news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. με την βοήθεια του Δημοσίου

Μέσω ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με το ελληνικό δημόσιο οι συστιμικές τράπεζες ενισχύουν τα κεφάλαια τους με 1 δισ. ευρώ. Γιατί είναι επωφελής η ανταλλαγή ομολόγων και οι κινήσεις της κάθε τράπεζας

O Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Τι κερδίζει το δημόσιο και τι η ΕΤΕ και η Πειραιώς από το νέο 30ετές ομόλογο

Μείωση του χρέους Γενικής Κυβέρνησης κατά περίπου 620 εκατ. ευρώ διασφαλίζεται με το νέο 30ετές ομόλογο σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή την πρώτη έκδοση ομολόγων του 2021.

Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Τράπεζες: Συντονισμένο "πάγωμα" δανείων και το 2021

Μετά την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, προγράμματα ταμειακής διευκόλυνσης ανακοινώνουν και οι Alpha Bank και Eurobank. Στόχος να μπει ανάχωμα στα νέα κόκκινα δάνεια και να διατηρηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα.

Optima bank

Optima bank: Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 80,1 εκατ. Ευρώ

Η Optima bank διπλασίασε το μετοχικό της κεφάλαιο με τη συμμετοχή της οικογένειας Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη σημαντικών επενδυτών. “ψήφος εμπιστοσύνης” για την τράπεζα και για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας δηλώνει ο Γ. Τανισκίδης.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Άμεση ενεργοποίηση Γέφυρα ΙΙ και Ηρακλή ΙΙ

Στην άμεση ενεργοποίηση των προγραμμάτων Γέφυρα ΙΙ και Ηρακλή ΙΙ συμφώνησαν τράπεζες και οικονομικό επιτελείο προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να συνεχιστεί η μείωση των κόκκινων δανείων.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ρίχνουν πάνω από 20 δισ. για την χρηματοδότηση της οικονομίας το 2021

Οι ελληνικές τράπεζες, έχοντας επιτύχει σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων και βελτίωση της ρευστότητάς τους, είναι έτοιμες να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ελληνικής Οικονομίας.

Χρήματα

Εταιρείες Διαχείρισης: Πάνω από 75.000 ρυθμίσεις δανείων ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ

Οι Εταιρείες Διαχείρισης διαχειρίζονται ενεργά για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων και επενδυτών δάνεια αξίας περίπου €100 δισεκ. ενώ οι νέες τιτλοποιήσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ.

Τράπεζα

Τράπεζες: Τρέχουν στο οικονομικό επιτελείο ώστε ο "Ηρακλής ΙΙ" να είναι έτοιμος το β' τρίμηνο του 2020

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η ολοκλήρωση του "Ηρακλή" θα διαμορφώσει τα "κόκκινα" δάνεια σε μονοψήφια ποσοστά το 2021, ενώ με τον "Ηρακλή ΙΙ" θεωρείται επιτεύξιμος ο στόχος που έχει τεθεί από την Ε.Ε. για ποσοστά "κόκκινων" δανείων κάτω του 5% το 2022.

Χρήματα

Τράπεζες: Επιπλέον ρευστότητα 500 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Με την τραπεζική μόχλευση ο προϋπολογισμός του Ταμείου θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων με νέα δάνεια χαμηλού επιτοκίου, μειωμένων εξασφαλίσεων και μεγαλύτερης περιόδου αποπληρωμής.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Τράπεζες: Με βαριά ατζέντα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με Σταϊκούρα

Ο νέος πτωχευτικός, η Γέφυρά για τις Επιχειρήσεις, ο Ηρακλή ΙΙ, ο νέος νόμος του ΤΧΣ και οι πλειστηριασμοί στο τραπέζι τις σημερινής τηλεδιάσκεψης τραπεζιτών – οικονομικού επιτελείου ενόψει της 9ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης από τους Θεσμούς

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank: Έτος προκλήσεων και δημιουργίας το 2021

"Διαμορφώνουμε μία νέα Τράπεζα, που θα δημιουργεί περισσότερη αξία για τους Πελάτες, τους Μετόχους και το Προσωπικό της" σημειώνει ο CEO της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, στο μήνυμά του προς το Προσωπικό του Ομίλου.

