπεζες: Η πώληση του ΜΙΝΙΟΝ εκτοξεύει το ενδιαφέρον για ακίνητα αξίας 1,3 δισ. ευρώ

Η πώληση του ακινήτου που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ στην Ομόνοια πυροδοτεί, το ήδη σημαντικό, επενδυτικό ενδιαφέρον για τα προς πώληση χαρτοφυλάκια ακινήτων της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Κόκκινα δάνεια: Αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά η πώληση της Αριάδνης

Κόκκινα δάνεια: Αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά η πώληση της Αριάδνης

Στη μάχη για το project Αριάδνη θα ριχτούν και οι τρεις mega servicers (doValue, Intrum, Cepal) σε συνεργασία με τους μετόχους τους, καθώς λόγω μεγέθους του πακέτου, ο νικητής θα εδραιώσει προβάδισμα στη διαχείριση απαιτήσεων που θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

Βασίλης Ψάλτης

Ψάλτης: Εθνικός στόχος η κάλυψη του επενδυτικού κενού της προηγούμενης δεκαετίας

Εθνικό στόχο χαρακτήρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank την κάλυψη του επενδυτικού κενού που δημιουργήθηκε κατά τη μακρά ύφεση που ακολούθησε την κρίση δανεισμού το 2010.

Κόκκινα δάνεια

Τράπεζες: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη πώληση κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για το project Αριάδνη της PQH.. Πωλούνται δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ. Το ύψος του τιμήματος εκτιμάται ότι ενδέχεται να φθάσει έως το 1,05 δισ. ευρώ.

Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: 2,2 δισ. ευρώ οι χορηγήσεις στον τουρισμό

Τουρισμός με ελληνικά ξενοδοχεία και υποδομές είναι δύο από τους πλέον κρίσιμους κλάδους που θέτει στο επίκεντρο η Τράπεζα Πειραιώς και ήδη οι συνολικές χορηγήσεις ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ.

Τράπεζες: Νέα όπλα στη μάχη ενίσχυσης της ρευστότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Τράπεζες: Νέα όπλα στη μάχη ενίσχυσης της ρευστότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Σε συνεργασία με τις τράπεζες το οικονομικό επιτελείο παρατείνει για έξι μήνες το μικρό Εγγυοδοτικό που χορηγεί εγγυημένα κατά 80% δάνεια και ρίχνει στη μάχη του Ταμείου Ανάκαμψης και τις μικρές τράπεζες

Ακίνητα στο Αιγάλεω.

Τράπεζες: Πολλαπλά οφέλη από την άνθηση της αγοράς ακινήτων

Εκτός από τα αυξημένα δανειακά χαρτοφυλάκια και φυσικά τα έσοδα, η συνεχιζόμενη άνθηση της κτηματαγοράς επηρεάζει θετικά τις ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων, αυξάνει τα έσοδα από μισθώματα, μειώνει τις προβλέψεις.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Περιοδεία Διοίκησης σε Πελοπόννησο & Δυτική Ελλάδα

Στόχος της Διοίκησης είναι να καλύψει όλη την Ελλάδα με περιοδείες, επιστρέφοντας στην κανονικότητα των τακτικών συναντήσεων που πραγματοποιούσε με τους πελάτες ανά τη χώρα, προ πανδημίας.

Ακίνητα

Τράπεζες – Ακίνητα: Στεγαστικό δάνειο Vs ενοίκιο

Τι δείχνει η πορεία για τιμές αγοράς και ενοίκια. Παρά την μεγάλη αύξηση, οι τιμές των ακινήτων παραμένουν υποτιμημένες έως 35% έναντι των υψηλών του 2007. Πιο συμφέρουσα η λήψη στεγαστικού από το ενοίκιο.

Attica Bank

Attica Bank: Στο ΤΧΣ η επιλογή του επενδυτή

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Διοίκηση του ΤΧΣ θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον από τους δύο επενδυτές, ΤΜΕΔΕ – Ellington και Bain Capital – Flowers και με ποιους όρους θα καλυφθεί η ΑΜΚ της Attica Bank.

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Παγκρήτια Τράπεζα: Νέο λειτουργικό μοντέλο καταστήματος

Προσωπική εξυπηρέτηση αλλά και ψηφιακά εργαλεία για τη διενέργεια συναλλαγών θα προσφέρει το νέο κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ηράκλειο επιτυγχάνοντας την αποτελεσματική ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών.

