ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Locked house inside the cage

Πλειστηριασμοί: Όταν ένας μικρομεσαίος στην Ελλάδα χάνει το σπίτι του - Μία εξοργιστική ιστορία

Μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δανείστηκε ένα λογικό ποσό για να ιδρύσει επιχείρηση το 2007, βρίσκεται μια ανάσα από το να χάσει το σπίτι του που δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω δάνειο.

Τράπεζες

Τραπεζίτες: Τρία ισχυρά μηνύματα για την ελληνική οικονομία

Βέβαιο αλλά διαχειρίσιμο - κύμα κόκκινων δανείων, αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και αύξηση των χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις, αναμένουν για τους επόμενους μήνες οι τραπεζίτες.

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Ψηφιακή Ταυτοποίηση για τους πελάτες

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Ψηφιακή Ταυτοποίηση για τους πελάτες

Η υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της Τράπεζας και προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια.

Κόσμος έξω από τράπεζα στο Λίβανο

Λίβανος: Πατέρας κρατά ομήρους σε τράπεζα - Ζητά να μεταφέρει χρήματα στον γιο του στην Ουκρανία

Απελπισμένος πατέρας εισέβαλε σε τράπεζα της Στάουρα στο Λίβανο αξιώνοντας τη μεταφορά χρημάτων στον γιο του που σπουδάζει στην Ουκρανία. Του έκαναν έξωση από το σπίτι του επειδή δεν είχε πληρώσει το νοίκι.

Explainer Podcast: Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβά τις συναλλαγές του ebanking ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν;

Explainer Podcast: Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβά τις συναλλαγές του ebanking ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν;

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Σταύρος Διοσκουρίδης και ο Κώστας Παπαγρηγόρης, ο οποίος καλύπτει το τραπεζικό ρεπορτάζ, αναλύουν σε λίγα λεπτά γιατί είναι τόσο ακριβές οι προμήθειες των τραπεζών στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές μας (e-Banking) .

Ηλεκτρονική απάτη (φωτό αρχείου)

Τράπεζες: Στο στόχαστρο των e – απατεώνων επιδόματα και εφορία

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, περιστατικά όπου δικαιούχοι επιδομάτων Power Pass ή Fuel Pass δέχονται mail, sms ακόμη και τηλεφωνικές κλήσεις από δήθεν λογιστές, εφοριακούς ή υπαλλήλους διαφόρων οργανισμών, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Alpha Bank

Τερζής: "Επιχειρήσεις και τράπεζες οφείλουν να δείξουν τον δρόμο προς τη βιωσιμότητα"

Ο κ. Τερζής μοιράστηκε την εμπειρία της Alpha Bank από τη συμμετοχή της στο e-Astypalea, το πρόγραμμα για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο πράσινο και βιώσιμο νησί στη Μεσόγειο,

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στις "ράγες" η διάθεση του πακέτου του ΤΧΣ

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας έχει ήδη στην κατοχή την πρόταση του ΤΧΣ για τις τρεις υποψηφιότητες των συμβούλων, μεταξύ των οποίων θα επιλεγεί ο σύμβουλος διάθεσης για πακέτο μετοχών της Εθνικής τράπεζας.

Τράπεζες

Τράπεζες: Αρωγός των επιχειρήσεων που σπεύδουν στο Ταμείο Ανάκαμψης

Αποφασισμένες να καλύψουν την ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και το 2023 δηλώνουν οι τράπεζες. Οι λόγοι της αισιοδοξίας. Ζωηρό το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για χρήση του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναλυτικά οι μέχρι σήμερα συμβάσεις.

Τράπεζες: Αναμένουν αυξημένη ζήτηση δανείων

Τράπεζες: Αναμένουν αυξημένη ζήτηση δανείων

Καθολική είναι η εκτίμηση των τραπεζιτών ότι η ελληνική οικονομία θα πετύχει ρυθμό ανάπτυξης σαφώς καλύτερο από την υπόλοιπη ευρωζώνη, δεν θα υπάρξει νέο κύμα κόκκινων δανείων και θα τονωθεί η ζήτηση για δάνεια.

Δάνεια

Κόκκινα δάνεια: Βιώσιμες ρυθμίσεις και κουρέματα υπόσχονται οι Servicers

«Κουρέματα» ακόμη και κάτω από την αξία του ακινήτου και ρυθμίσεις που στηρίζονται στις πραγματικές ικανότητες των οφειλετών προσφέρουν στους δανειολήπτες οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers).

Τάσος Πανούσης

Tάσος Πανούσης: Οι Servicers ρύθμισαν 15,8 δισ. ευρώ δάνεια το 2022

Στόχος μας είναι να επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα του αποθέματος των δανείων της κρίσης τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ) και διευθύνων σύμβουλος της doValue Greece, κ. Τάσος Πανούσης.

Βασίλης Ράπανος

Ράπανος (ΕΕΤ): "Δεν θα προχωρήσουμε σε ανεύθυνες χορηγήσεις"

"Δεν θα προχωρήσουμε σε ανεύθυνες χορηγήσεις, που θα δημιουργήσουν νέα σειρά κόκκινων δανείων και θα υποσκάψουν την, με πολλές θυσίες, ανάκτηση της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Β. Ράπανος.

Στουρνάρας: Στο 6% η ανάπτυξη φέτος

Στουρνάρας: Στο 6% η ανάπτυξη φέτος

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΤτΕ, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 2,8% το 2023. Τόνισε όμως ότι το 2023 λόγω ενεργειακών τιμών, επιτοκίων και σταδιακής απόσυρσης των κρατικών μέτρων στήριξης είναι πιθανό να οδηγήσει την ευρωζώνη προς το κακό σενάριο (ύφεση 0,9%).

