ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Παγκρήτια Τράπεζα: Νέες υπηρεσίες Factoring

Η Παγκρήτια Τράπεζα ενισχύει τους τρόπους χρηματοδότησης των αναγκών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσα από τη νέα της δραστηριότητα, την Πρακτορεία Επιχειρηματικών Απαιτήσεων, γνωστή ως Factoring.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Τα μέτρα στήριξης κάλυψαν το 84% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Οικονομική ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας αναδεικνύει πώς τα κρατικά και τραπεζικά μέτρα παροχής ρευστότητας συνέβαλαν τόσο στην επιβίωση των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των περιορισμών, όσο και στην άμβλυνση τυχόν δομικών επιδράσεων στην μεσοπρόθεσμη στρατηγική τους.

Moody's

Moody’s: H Alpha Bank με τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας κατά τα stress tests

Η Moody’s σημειώνει πως οι προσαρμοσμένοι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών στο δυσμενές σενάριο δείχνουν πως οι Ελληνικές τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν να υλοποιήσουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης.

Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Αύξηση των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς τις ΜμΕ

Σχέδιο με στόχο την ενίσχυση της ροής των φθηνών δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 12,7 δις. ευρώ και προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ετοιμάζουν μέχρι τέλος Αυγούστου, Κυβέρνηση και Τράπεζες.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή

Ταμείο Ανάκαμψης: Γιατί η κυβέρνηση βάζει στη "μπάντα" την Αναπτυξιακή Τράπεζα - Τι δείχνει το "μοντέλο Πορτογαλίας";

Bασικό σημείο κριτικής για tη διαδικασία απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η απουσία σε κεντρικό ρόλο, ενός ισχυρού και επαρκούς δημόσιου επενδυτικού φορέα.

Τράπεζα - Φωτογραφία αρχείου

Τράπεζες: Ισχυρή κεφαλαιακή βάση έδειξαν τα stress test

Ισχυρή η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών στην άσκηση προσομοίωσης της ΕΚΤ. Έγινε με στοιχεία 31/12/2021 ενώ έκτοτε έχουν γίνει σημαντικά βήματα περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης και μείωσης των NPEs.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Σημαντικά οφέλη από την αλλαγή του νόμου για τον αναβαλλόμενο φόρο

Σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς η καταγραφή ζημιών θα οδηγούσε σε ενεργοποίηση των διατάξεων του αναβαλλόμενου φόρου και αναγκαστική είσοδο του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Πόθεν Έσχες: Λεφτά υπάρχουν, δάνεια πολλά, να μη γίνουν αγύριστα…

Πόθεν Έσχες: Λεφτά υπάρχουν, δάνεια πολλά, να μη γίνουν αγύριστα…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για το Πόθεν Έσχες, που είναι κυρίως "Εσχες" και καθόλου "Πόθεν" και τον υψηλό δανεισμό των πολιτικών, που όπως αποδεικνύεται δεν ζουν στην ίδια χώρα με τον μέσο πολίτη.

Εθνική Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Εθνική Τράπεζα: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές τροφίμων αλλά "πάγωσε" η παραγωγή

Την επιτυχία της εξαγωγικής διείσδυσης, που όμως δεν συνοδεύτηκε από παράλληλη άνοδο της παραγωγής, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Τι πρέπει να αλλάξει στον κλάδο.

Alpha Bank

Alpha Bank: Έτος ισχυρής ανάκαμψης το 2021

Σταδιακά η επίπτωση των περιοριστικών μέτρων επί της οικονομικής δραστηριότητας αμβλύνεται, διαπιστώνει η τράπεζα και επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες που σχετίζεται.

Τράπεζα της Ελλάδα

ΤτΕ: Κατά 1,619 δισ. αυξήθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις τον Ιούνιο

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων διαμορφώθηκε σε 12,5% από 11,2% τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε 2,3% από 2,2% τον προηγούμενο μήνα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στο Ταμείο Ανάκαμψης στρέφεται το 44% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Κενό ενημέρωσης εμφανίζουν για το Ταμείο Ανάκαμψης οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καθώς μόλις το 14% δηλώνει πλήρη γνώση των επιμέρους δράσεων του Ελληνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, ενώ το 1/3 των ΜμΕ δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τη χρήση του.

Τράπεζες: Ανοίγει ο δρόμος για τα πρώτα δάνεια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τράπεζες: Ανοίγει ο δρόμος για τα πρώτα δάνεια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Υπογράφεται τον Σεπτέμβριο το πλαίσιο συνεργασίας των ελληνικών τραπεζών με το Ταμείο Ανάκαμψης και ανοίγει ο δρόμος για τα πρώτα δάνεια για ιδιωτικές επενδύσεις. Έως τέλος του έτους οι τράπεζες εκτιμούν ότι θα χορηγήσουν 200 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: Περνούν τον πήχη των πανευρωπαϊκών stress tests

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του stress tests της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες. Περνάνε τον πήχη με την υποσημείωση ότι αν διαπιστωθεί πτώση κεφαλαίων κάτω των ορίων θα ζητείται άμεσα κεφαλαιακή ενίσχυση. Τα κριτήρια και η σειρά κατάταξης.