Πολίτες έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Στο ναδίρ τα επιτόκια για επιχειρήσεις

Στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 2,8% έπεσε τον Σεπτέμβριο το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων. Ωστόσο η καθαρή ροή χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις είναι αρνητική ενώ χαμηλή παραμένει και η ζήτηση.

Alpha Bank

Alpha Bank: Τέσσερα βήματα για κόκκινα δάνεια στο 2%

Πωλήσεις κόκκινων δανείων 7 δις. ευρώ θα έχει ολοκληρώσει μέχρι τέλος του έτους η Alpha Bank οδηγώντας τον σχετικό δείκτη στο 13% ενώ με άλλες δύο πωλήσεις στις αρχές του 2022 θα υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό.

Eurobank

Eurobank: Νέα δάνεια άνω των 5,5 δις την επόμενη τριετία

Εθνικό στόχο χαρακτήρισε την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας. Από το 2020 η Eurobank έχει χορηγήσει ήδη 14.000 δάνεια ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ, έχοντας εγκρίνει το 82% των αιτημάτων που υποβλήθηκαν μέσα στο 2021.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώνεται η μείωση των κόκκινων δανείων κατά 19 δισ. ευρώ

Έκλεισε η συμφωνία πώλησης του χαρτοφυλακίου Sunrise II που περιλαμβάνει περίπου 47.000 δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας €2,7 δισ. Είχε προηγηθεί η τιτλοποίηση Sunrise I ύψους €7,2 δισ.

Έλεγχοι της αστυνομίας στην Ερμού

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι αλλάζει από αύριο - Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

Σε εφαρμογή από αύριο, Σάββατο τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά ανεμβολίαστους πολίτες. Αυστηροί έλεγχοι σε όλη τη χώρα.

Ακίνητα

Alpha Bank: Σήμερα οι προσφορές για ακίνητα αξίας 500 εκατ. ευρώ

Δεκάδες επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά ακινήτων, αναμένεται να υποβάλουν σήμερα στην διοίκηση της Alpha Bank τις δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 500 εκατ. ευρώ.

Attica Bank

Attica Bank: Συνεχίζεται το θρίλερ για τους όρους της ΑΜΚ

Με το "τρικ" της ανοικτής συνεδρίασης του ΔΣ της Attica Bank μέχρι την Παρασκευή, οι σύμβουλοι της ΑΜΚ συνεχίζουν τις επαφές με το ΤΧΣ και τους δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές. Οι προσφορές και τα αγκάθια.

Alpha Bank

Alpha Bank Cyprus: Νέος Πρόεδρος ο Μιχάλης Κολακίδης

Ο κ. Μιχάλης Κολακίδης, αναλαμβάνει από σήμερα, 3 Νοεμβρίου, τα καθήκοντά του, διαδεχόμενος τον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος αποχωρεί λόγω της συμπλήρωσης της μέγιστης επιτρεπόμενης θητείας του.

Πολίτες σε δημόσια υπηρεσία για ρύθμιση οφειλών

Τράπεζες: Άμεσα οι πρώτες ρυθμίσεις οφειλών στα πλαίσια του εξωδικαστικού μηχανισμού

Οι τράπεζες και οι Εταιρείες Διαχείρισης θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας στις πρώτες ρυθμίσεις οφειλών μετά την ψήφιση του νόμου για τη δεύτερη ευκαιρία και την ενεργοποίηση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ηλεκτρονική απάτη

Ένωση Τραπεζών: Νέες μορφές απάτης για τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Όπως ανακοίνωσε η ΕΕΤ πρόκειται για τις απάτες υποτιθέμενης τεχνικής υποστήριξης, τις ηλεκτρονικές απάτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τις κλοπές στοιχείων ταυτότητας και τις απάτες μέσω αλλαγής κάρτας SIM (SIM Swapping).

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Γιατί παραμένουν κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων για τις επιχειρήσεις

Έκθεση της ΕΚΤ και της Κομισιόν επιβεβαιώνει την εικόνα των επιχειρήσεων για την πολιτική περιορισμένων πιστοδοτήσεων προς την πραγματική οικονομία καθώς μόνο 3 στα αιτήματα για δάνειο εγκρίνονται. Οι λόγοι της απόρριψης των αιτημάτων.

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Συγχωνεύονται Παγκρήτια Τράπεζα – Συνεταιριστική Χανίων

Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με βάση την Καθαρή Θέση της κάθε τράπεζας αφού πρώτα υλοποιηθεί ο απαιτούμενος οικονομικός και νομικός έλεγχος. Πριν την τυπική ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα λάβει χώρα αύξηση κεφαλαίου.