news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Το κοινό ομολογιακό δάνειο προορίζεται για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Διαχειριστή και κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης. Τι δήλωσαν οι τραπεζίτες 

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δεν μπορούμε να πιθανολογήσουμε ζημιά στην ΠΑΕΓΑΕ

Επί του παρόντος δεν μπορεί να πιθανολογηθεί εάν τελικά προκύψει ζημία της θυγατρικής ΠΑΕΓΑΕ από την αξιόποινη πράξη που φέρεται να τελέστηκε από πελάτη της τελευταίας αναφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Το κτήριο της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σταδίου

ΕΤΕ: Συμφωνία με Bain Capital για "κόκκινα" δάνεια στην Κύπρο

Το Bain Capital, μετά με το χαρτοφυλάκιο Icon, αποκτά το "κόκκινο" χαρτοφυλάκιο της ΕΤΕ στην Κύπρο και ακολουθεί άμεσα η συμφωνία για ένα ακόμη στη Ρουμανία. Η ανακοίνωση της ΕΤΕ για τα κυπριακά NPLs.

Κατάστημα προς ενοικίαση

Χαντζηνικολάου (ΕΕΤ): Επιφυλάξεις των τραπεζών για το νέο πτωχευτικό

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τις ρυθμίσεις των φυσικών προσώπων ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΕΤ και της Τ. Πειραιώς στην ομιλία του στη Βουλή για το νέο πτωχευτικό. Οι έξι επιφυλάξεις των τραπεζών.

Γενική άποψη της Αθήνας με σπίτια

Πτωχευτικός: Δικλείδες ασφαλείας που θα μπλοκάρουν τους κακοπληρωτές ζητούν οι Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πρόσθετες δικλείδες για την ένταξη των φυσικών και νομικών προσώπων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητούν οι Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων. Αναμένεται η παρέμβαση των τραπεζών.

Το ελληνικό κοινοβούλιο

Τράπεζες: καταθέτουν σήμερα στη Βουλή τις ενστάσεις τους για το νέο Πτωχευτικό

Επί τάπητος τίθεται σήμερα στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας όπου Τράπεζες και Διαχειριστές Κόκκινων Δανείων, θα διατυπώσουν ενστάσεις και προτάσεις προκειμένου να περιοριστεί η περίμετρος όσων μπορούν να κάνουν χρήση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Τράπεζα

Optima Bank: Τρία νέα καταστήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Optima υποδέχθηκε το φθινόπωρο με 2 νέα καταστήματα, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και στη Νέα Ιωνία Αττικής, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και το νέο κατάστημα στο Περιστέρι. Στα 23 καταστήματα το δίκτυο

HSBC

HSBC: Φιλόδοξοι στόχοι για τη μετάβαση σε οικονομία καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα

Προτεραιότητα στη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις που ενισχύουν τη μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα δίνει η HSBC. Στόχος οι καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα στις λειτουργίες της μέχρι το 2030.

Ζημιές από την έκρηξη στην πρόσοψη τράπεζας στη συμβολή της λεωφόρου Βεΐκου με την οδό Φιγαλείας στο Γαλάτσι

Γκαζάκια σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γαλάτσι

Άγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στο Γαλάτσι, ο οποίος εξερράγη και προκάλεσε φθορές στην είσοδο

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

ΤτΕ: Ολοκληρώνονται τα τετ α τετ Στουρνάρα - τραπεζιτών για την BadBank

Κλείνει αύριο ο κύκλος των κατ’ ιδίων παρουσιάσεων της BadBank από τον Γ. Στουρνάρα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις. Κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά της η Κυβέρνηση.