Σπίτια στην Αθήνα

Τράπεζες: Πρόγραμμα Γέφυρα και για τα επιχειρηματικά δάνεια

Με πρόταση για την πληρωμή από το Κράτος μέρους της δόσης των επιχειρηματικών δανείων κατά το πρότυπο των δάνεια ξεκινάει την άλλη Δευτέρα η συζήτηση Κυβέρνησης Θεσμών. Χρονοβόρο και με αυστηρά κριτήρια λένε οι επιχειρήσεις

Ένοχος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι 8 για την υπόθεση της Proton Bank

Ένοχος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι 8 για την υπόθεση της Proton Bank

Μετά από διαδικασία που έχει ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια, οι δικαστές έκριναν ενόχους τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, 2 δικηγόρους και 6 τραπεζικούς υπαλλήλους - στελέχη της Proton Bank, για το αδίκημα της απιστίας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τράπεζες: Μπαράζ συσκέψεων για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου Πτωχευτικού

Μετά την δημιουργία του συντονιστικού οργάνου συστάθηκαν και τρεις επιχειρησιακές ομάδες προκειμένου ο Κώδικας για τη ρύθμιση οφειλών με παροχή δεύτερης ευκαιρίας να μπορεί να τεθεί σε ουσιαστική ισχύ την 1η Ιουνίου 2021.

Τράπεζα Πειραιώς

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών για δεύτερη χρονιά το 2020

Το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε το 2020 σε 18,85% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 6,02 δισ. ευρώ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ισχυρή η παγκόσμια ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Οι μαζικοί εμβολιασμοί που αναμένεται, περί τα μέσα του 2021, να έχουν καλύψει μία κρίσιμη μάζα του πληθυσμού, δύνανται να δώσουν ώθηση στην καταναλωτική και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, τονίζει σε έκθεσή της η Eurobank.

Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος - Φωτογραφία αρχείου

ΤτΕ: Αύξηση των επιτοκίων για επιχειρηματικά δάνεια

Την ώρα που η απόδοση των προθεσμιακών καταθέσεων υποχωρεί συνεχώς το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε, το Νοέμβριο του 2020, κατά 16 μονάδες βάσης στο 3,08%.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Πληρωμή του 50% της δόσης το 2021 για τα ''κορονόπληκτα'' δάνεια

Συζητήσεις για την ταμειακή διευκόλυνση και το 2021 των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό ξεκίνησαν οι τράπεζες. Ποιες λύσεις προτείνουν. Έληξαν στα τέλη του 2020 τα moratoria του 90% των δανείων.

Τράπεζα

Τράπεζες: 20 δισ. νέες χορηγήσεις και 45 δισ. ρυθμίσεις δανείων το 2020

Τους κύριους άξονες τόνωσης της πραγματικής οικονομίας το 2020 από το εγχώριο πιστωτικό σύστημα ανακοίνωσε η ΕΕΤ. Ξεχωρίζουν οι νέες χορηγήσεις, οι ρυθμίσεις και αναστολές δανείων και φυσικά η μείωση των κόκκινων δανείων.

Alpha Bank

Alpha Bank: Αποκλειστική συνεργασία με Generali – Στην Generali η AXA Ελλάδος

Συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την Generali για διάθεση προϊόντων γενικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων υγείας υπέγραψε η Alpha Bank. H Generali ενισχύει τη στρατηγική της θέση στην Ελλάδα με την εξαγορά της AXA Ελλάδος έναντι 165 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η επέλαση του κορονοϊού προκαλεί τεκτονικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα

Αποχώρηση 3.800 τραπεζουπαλλήλων, μαζικές τιτλοποιήσεις για την μείωση των κόκκινων δανείων, καθολική χρήση των κρατικών εγγυήσεων του Ηρακλή και δημιουργία Bad Bank αλλά και κρατικοποίηση και ταχεία ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ισχυρά αντανακλαστικά για τις ΜμΕ εν μέσω κρίσης

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας, οι ελληνικές ΜμΕ ενισχύθηκαν από μέτρα στήριξης και από δικές τους ενέργειες που τις θέτουν σε πορεία όχι μόνο υπέρβασης της τρέχουσας κρίσης, αλλά και μεσοπρόθεσμης βελτίωσης ανταγωνιστικότητας.

O Γιάννης Στουρνάρας

ΤτΕ: Στις διοικήσεις των τραπεζών η πρόταση Στουρνάρα για την Bad Bank

Η ευθύνη πλέον για την προώθηση και την υλοποίηση της AMC έχει περιέλθει στην κυβέρνηση και τις τράπεζες, σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Πότε εκτιμά ότι μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Διεθνής διάκριση από το International Banker

Το βραβείο “Best Innovation in Retail Banking Greece” απέσπασε για μια ακόμη χρονιά η Εθνική Τράπεζα. Η διεθνής αυτή διάκριση που βασίζεται στην ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού του περιοδικού, έρχεται να επισφραγίσει την ηγετική θέση της Εθνικής Τράπεζας στην αγορά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Στουρνάρας, Μυλωνάς, Καραβίας: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% την επόμενη δεκαετία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Η απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης θα κινητοποιήσει συνολικά κεφάλαια 30 δισ. ευρώ. Στα 10 δις. ευρώ τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας. Στο τραπέζι η κατάτμηση του πτωχυετικού νόμου και η ανάγκη για επενδυτικά projects.

