ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Eurobank

Ιωάννου: Ριζική αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των τραπεζών

Η ψηφιοποίηση αλλάζει πλήρως τα δεδομένα για το τραπεζικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε, στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Επιδότηση δόσης για τα στεγαστικά των ευάλωτων νοικοκυριών από το Δημόσιο

Ενόψει της επανέναρξης των πλειστηριασμών οι τράπεζες πρότειναν στο ΥΠΟΙΚ την στήριξη των πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών μέσω επιδότησης της δόσης των στεγαστικών δανείων τους από το Δημόσιο.

Τράπεζα Πειραιώς

Ελένη Βρεττού (Τρ. Πειραιώς): Η Ελλάδα εξελίσσεται σε επενδυτικό προορισμό πρώτης γραμμής

Eν μέσω πανδημίας υπάρχουν τομείς που υποδέχθηκαν επενδυτικό ενδιαφέρον ακόμη και στην κορύφωση του πρώτου κύματος αυτής σημείωσε μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών η Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς.

Γιώργος Ζαββός - Klaus Regling

Πτωχευτικό και κόκκινα δάνεια στο "μενού" της συνάντησης Ζαββού - Regling

Οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ο νέος πτωχευτικός νόμος βρέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γιώργος Ζαββός με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Klaus Regling.

Εθνική Τράπεζα

Καραμούζης (ΕΤΕ): Πώς θα προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις

«Αν φθάσουμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο καθαρών άμεσων επενδύσεων (2%) τότε θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε ως και 25 δισ. την επόμενη πενταετία» τόνισε ο Γενικός Δ/ντης Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζικής της ΕΤΕ.

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία

Ενρία: Σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Κάλεσε τις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν τη δουλειά και να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες για την περαιτέρω μείωση των "κόκκινων" δανείων, σημειώνοντας ότι θα έχουν την στήριξη της ΕΚΤ.

Τραπεζίτες: Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε την πραγματική οικονομία

Τραπεζίτες: Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε την πραγματική οικονομία

Μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών οι επικεφαλής των τεσσάρων συστιμικών τραπεζών εμφανίστηκαν έτοιμο να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ χαρακτήρισαν σημαντική ευκαιρία για την ελληνική οικονομία το  Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Alpha Bank

Alpha Bank: Έτος επανεκκίνησης της οικονομίας το 2021

Οι λόγοι, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζες, που επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο κομβικός ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης.

Γεώργιος Ζαββός

Τράπεζες: Συνάντηση Γ. Ζαββού με πάνω από 60 διεθνείς επενδυτές στο virtual road show της Bank of America

Ο Υφυπουργός Οικονομικών παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει η Κυβέρνηση στον τραπεζικό τομέα και τη μείωση των κόκκινων δανείων, το Ταμείο Ανάκαμψης, την Κεφαλαιαγορά και την μεταρρύθμιση του ΤΧΣ.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Νέα χαμηλότοκα δάνεια άνω του 1 δισ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ρευστότητα άνω του 1 δις. ευρώ μέσω χαμηλότοκων εγγυημένων δανείων θα διοχετεύσουν με ευνοϊκούς όρους οι τράπεζες σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μέσω τριών νέων επενδυτικών εργαλείων. Οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Attica Bank

Attica Bank: Χωρίς επιφυλάξεις ή παρατηρήσεις η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων 2020 από την KPMG

O ελεγκτικός οίκος KPMG διατυπώνει χωρίς επιφύλαξη ή παρατηρήσεις τη γνώμη ότι οι οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας της χρήσης 2020 παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την γενικότερη χρηματοοικονομική θέση της τράπεζας.

Καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική

Παρατείνεται μέχρι τέλος Μαΐου το Γέφυρα 2

Μετά από ολιγοήμερες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς βρέθηκε η χρυσή τομή καθώς η ελληνική πλευρά ζητούσε παράταση του προγράμματος μέχρι τέλος Ιουνίου και σήμερα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Έρχεται "τσουνάμι" πλειστηριασμών από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης

Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης θα επιχειρήσουν να καλύψουν το "χαμένο έδαφος" στις ανακτήσεις οφειλών από το πολύμηνο "πάγωμα" των πλειστηριασμών. Τον Μάιο οι πρώτοι πλειστηριασμοί από Σεπτέμβριο ο μεγάλος όγκος.

Ουρά σε τράπεζα

Know Your Customer: Νέο εργαλείο για ασφαλή και άμεση επικαιροποίηση των στοιχείων

Οι πολίτες επικαιροποιούν τα στοιχεία τους στις τράπεζες ηλεκτρονικά, γρήγορα και με ασφάλεια. Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο εργαλείο που τέθηκε σε λειτουργία από την Πέμπτη.

Επιχείρηση στην Αθήνα

Προς παράταση το Γέφυρα 2 για την επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων

Επικαλούμενο τον φόρτο εργασίας των Λογιστών το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε αίτημα στους Θεσμούς για παράταση του "Γέφυρα 2" μέχρι το τέλος Ιουνίου. Στις 21.000 οι αιτήσεις. Ικανοποίηση στις Τράπεζες.

Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου

Χρ. Μεγάλου: Ανάπτυξη άνω του 4% για την ελληνική οικονομία φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας θα είναι χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ εκτίμησε ότι η ροή των εμβολιασμών στη χώρα θα λειτουργήσει θετικά στην επανεκκίνηση του τουρισμού.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Σε τρόφιμα, εμπόριο και τουρισμό τα περισσότερα δάνεια το 2020

Ο Χάρτης της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για το 2020. Σε ποιους κλάδους, γεωγραφικές περιοχές και μεγέθους επιχειρήσεων κατευθύνθηκαν οι τραπεζικές χορηγήσεις. Οι εκτιμήσεις των τραπεζών για το 2021.

Attica Bank

Attica Bank: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς η εγγραφή ζημιάς 306 εκατ. ευρώ οδηγεί σε αυτόματη ενεργοποίηση της υποχρέωσης αύξησης κεφαλαίου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Αναμένεται ανακοίνωση της Διοίκησης.

Attica Bank: Υψηλές προβλέψεις το 2020 για την εξυγίανση του ισολογισμού

Attica Bank: Υψηλές προβλέψεις το 2020 για την εξυγίανση του ισολογισμού

Υπό το βάρος των σωρευτικών προβλέψεων ύψους 286 εκατ. ευρώ η τράπεζα εμφάνισε για το 2020 ζημιές 306,4 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους παρουσίασαν αύξηση κατά 15,7% Το πλάνο μετασχηματισμού ως το 2023.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Σπεύδουν στις αγορές το 2021 με εκδόσεις 3,5 δισ. ευρώ

Η υποχρέωση των εποπτικών αρχών και η θετική χρονική συγκυρία ανοίγουν ορθάνοικτα τον δρόμο των ελληνικών τραπεζών για τις αγορές. Την αρχή κάνει σήμερα η Eurobank με την έκδοση ομολόγων 500 εκατ. ευρώ.

Κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Μαζικό ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για το Γέφυρα ΙΙ

Περισσότερες από 16.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι τις 9 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Χαμόγελα στις τράπεζες.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγυητή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων χρηματοδοτεί επενδύσεις και δάνεια κεφαλαίου κίνησης αναπτυξιακού σκοπού προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Alpha Bank: Ποιες επιχειρήσεις και πώς μπορούν να συμμετέχουν στο Γέφυρα ΙΙ

Alpha Bank: Ποιες επιχειρήσεις και πώς μπορούν να συμμετέχουν στο Γέφυρα ΙΙ

Η Alpha Bank στηρίζει, με το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ», τις Επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που κατά το 2020 παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών τουλάχιστον κατά 20% συγκριτικά με το 2019.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ρευστότητα 1 δισ. σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με εγγυημένα δάνεια

Το εγχώριο πιστωτικό σύστημα θα διαθέσει μέσω εγγυημένων δανείων τους επόμενες μήνες 500 εκατ. μέσω του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας και 460 εκατ. από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Κόκκινα δάνεια

Έρχεται ρύθμιση για 40.000 δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί την εκδίκαση όλων των εκκρεμών αιτήσεων εντός του 2021. Έρχεται ρύθμιση για τις περιπτώσεις τους δεν εκδικάστηκαν λόγω πανδημίας και αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Alpha Bank

Alpha Bank: Αλλαγή του επιχειρηματικού προτύπου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

«To Tαμείο Ανάκαμψης αποτελεί σημείο καμπής για τον μετασχηματισμό του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας», επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank Γιάννης Εμίρης.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Υπερκάλυψη κατά 3,5 φορές για το διεθνές σκέλος της ΑΜΚ

Εγγραφές άνω του 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα ποσά που βάζουν οι «ακρογωνιαίοι» επενδυτές και το ΤΧΣ, συγκέντρωσε κατά την πρώτη ημέρα το διεθνές σκέλος της ΑΜΚ. Εύκολα θα καλυφθεί και το εγχώριο σκέλος.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Η ατζέντα της τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα απασχόλησαν την χθεσινή τηλεδιάσκεψη Θεσμών – Τραπεζών. Ψηλά στην ατζέντα μορατόρια, κόκκινα δάνεια, Γέφυρα ΙΙ και Πτωχευτικός

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Β. Ψάλτης (Alpha Bank): "Δημιουργούμε μία νέα τράπεζα για το αύριο"

Η άψογη ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του Ομίλου, σε διάστημα – ρεκόρ, μικρότερο του έτους, και, μάλιστα, σε συνθήκες που απέτρεπαν ακόμη και τις δια ζώσης συναντήσεις, αποτελεί μοναδικό επίτευγμα τόνισε στο μήνυμα του προς το προσωπικό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Οι όροι της Αύξησης κεφαλαίου μέχρι 1,38 δις. ευρώ

Θα εκδοθούν 1,2 δισ. μετοχές με εύρος διάθεσης μεταξύ 1 με 1,15 ευρώ ανά μετοχή. Το 15% της έκδοσης στην Ελλάδα. Εγκρίθηκε η παροχή προτιμησιακής μεταχείρισης για τους Έλληνες υφιστάμενους μετόχους.