Στιγμιότυπο από το Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών.  Τετάρτη 12 Μαιου 20021 (EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Καραβίας: Αρωγός της ανάπτυξης η Eurobank

Θα στηρίξουμε τους πελάτες μας, νοικοκυριά και προπάντων επιχειρήσεις συμμετέχοντας ήδη σε όλα τα στρατηγικά επενδυτικά σχέδια, τόνισε στη Γ.Σ των μετόχων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank. Επεκτατική πολιτική στις διεθνείς αγορές.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Απέκτησε το 9,9% της Ελληνικής Τράπεζας

Επιπλέον, σύναψε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών με τη Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P., για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τσίπρας για τράπεζες: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν περνούν ούτε έξω από τα γκισέ

Τσίπρας για τράπεζες: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν περνούν ούτε έξω από τα γκισέ

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς κατήγγειλε πως οι τράπεζες αρνούνται να στηρίξουν την πραγματική οικονομία κάνοντας λόγο για επιθετική πολιτική κατά των εργαζομένων.

Ακίνητα

Πλειστηριασμοί: Πώς σώζεται η πρώτη κατοικία των "ευάλωτων" νοικοκυριών

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγα 24ώρα η πλατφόρμα της ΕΓΙΧ μέσω της οποίας προστατεύεται η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες. Οι προϋποθέσεις ένταξης.

Attica Bank

Attica Bank: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 240 εκατ. ευρώ

Στόχος της αύξησης είναι η υποστήριξη της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023 και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα

Π. Μυλωνάς: Έτοιμες να στηρίξουν το διπλασιασμό των επενδύσεων οι τράπεζες

Πολύ σημαντικό, χαρακτήρισε από το συνέδριο του Economist ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, τον ρόλο των τραπεζών στην προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Θα πρέπει να στηρίξουν τις βιώσιμες και δυναμικές μικρές επιχειρήσεις, έτσι ώστε αυτές να επενδύσουν στην παραγωγικότητα και να οδηγήσουν σε ισχυρότερη ανάπτυξη.

Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Σπεύδουν να ρυθμίσουν οι μεγαλοοφειλέτες

Με στόχο να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές διατάξεις του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού, περισσότεροι από 20.000 οφειλέτες με χρέη 1 δισ. ευρώ έχουν ήδη ζητήσει ρύθμιση. Ποια δάνεια δεν θα τύχουν ευνοϊκότερων ρυθμίσεων.

Τράπεζα Alpha Bank

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank πρωταγωνιστής στον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος

Αναφερόμενος στην ΑΜΚ ύψους 800 εκατ. ευρώ, ο κ. Ψάλτης επεσήμανε ότι «ενισχύει τους κεφαλαιακούς δείκτες και επιτρέπει στην Τράπεζα να διεκδικήσει δυναμικά θέση σηματωρού στις επενδύσεις που θα κινητοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Attica Bank

Attica Bank: Εγκρίθηκε από τους μετόχους το σχέδιο εξυγίανσης

Αύξηση κεφαλαίου 300 εκατ. ευρώ από στρατηγικό επενδυτή για να καλυφθεί η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση των 150 εκατ. ευρώ, να επαναιδιοτικοποιηθεί η τράπεζα, να θωρακιστεί κεφαλαιακά και να χρηματοδοτήσει με 2 δις. ευρώ την οικονομία.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Νέο δάνειο για αγρότες - κτηνοτρόφους

Δάνειο Μικρο–χρηματοδότησης έως €5.000 ή εναλλακτικά του Ανοικτού Δανείου Αγροτών, για μεγαλύτερα ποσά, ανάλογα με τη δομή των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και τις ανάγκες τους σε κεφάλαια.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ρεκόρ συμμετοχών στον 9ο κύκλο του egg

Από τις 201 υποψηφιότητες 45 επιχειρηματικές ομάδες προκρίθηκαν προς ένταξη στον 9ο κύκλο της Πλατφόρμας egg Start-Up, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 50% από όλους τους προηγούμενους κύκλους.

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Εθνική Τράπεζα: Νέος Πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης

Την εκλογή του Γκίκα Χαρδούβελη στην θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Η τοποθέτηση θα ολοκληρωθεί στην Γενική Συνέλευση των μετόχων στο τέλος Ιουλίου.

Κλειστές επιχειρήσεις λόγω lockdown

Τράπεζες: Διάθεση να χαλαρώσουν τα κριτήρια χρηματοδότησης των επιχειρήσεων

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κλιμακώνει την πίεση για περισσότερα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, οι τράπεζες ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για την χαλάρωση των κριτηρίων δανειοδότησης.

Τράπεζα

Τράπεζες: Τελευταία ευκαιρία σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για την επιδότηση τόκων ενήμερων δανείων

Έως 17 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Τα δάνεια πρέπει να ήταν ενήμερα στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 δηλαδή να μην υπερβαίνουν τις 90 ημέρες με σημείο αναφοράς τις 30/9/2020.

Χρήστος Σταϊκούρας

Τράπεζες: Νέο σύσταση Σταϊκούρα για περισσότερα δάνεια και μείωση επιτοκίων

Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε για άλλη μια φορά από τις τράπεζες μείωση του κόστους δανεισμού, αλλά και χορήγηση δανείων στην αγορά, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία όταν αποσυρθούν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον Ηρακλή ΙΙ

Ο μονοψήφιος δείκτης ΜΕΔ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα τέλη του 2022, θα αποτελέσει τον καταλύτη για την κατάκτηση υψηλότερης επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα το 2023. Δύο σημαντικές προσθήκες.

Alpha Bank

Alpha Bank: Με υπερκάλυψη 1,7 φορές και μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ

Προσφορές πέριξ του 1,37 δισ. ευρώ σε ιδιωτική τοποθέτηση και δημόσια προσφορά. Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης. Η μερική συμμετοχή του ΤΧΣ στην ΑΜΚ ενισχύει την πρόθεση για σταδιακή αποεπένδυση των συμμετοχών του στις ελληνικές τράπεζες.