news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Πλεόνασμα 874 εκατ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούνιο

Το ισοζύγιο αγαθών βελτιώθηκε σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018, καθώς το έλλειμμά του μειώθηκε κατά 496 εκατ. ευρώ. Η βελτίωση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών οφείλεται στην αύξηση των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Πώς εντοπίζονται τα πλαστά χαρτονομίσματα; Τι λένε οι ειδικοί

Πώς εντοπίζονται τα πλαστά χαρτονομίσματα; Τι λένε οι ειδικοί

"Με την πάροδο του χρόνου οι παραχαράξεις νομισμάτων βελτιώνονται" αναφέρει ο Γιοχάνες Μπέερμαν, μέλος του διευθυντηρίου της Μπούντεσμπανκ. "Όσο περισσότερο βρίσκεται σε κυκλοφορία μία σειρά τραπεζογραμματίων τόσο ο κόσμος τη συνηθίζει, ενώ οι έλεγχοι μειώνονται" συνέχισε.

Τράπεζα. Φωτογραφία αρχείου  (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

ΕΤΕπ: Νέο πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις που στηρίζουν νέους και γυναίκες

Μέσω του νέου προγράμματος, η ΕΤΕπ στηρίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρηματικές επενδύσεις με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στις επιχειρήσεις. Στο πρόγραμμα έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους οι 4 μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

ΑΤΜ τράπεζας

ΑΤΜ Τραπεζών: Από σήμερα η νέα αυξημένη χρέωση στις αναλήψεις μετρητών

Όσοι επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση. Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χρεώσεις των διατραπεζικών αναλήψεων.

Moody's

Moody's: Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική του αξιόχρεου των καταθέσεων ελληνικών τραπεζών

«Η πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα είναι πιθανό να επιταχύνει φιλικές προς την ανάπτυξη οικονομικές πολιτικές, οι οποίες θα κάνουν ευκολότερη για τις τράπεζες την εφαρμογή των στρατηγικών σχεδίων τους για τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Moody's.

Ο Αντρέα Ενρία

Οι 5 εντολές του Ευρωπαίου Υπερεπόπτη για "κόκκινα" δάνεια και προστασία πρώτης κατοικίας

Μπορεί να ήταν συνάντηση γνωριμίας αλλά δεν ήταν χωρίς νόημα η χθεσινή συνάντηση του επικεφαλής του ενιαίου ευρωπαϊκού εποπτικού μηχανισμού των τραπεζών με τον Πρωθυπουργό.

Άνδρας παίρνει απόδειξη από ATM, Αρχείο

ΑΤΜ Τραπεζών: Από σήμερα αλλάζουν οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών

Όσοι επιθυμούν να κάνουν αναλήψεις από άλλη τράπεζα από αυτή που έχουν οι ίδιοι, θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα απ’ ότι πλήρωναν έως σήμερα. Υπερβολικές χαρακτηρίζει τις χρεώσεις ο Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ - Αναλυτικά οι χρεώσεις σε κάθε τράπεζα.

Eurobank: Mega deal για τα κόκκινα δάνεια της

Eurobank: Mega deal για τα κόκκινα δάνεια της

Ένα σημαντικό βήμα για να "καθαρίσει" τον ισολογίσμο της πραγματοποίησε η Eurobank μέσω της σύμβασης με την Celidoria η οποία αν ολοκληρωθεί της επιτρέπει να προχωρήσει ταχύτερα τα σχέδια της

Το logo της Morgan Stalney

Η Morgan Stanley πληρώνει 150εκ σε ασφαλιστικά ταμεία που ξεγέλασε με ομόλογα υψηλού κινδύνου

Η Eισαγγελία της Καλιφόρνια απεφάνθη ότι η Morgan Stalney ξεγέλασε με σκοπό το κέρδος δύο ασφαλιστικά ταμεία στις ΗΠΑ και την υποχρέωσε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποζημιώσει τους θιγόμενους.

Γιάννης Δραγασάκης (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Δραγασάκης: Να γίνει η Αναπτυξιακή Τράπεζα το αντίθετο των παθογενειών του παρελθόντος

Μικροπιστώσεις, εγγυήσεις, έκδοση ομολόγων και δυνατότητα συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών είναι τα εργαλεία που θα έχει στην διάθεσή της η Αναπτυξιακή Τράπεζα - Οι αναπτυξιακές τράπεζες καλύπτουν «αποτυχίες, κενά της αγοράς» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομίας.

Από το κτίριο της αμερικανικής εταιρείας επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Moody's

Moody's: Οι ελληνικές τράπεζες αποπλήρωσαν πλήρως τον ELA

"Tο υπόλοιπο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στον ELA ήταν μηδενικό στο τέλος Μαρτίου 2019, κάτι που είναι θετικό για το αξιόχρεο (credit positive) επειδή δίνει το σήμα ότι βελτιώθηκε η ρευστότητα και χρηματοδότηση των τραπεζών" αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

EUROBANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Συμφωνία Eurobank - Ε.Τ.Ε.ΑΝ. για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους

Το νέο εργαλείο χρηματοοικονομικής τεχνικής διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της χώρας.

Τράπεζα της Ελλάδος

Απάντηση Πάσχα - συνεργάτη Στουρνάρα: Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο

Απάντηση του Γ. Πάσχα, διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ σε δημοσίευμα εφημερίδας - Κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα και επιφυλάσσεται για συνέχεια στα δικαστήρια.

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιο Χαντζηνικολάου εξέλεξε ομόφωνα ως νέο Πρόεδρό του το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στη σημερινή του συνεδρίαση, στην θέση του απερχόμενου Νικόλαου Καραμούζη.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Αλλαγή στη διοικητική ομάδα της Τράπεζα Πειραιώς

Από την Τράπεζα αποχωρεί η γενική διευθύντρια του Τομέα Corporate & Investment Banking, Φωτεινή Ιωάννου, ενώ καθήκοντα ως Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής αναλαμβάνει η Ελένη Βρεττού.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου (στο μέσον) με την κα. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, CEO της εταιρείας HERADO και τον κ. Παύλο Λινό, CEO της εταιρείας Exit Bee

Το νέο egg παρουσίασε η Eurobank

Στο επίκεντρο είναι η νέα επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτως του ηλικιακού προφίλ των επιχειρηματιών εξασφαλίζοντας γρήγορη αύξηση επενδύσεων και πωλήσεων, βιωσιμότητα και επέκταση εντός και εκτός συνόρων

Τα γραφεία του ΔΝΤ, στις ΗΠΑ

ΔΝΤ: Ζητά επιτάχυνση για τα κόκκινα δάνεια - Βλέπει δημοσιονομικούς κινδύνους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην πρώτη του έκθεση μετά τα μνημόνια αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί αν εξυπηρετήσει σε ικανοποιητικό βαθμό το χρέος της, αλλά και να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με επιβάρυνση της ανάπτυξης.