news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Πολάκης στην ΕΡΤ: Κατά παραγγελία του κ. Στουρνάρα η εισαγγελική παρέμβαση

"Μιλάω πάντα με στοιχεία είμαι καθαρός. Τι είναι ο κ. Στουρνάρας ο πάπας της Ρώμης και δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε;” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Φωτογραφία αρχείου

Στουρνάρας – Πολάκης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή μέρους της συνομιλίας

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχωρά στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγραφή και διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας των Ιω. Στουρνάρα και Π. Πολάκη, αναφορικά με το δάνειο του τελευταίου ύψους 100.000 ευρώ, από την τράπεζα Αττικής.

Το Μέγαρο Μαξίμου

Μαξίμου για Στουρνάρα: Σεβασμός στην πολιτική ουδετερότητα από όλους

"Σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές" αναφέρει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του για την κόντρα Στουρνάρα - Πολάκη. Αρνείται την ηχογράφηση του διαλόγου ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Πολάκης: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζει πως είναι αληθές το δημοσίευμα που αποκάλυψε το περιεχόμενο του διαλόγου του με τον διοικητή της ΤτΕ, ωστόσο συμπληρώνει πως "είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα τη συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα".

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Ο Στουρνάρας ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού για τον Πολάκη

Ο επικεφαλής της ΤτΕ κάνει λόγο για μια ιστορικά πρωτοφανή ενέργεια - σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα - εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος όπως αναφέρει, επιχείρησε "με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του."

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ανάσα για τις ελληνικές τράπεζες η πρόθεση της ΕΚΤ για νέα μακρoπρόθεσμα δάνεια

Λύση για την εξόφληση των χαμηλότοκων δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ της ΕΚΤ προς τις τράπεζες φαίνεται να δίνει η ίδια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της επιβράδυνσης της Ευρωζώνης.

Θέα από τους ορίζοντες του Λυκαβηττού

Πρώτη κατοικία: «Ασπίδα» προστασίας για 9 στους 10 - Μικρότερες επιβαρύνσεις και κρατική επιδότηση

Προστασία της πρώτης κατοικίας για το 90% των στεγαστικών δανείων και διπλή μείωση της δόσης μέσω επιμήκυνσης του δανείου και κρατικής επιδότησης φέρνει ο διάδοχος του νόμου Κατσέλη.

Συμφωνία Τραπεζιτών - Κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συμφωνία Τραπεζιτών - Κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει η αντικειμενική αξία του ακινήτου να είναι μέχρι 250.000 ευρώ και έως 130.000 ευρώ το υπολειπόμενο δάνειο- Επίσης θα υπάρξουν επιμηκύνσεις έως 25 χρόνια και μειωμένο επιτόκιο από 4% στο 2%.

Ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Σενάρια φαντασίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Η απάντηση Σπυράκη.

Πρόσοψη της Εθνικής Τράπεζας - φωτό αρχείου

Στην τελική ευθεία η λύση για τράπεζες και τον διάδοχο νόμο Κατσέλη

Το νέο καθεστώς προβλέπει εξωδικαστική ρύθμιση δανείων όπου το Δημόσιο θα επιδοτεί από το 1/3 έως και το σύνολο της δόσης και η τράπεζα θα καλείται να προτείνει μια επιμήκυνση της εξόφλησης του δανείου και της παροχής καλύτερων όρων που θα φτάνουν έως και το κούρεμά του.

Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος

Κουτσούκος: Μην διανοηθούν νέα επιβάρυνση των πολιτών

"Οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη προκαλούν πανικό. Για την μη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ευθύνεται η ανικανότητα και αδυναμία της δίκης του κυβέρνησης" δήλωσε ο υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

O Γιάννης Μαστρογεωργίου

ΝΔ: Ανεύθυνες οι δηλώσεις Δραγασάκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ο νέος αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μαστρογεωργίου χαρακτήρισε ανεύθυνες τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί ενδεχόμενης ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Τράπεζα της Ελλάδος

EWG: Ένας μήνας προθεσμία για τράπεζες και νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Μέχρι και το τέλος του μήνα θα πρέπει να κλείσουν τα 16 ανοιχτά μεταμνημονιακά θέματα και να παρουσιαστούν το σχέδιο για τις τράπεζες και ο διάδοχος του νόμου Κατσέλη Σταθάκη.

Πορτοφόλι με χρήματα

Κατ' αρχήν έγκριση για τράπεζες και προστασία της πρώτης κατοικίας

Την κατ αρχήν έγκριση των θεσμών αναμένεται να πάρει το σχέδιο που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με το ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια αλλά και το σχέδιο διαδοχής του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη.

Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος - Φωτογραφία αρχείου

Tράπεζα της Ελλάδος: Σε τροχιά ανάπτυξης η χώρα αλλά αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις

"Η διατηρήσιμη επιστροφή του Ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές κρατικών ομολόγων θα είναι η ασφαλέστερη ένδειξη ότι η οικονομία έχει υπερβεί την κρίση" αναφέρει η Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2018. Αναλυτικά τα δημοσιονομικά στοιχεία Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018

Πολυκατοικίες στην Αθήνα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αναστασόπουλος: Πιθανή η εφαρμογή του μοντέλου της Κύπρου μετά τη λήξη του νόμου Κατσέλη

Όπως είπε ο δικηγόρος ο συγκεκριμένο μοντέλο προβλέπει πως το Δημόσιο θα χρηματοδοτεί το ένα τρίτο της δόσης, θα υπάρχει κούρεμα του στεγαστικού, υπό προϋποθέσεις ενώ σημείωσε πως θα πρόκειται για εξωδικαστική διαδικασία.

Go in Thessaloniki από την Eurobank

Go in Thessaloniki από την Eurobank

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 η επιχειρηματική αποστολή Go In Thessaloniki που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International"

Φωτογραφία αρχείου

Επιδότηση "κόκκινων" στεγαστικών δανείων: Από 1/1/2019 και έως 95% του ποσού

Ποιους αφορά η εφαρμογή του μέτρου για την επιδότηση, που θα ισχύσει από την αρχή του επόμενου έτους, στο πλαίσιο σειράς βελτιωτικών μέτρων για την προστασία δανειοληπτών με "κόκκινα" δάνεια.

Άποψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Πώς θα μειώσουν κατά 50 δισ. τα κόκκινα δάνεια σε τρία χρόνια

Η μείωση αυτή θα επιτευχθεί κατά 50% περίπου με πωλήσεις και τιτλοποιήσεις δανείων, κατά 25% περίπου με ρυθμίσεις δανείων, κατά 20% μέσω πλειστηριασμών και κατά 10% μέσω διαγραφών - Τι σημειώνουν τα τραπεζικά στελέχη.

ΤΡΑΠΕΖΑ ATTICA BANK (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για πώληση ομολόγου και μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Η εταιρεία TOCU Europe II, S.a.r.l. με έδρα το Λουξεμβούργο, κατέβαλε το ποσό των 47 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταβίβαση του ομολόγου Junior Note και η εταιρεία συμφερόντων του Επενδυτή με την επωνυμία QQUANT MASTER SERVICER S.A. ανέλαβε με σχετική σύμβαση τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνολικού ποσού 700,5 εκατ. ευρώ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Εξωγενείς παράγοντες πίσω από τις χρηματιστηριακές εξελίξεις

Με αφορμή τη μείωση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι χρηματιστηριακές εξελίξεις στον κλάδο οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες "φωτογραφίζοντας" την Ιταλία.