Τράπεζα Ηπείρου: Ματαίωση Γενικής Συνέλευσης και εκλογών για νέο ΔΣ λόγω κορονοϊού

Τράπεζα Ηπείρου: Ματαίωση Γενικής Συνέλευσης και εκλογών για νέο ΔΣ λόγω κορονοϊού

Οι νέες ημερομηνίες της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της τράπεζας, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη απόφαση, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, τονίζει το ΔΣ της τράπεζας.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Άντληση φθηνής ρευστότητας ύψους 39 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ

Σύμφωνα με την ΤτΕ ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ έφθασε στο τέλος Αυγούστου τα 38,9 δισ. από 12,3 δισ. τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο η ρευστότητα αυτή να έχει μετακυληθεί στην πραγματική οικονομία

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα στην Ελλάδα

Είναι η 3η χρονιά που η Eurobank κατακτά την κορυφαία αυτή διάκριση από το Global Finance, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέπειά της στην παροχή καινοτόμων και ολοκληρωμένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών

Alpha Bank

Τραπεζίτες: Κάτω από 5 δισ. τα κόκκινα δάνεια του κορονοϊού – Στη σωστή κατεύθυνση η BabBank της ΤτΕ

Τους λόγους για τους οποίους το νέο κύμα κόκκινων δανείων θα είναι διαχειρίσιμο ανέλυσαν οι διοικήσεις των τεσσάρων συστιμικών τραπεζών. Διπλάσιες οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το β’ γύρο των προγραμμάτων ρευστότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, με τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, κ. Σταύρο Ανδρεάδη και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Eurobank: Χορηγός της τελετής απονομής του Βραβείου "Αυτοκράτειρα Θεοφανώ"

Το πρώτο Βραβείο απονεμήθηκε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ERASMUS, ενός θεσμού που εκφράζει έμπρακτα την ιδέα της ευρωπαϊκής συνεργασίας και κινητικότητας.

Στιγμιότυπo από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τράπεζες: Ετοιμασίες για να προλάβουν το "σοκ" από την επανέναρξη των πληρωμών στις αρχές του 2021

Οι τράπεζες αφού εξέτασαν σε συνεργασία με τον SSM το ενδεχόμενο σταδιακής επιστροφής στα κανονικά ποσά των δόσεων, προχωρούν στον σχεδιασμό κατάλληλων προϊόντων που θα λανσάρουν άμεσα στην αγορά.

Τράπεζα της Ελλάδος

Νέο κύμα ρευστότητας 3,3 δισ. ''πέφτει'' στην αγορά μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Ξεκίνησε χθες η β΄ φάση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ μέσω του οποίου θα δοθούν νέα δάνεια 800 εκατ., ενώ άλλα 2,5 δισ. θα δοθούν μέσω της β΄ φάσης του Ταμείου Εγγυοδοσίας που θα ενεργοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου.

EUROBANK

Τράπεζες: Συνεχίζονται τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού

Μετά την Eurobank που ολοκλήρωσε την περασμένη Παρασκευή πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης του προσωπικού με την συμμετοχή 750 εργαζομένων, ακολουθούν μέχρι τέλος του έτους Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η έκδοση πράσινου ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

Η χρηματοδότηση έργων στον κλάδο της ενέργειας και κατά κύριο λόγο σε ΑΠΕ, αποτελεί στρατηγικό στόχο της τράπεζας στοχεύοντας σε χρηματοδοτήσεις 3 δισ. ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια.

To κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκαθαρίζει το τοπίο της πώλησης τις επόμενες μέρες

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το CVC Capital Partners δείχνει διατεθειμένο να προχωρήσει σε ορισμένες βελτιώσεις της προσφοράς του, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η συμφωνία με ένα τίμημα κοντά στα 450 εκατ. ευρώ.

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Αναμένει βελτιωμένα αποτελέσματα

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Αναμένει βελτιωμένα αποτελέσματα

Τα μέλη της Τράπεζας ενημερώθηκαν πως παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία, λόγω της πανδημίας, οι προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 είναι ιδιαιτέρως θετικές.

Πολίτες με μάσκες σε νησί του Αιγαίου.

