ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κατάστημα της Optima Bank

Optima bank: Πρωτιές το 2021 στις αγορές παραγώγων και εταιρικών ομολόγων στο ΧΑ

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των μελών του XA στα εταιρικά ομόλογα με μερίδιό 19,92% επί του συνολικού όγκου της αγοράς κατέλαβε η optima bank. Πρωτιά τόσο στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης όσο και στα δικαιώματα προαίρεσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τράπεζα της Alpha Bank

Alpha Bank: Αύξηση κατά 16,3% σε ετήσια βάση σημείωσαν στο 9μηνο οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Αυξητική δυναμική θα επιδείξουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα την επόμενη τριετία, υποστηριζόμενες, από τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τράπεζα

Τράπεζες: Τρία βήματα για τα πρώτα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ξεκινήσουν οι πρώτες χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων από τις Τράπεζες στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα τρία τελευταία βήματα και οι επιλέξιμες επενδύσεις.

Τράπεζα

Τράπεζες: 8 δισ. συναλλαγές το πρώτο 6μήνο για κεφαλαιακή θωράκιση

Πωλήσεις πακέτων ακινήτων και μικρότερων πακέτων κόκκινων δανείων συνολικού ύψους 8 δις. ευρώ  δρομολογούν άμεσα οι τράπεζες για ενισχύσουν τους κεφαλαιακούς δείκτες. Όλες οι κινήσεις ανά τράπεζα.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: Μαζική στροφή ιδιωτών και επιχειρήσεων σε δάνεια σταθερού επιτοκίου

Τα νοικοκυριά στρέφονται στο σύνολό τους στα σταθερά επιτόκια γιατί βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και εξασφαλίζουν χαμηλή δόση του στεγαστικού ενώ οι επιχειρήσεις ασφαλίζουν το κόστος χρηματοδότησης χωρίς να είναι ευάλωτες στις διακυμάνσεις.

Alpha Bank

Alpha Bank: Υψηλές επιδόσεις το 2021 για τα αμοιβαία κεφάλαια του Ομίλου

Την πρώτη θέση στην κατηγορία του εξασφάλισε το Alpha Global Blue Chips Μετοχικό Classic με απόδοση +31,8. Πρόκειται για ένα μετοχικό χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες διεθνώς.

Καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική

Τράπεζες: Οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν "φύλακτρα" για τις καταθέσεις τους

Η πολιτική της ΕΚΤ, η αύξηση του πληθωρισμού και η ανάγκη των τραπεζών για βελτίωση της κερδοφορίας τους, οδηγεί για πρώτη φορά τα καταθετικά επιτόκια σε αρνητικά επιτόκια. Το μέτρο δεν θα επεκταθεί στις καταθέσεις των νοικοκυριών.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Σχεδιάζουν να ρίξουν 10 δισ. ευρώ νέα δάνεια το 2022

Από το σύνολο των νέων δανείων, τα 3,6 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν κατά κύριο στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν σε νοικοκυριά και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αναλογία 60% – 40%

Τράπεζα

Τράπεζες: Δάνεια 700 εκατ. με κρατική εγγύηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα εργαλεία για μικροπιστώσεις και αναπτυξιακά προγράμματα σχεδιάζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Τρέχουν ήδη το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το ΤΕΠΙΧ ΙΙ που δίνουν δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 250.000 ή χαμηλότοκα δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 1,5 εκατ.

Δάνεια έως 900.000 ευρώ με εγγύηση 80% για Επιχειρήσεις Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

Δάνεια έως 900.000 ευρώ με εγγύηση 80% για Επιχειρήσεις Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

Δημιουργείται Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων με προϋπολογισμό 62,5 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διάρκεια.

Κατοικίες

Πρώτη κατοικία: Επιδότηση δόσης δανείου για ευάλωτα νοικοκυριά

Με δεδομένη την λειτουργία του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων στις αρχές του 2023 το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους Θεσμούς να προστατέψει την πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών μέσω της επιδότησης της δόσης του δανείου προς τις τράπεζες.

Φωτογραφία αρχείου.

ΤΧΣ: Τρεις συστάσεις προς τις τράπεζες ενόψει των stress test του 2023

Το ΤΧΣ μέσα από το πρώτο Δελτίο που παρουσιάζει, επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν σχετικά λιγότερο κεφαλαιοποιημένες συγκρινόμενες με τις Ευρωπαϊκές στο τέλος του χρονικού ορίζοντα της Άσκησης Stress Test (2023)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

Βασίλης Ψάλτης: Το 2022 έτος Αλλαγής και Ανάπτυξης για την Alpha Bank και την ελληνική Οικονομία

"Η Alpha Bank επιστρέφει σε ισχυρά επίπεδα κερδοφορίας προκειμένου να στηρίξει ενεργά την πρόοδο πολιτών και επιχειρήσεων", αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank σε επιστολή του προς το προσωπικό του Ομίλου για το νέο έτος.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Στο μικροσκόπιο των Θεσμών με πλούσια ατζέντα

Συναντήσεις από τους Θεσμούς θα έχουν μέσα στην εβδομάδα οι τραπεζίτες στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης. Κόκκινα δάνεια, μορατόρια, χρηματοδότηση οικονομίας, κινήσεις στρατηγικής, κεφαλαιακή θωράκιση και άλλα στην ατζέντα των συναντήσεων.