Τράπεζες

Τράπεζες: Ξεπαγώνουν τα προγράμματα μείωσης προσωπικού

Μέχρι το 2025 ο συνολικός στόχος προβλέπει να κλείσουν επίπλεον 150 καταστήματα και να αποχωρήσουν 3.000 εργαζόμενοι από τον τραπεζικό κλάδο, τουλάχιστον. Πωλητήριο και στα εκτός υποκαταστημάτων ATM.

Γιάνης Βαρουφάκης

Πώς η Δύση δηλητηρίασε τα Χρήματά της

Όταν ένα εργοστάσιο θέλει να ξεφορτωθεί τα τοξικά του απόβλητα, οι διευθυντές του πληρώνουν κάποιον για να το κάνει. Αλλά όταν οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τα χρήματα όπως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μεταχειρίζονται το αναλωμένο θειικό οξύ, τότε καταλαβαίνουν όλοι ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του χρηματιστικοποιημένου καπιταλισμού.

Π. Μυλωνάς: Επενδύσεις 55-60 δισ. ευρώ έως το 2030 για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας

Π. Μυλωνάς: Επενδύσεις 55-60 δισ. ευρώ έως το 2030 για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας

"Θα χρειαστούν έργα υποδομών, παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας ΑΠΕ, διασύνδεσης αλλά και ενεργειακής αναβάθμισης βιομηχανίας και νοικοκυριών", τόνισε ο CEO της Εθνικής. Αναμένει 6% ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Μια γυναίκα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Παγκόσμια Τράπεζα: "Μαύρες" προβλέψεις για την οικονομία - Επιβράδυνση και μετά το 2023

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και το ενδεχόμενο να διαρκέσει και πέραν του 2023. Στο στόχαστρο των αγορών ξανά η Ελλάδα.

Τράπεζες

Τράπεζες: Ανοικτές οι κάνουλες για τις μεγάλες επιχειρήσεις

Μετά το πρόσκαιρο και δικαιολογημένο πάγωμα των χρηματοδοτήσεων την περασμένη Άνοιξη, οι επιχειρήσεις ξαναέβαλαν σε τροχιά τα επενδυτικά τους σχέδια με αποτέλεσμα να θεωρείται εφικτός ο στόχος των 20 δις. ευρώ νέων δανείων για το 2022.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Αρωγός της επένδυση της Intertrade Hellas στα Οινόφυτα Αττικής

Η επένδυση ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2022 και καθετοποιεί την παραγωγική δυνατότητα της Intertrade, μετατρέποντάς την από χαρτοποιητική εταιρεία σε εταιρεία παραγωγής Jumbo Roll καθιστώντας έτσι την εταιρία αυτάρκη και ανταγωνιστική.

Alpha Bank

Alpha Bank: Χρηματοδότηση σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με κρατική εγγύηση 80%

Χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους από την Alpha Bank για επιλέξιμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που σχεδιάζουν να επενδύσουν στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην 86η ΔΕΘ

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κυβερνητικό πρόγραμμα για το δίκιο των πολλών

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και ρυθμίσεις άμεσης υποχώρησης της ακρίβειας σε ενέργεια και αγορά στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την 86η ΔΕΘ. Ξανά κρατική η ΔΕΗ, μέτρα για την στέγαση, αλλαγές στην ΕΥΠ, φορολόγηση υπερ-κερδών.

Ελβετικά φράγκα

Χωρίς νομική προστασία πάνω από 200.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Ο σχετικός νόμος 4438/16 δεν έχει εφαρμογή στα δάνεια τα οποία έχουν χορηγηθεί πριν από την έναρξη ισχύος του και οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου καταγγέλλουν ότι δεν τους έχει αποδοθεί δικαστική ή νομοθετική προστασία.

Alpha Bank

Ψάλτης: Η καινοτομία όχημα για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων της Alpha Bank

Καινοτόμες λύσεις για τον τραπεζικό κλάδο στις θεματικές περιοχές ESG και Open Banking ανέδειξε ο 3ος διεθνής διαγωνισμός καινοτομίας, μέσα από τον οποίο η Alpha Bank ενδυναμώνει τους δεσμούς της με το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα των Fintechs.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Ανεβάζει τον πήχη για το ΑΕΠ στο 5,5 με 6%

Απαντήσεις στις εντεινόμενες πληθωριστικές και ενεργειακές προκλήσεις βρίσκει έως τώρα η ελληνική οικονομία, σημειώνει η τράπεζα. Ισχυρή άνοδος του ΑΕΠ ακόμη και σε ενδεχόμενο σημαντικής συρρίκνωσης το Q4. Στο 2,0 – 2,5% η άνοδος το 2023

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Έρχεται ο κρατικός Τειρεσίας για οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Θα καταγράφει την οικονομική συμπεριφορά φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και στη συνέχεια θα αξιολογεί εάν διαθέτουν το πιστοληπτικό προφίλ για ρυθμίσεις οφειλών και τη λήψη νέων δανείων.

Σπίτια στο Αιγάλεω

Ρυθμίσεις και για τα ευάλωτα νοικοκυριά από τους Servicers

Μόνο στο πρώτο επτάμηνο του έτους οι Servicers προχώρησαν σε περισσότερες από 64.000 ρυθμίσεις δανείων, ύψους πάνω από €2,6 δισ. σε χαρτοφυλάκια που έχουν μεταβιβαστεί και βρίσκονται εκτός τραπεζικών ισολογισμών.

Χρήματα

Έρχεται "λίφτινγκ" στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Με στόχο την επιτάχυνση των ρυθμίσεων οφειλών το οικονομικό επιτελείο προχωράει άμεσα στην ενίσχυση του Θεσμού της διαμεσολάβησης και το «ξεκαθάρισμα» αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.