Τράπεζες: Μέσα στον Οκτώβριο η καταβολή της επιδότησης επιτοκίου στεγαστικών δανείων

"Το Δημόσιο θα είναι άμεσα έτοιμο να επιδοτήσει όσους δανειολήπτες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Γέφυρα, στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία", δηλώνουν τραπεζικά στελέχη.

Συνεταιριστική Ηπείρου: Επεκτείνει την αναστολή δόσεων για τουριστικές εταιρίες

Συνεταιριστική Ηπείρου: Επεκτείνει την αναστολή δόσεων για τουριστικές εταιρίες

Την επέκταση του μέτρου αναστολής καταβολής χρεολυσίων ως και την 31-12-21, στο σύνολο των επιχειρήσεων της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ανακοίνωσε η τράπεζα.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Δέσμευση για χρηματοδότηση της βιοποικιλότητας

"Θα αναπτύξουμε συνεργασίες με αγρότες και ειδικούς επιστήμονες για να δρομολογήσουμε δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα αγροτικά μας προϊόντα", τονίζει ο ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χ. Μεγάλου.

Ουρά έξω από υποκατάστημα τράπεζας.

ΑΔΜΗΕ: Ομολογιακό 400 εκατ. από Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς

Η Χρηματοδότηση είναι μακροπρόθεσμου ορίζοντα και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων και για την κάλυψη των επιχειρηματικών της σκοπών Δηλώσεις Καραμούζη και Βρεττού.

Άνδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό σε δρόμο της Αθήνας

Τράπεζες: Πόσο θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια την επόμενη διετία

Τι θα αναφέρουν τα Business Plans που θα καταθέσουν μέχρι την άλλη Τετάρτη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον SSM. Ποιες παραδοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν. Οι επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.

Η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Τράπεζες: Πιέσεις στην κερδοφορία λόγω πανδημίας βλέπει η Κομισιόν

Τι προβλέπει η Κομισιόν για την κερδοφορία, την κεφαλαιακή επάρκεια και την πορεία των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Τι ζητά για τους πλειστηριασμούς και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα "Ψωνίζω στη γειτονιά"

Το πρόγραμμα ανοίγει νέους δρόμους στις εμπορικές δραστηριότητες και δίνει προοπτική στις τοπικές κοινωνίες, προσφέροντας κίνητρα στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις της γειτονιάς.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση 800 εκατ. σε ΜμΕ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Στα χέρια των τραπεζών η σχετική πρόσκληση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη επέκταση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Σε ένα μήνα ξεκινούν οι εκταμιεύσεις. Ποιοι θα λάβουν τα νέα δάνεια.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζες: Αίτημα στους Θεσμούς για παράταση στο πάγωμα των δανείων και το 2021

Με το επιχείρημα ότι η πίεση της υγειονομικής κρίσης στην οικονομική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη χρονιά οι τράπεζες ζητούν από τους Θεσμούς την παράταση στις αναστολές πληρωμών και το 2021.

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Υπόμνημα το οποίο συνοδεύεται από σχετική μελέτη της Deloitte και αποτυπώνει τον κίνδυνο δημιουργίας νέων «κόκκινων» δανείων από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού Κώδικα, έστειλε στο ΥΠΟΙΚ η ΕΕΤ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζες: Ανοίγει την Παρασκευή το ΤΕΠΙΧ ΙΙ με προϋπολογισμό 800 εκατ.

Από το νέο γύρο θα ικανοποιηθούν κυρίως αιτήσεις που είχαν υποβάλλει επιχειρήσεις οι οποίες δεν κατάφεραν τελικώς να δανειοδοτηθούν. Στα 4 δις η ρευστότητα που έπεσε στην αγορά το καλοκαίρι.

Φωτογραφία αρχείου

Alpha Bank: Έγκριση σχεδίου απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας

Στο πλαίσιο της διαδικασίας Διάσπασης, ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας της Alpha Bank θα μεταβιβαστεί στη νέα εταιρεία, η οποία θα κατέχει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της Διασπώμενης.