Τράπεζα

Τράπεζες: Άνω των 15 δισ. η άνοδος των καταθέσεων το 2021

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το πιστωτικό σύστημα σημειώνει αύξηση των καταθέσεων. Πάνω από 43 δισ. ευρώ οι νέα καταθέσεις την τριετία 2019 -2021. Οι λόγοι της αύξησης και οι εκτιμήσεις για την νέα χρονιά.

Τράπεζα της Ελλάδος

Προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και εξηγεί το πώς θα γίνει η μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό πρότυπο.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Ποδαρικό με νέα προγράμματα μείωσης προσωπικού

Σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα εθελουσίας στην Εθνική Ασφαλιστική. Συμφωνία για μεταφορά 40 εργαζομένων της Eurobank στην Worldline. Έρχονται νέα στοχευμένα προγράμματα αποχώρησης προσωπικού.

Bank sign on a modern glass building. 3D render illustration.

Τράπεζες: Πώς θα γίνει η διανομή των 12,7 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Έτοιμες δηλώνουν οι τράπεζες για την αξιοποίηση των Κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τις επόμενες εβδομάδες η υποδοχή των αιτήσεων χρηματοδότησης. Βήμα – βήμα η διαδικασία και οι επιλέξιμες επενδύσεις.

Ανακύκλωση

Alpha Bank: H Ελλάδα υστερεί σημαντικά στην εφαρμογή της ανακύκλωσης

Η Μεσόγειος και η Ελλάδα αναγνωρίζονται διεθνώς ως περιοχές «hot spot», δηλαδή περιοχές πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή. Η κυκλική οικονομία και η εφαρμογή της αντικείμενο μελέτης της Alpha Bank.

Πληρωμή με κάρτα

Τέλος χρόνου για την συλλογή των e-αποδείξεων – Τι πρέπει να ξέρετε

Υποχρεωτική είναι η κάλυψη του 30% του εισοδήματος με δαπάνες με πληρωμές με κάρτες ή μέσω διαδικτύου διαφορετικά προβλέπεται έξτρα φόρος που φτάνει το 22% για το «ακάλυπτο» υπόλοιπο εισοδήματος.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ελλάδας

Τράπεζες: Αιχμές από το Ελεγκτικό Συνέδριο για ανεπαρκή χρηματοδότηση της οικονομίας

Λίγα θεωρεί το Ελεγκτικό Συνέδριο για το 2021 τα 3,8 δις. ευρώ νέων δανείων για τις επιχειρήσεις και τα 1,1 δισ. για τα νοικοκυριά και αφού επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση στο κράτος ζητά την επέμβασή του.

Ελβετικό φράγκο

Τράπεζες: Απόφαση κόλαφος για 70.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους με βάση την τρέχουσα ισοτιμία και όχι εκείνη που ίσχυε κατά τον χρόνο κατάρτισης της σύμβασης με την τράπεζα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Υπό διαχείριση οι διεθνείς διαταράξεις για την ελληνική βιομηχανία

Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας παρά την εκτεταμένη διάχυση των διεθνών διαταράξεων στον ελληνικό παραγωγικό ιστό, η πλειοψηφία των βιομηχανικών ΜμΕ δείχνει να κινείται με αποτελεσματικό τρόπο στην εξεύρεση διεξόδων και εναλλακτικών λύσεων.

Εθνική Τράπεζα

Γκ. Χαρδούβελης: Όλο και πιο ανταγωνιστική η Εθνική Τράπεζα

Ο πρόεδρος της Εθνικής τόνισε ότι η τράπεζα διεκδικεί σήμερα και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία του 21ου αιώνα και πρόσθεσε ότι καθημερινά γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και σύγχρονη.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή-ορόσημο "Frontier"

Η συναλλαγή αφορά την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνολικής λογιστικής αξίας 6 δισ. ευρώ και συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη μονοψήφιου δείκτη μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων άμεσα.

Η τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζας Πειραιώς: Συμφωνία με την Blantyre Capital για τη διαχείριση επιλεγμένων μη κύριων συμμετοχών

Το κεφαλαιακό όφελος για τον Όμιλο Πειραιώς από τη συναλλαγή εκτιμάται σε περίπου 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον συνολικό δείκτη εποπτικών κεφαλαίων της 30 Σεπτεμβρίου 2021.