Ουρά από κόσμο έξω από τράπεζα στην Αθήνα

Τράπεζες: Αύξηση χορηγήσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2021

Έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης δήλωσαν την Τετάρτη το βράδυ οι Μεγάλου, Ψάλτης, Μυλωνάς και Καραβίας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Τράπεζες: Λουκέτο σε 115 καταστήματα το τελευταίο 3μηνο του 2020

Τράπεζες: Λουκέτο σε 115 καταστήματα το τελευταίο 3μηνο του 2020

Το κύμα λουκέτων σε καταστήματα, αναμένεται να συνεχιστεί και το 2021 καθώς το πλαφόν που έχει ορίσει η ΕΚΤ για κάθε συστημική τράπεζα είναι τα 250 και άρα στο σύνολο του πιστωτικού συστήματος τα 1000 από 1481 που είναι σήμερα. Παρέμβαση της ΟΤΟΕ

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός

Ζαββός: Σε μονοψήφιο αριθμό τα NPLs τους επόμενους 18 μήνες

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, από την ψήφιση του ΗΡΑΚΛΗ, πετύχαμε συνολική μείωση των κόκκινων δανείων περί τα 30 με 35 δισ. ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό δήλωσε στη Βουλή ο κ. Ζαββός.

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ηχηρό ''καμπανάκι'' από ΤτΕ

Αδύναμη κερδοφορία, χαμηλή ποιότητα κεφαλαίων λόγω αναβαλόμενου φόρου και νέο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας οι κύριες επισημάνσεις της ΤτΕ για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα.

Alpha Bank

Τράπεζες: Τα μορατόρια φεύγουν... η μειωμένη δόση έρχεται

Μετά το τέλος των μορατόριουμ οι τράπεζες ετοιμάζονται για σταδιακή επαναφορά των μηνιαίων πληρωμών στην κανονικότητα, η οποία στηρίζεται στην πληρωμή του 50% της δόσης για ολόκληρο το 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα - Ζαββού - Τραπεζιτών

Η περαιτέρω χρηματοδότηση της οικονομίας και η μείωση των κόκκινων δανείων, μέσω του Ηρακλή, απασχόλησε την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών.

Τράπεζα Πειραιώς

Μεγάλου: Ο εταιρικός μετασχηματισμός της Τράπεζας Πειραιώς θα μειώσει τον δείκτη κόκκινων δανείων στο 30% από 47%

Σε νέα τραπεζική εταιρία εισφέρεται όλος ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας. Τι κρατάει από συμμετοχές και δραστηριότητες η εισηγμένη holding. Όλη η ομιλία Μεγάλου στους μετόχους.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Πτώση του ΑΕΠ κατά 2,1% το τέταρτο τρίμηνο

Οι αναλυτές της Τράπεζας κάνουν λόγο για καλύτερη επίδοση το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τα δημοσιευμένα στοιχεία, τα οποία ενσωματώνουν μια έντονα αρνητική στατιστική προσαρμογή των στοιχείων του τουρισμού για εποχικότητα

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετοχή στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Αυτονομώ"

Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική παρουσία στο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον», έχει σχεδιάσει και προσφέρει στο νέο πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο υποστήριξης των υφιστάμενων και νέων πελατών της.

Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου

Χρ. Μεγάλου: Τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιτρέψουν ρυθμό ανάπτυξης άνω του 3%

Οι εισροές πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης θα επιτρέψουν στη χώρα να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα. Οι κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς για τη στήριξη της οικονομίας.

Alpha Bank

Alpha Bank: Έως 10,5% η Βουτιά του ΑΕΠ φέτος

Τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα κύρια συμπεράσματα από την ανάλυση των εθνικολογιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ, αναλύει μελέτη της Alpha Bank

Τέλος χρόνου για τις εκκρεμείς υποθέσεις του Ν. Κατσέλη

Τέλος χρόνου για τις εκκρεμείς υποθέσεις του Ν. Κατσέλη

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις εκκρεμείς υποθέσεις του ν. Κατσέλη. Ποιοι δανειολήπτες, θα χάσουν το δικαίωμα λήψης προστασίας αν δεν υποβάλλουν εκ νέου το αίτημά τους για να λάβουν νέα δικάσιμο.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Παράταση στα moratoria για λίγους

Παράταση στις αναστολές πληρωμών δανείων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 ανακοίνωσε η EBA θέτοντας ωστόσο δύο όρους που αποκλείουν τα περισσότερα δάνεια. Οι δύο όροι και η αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας.