news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κατάστημα Εθνικής Τράπεζας

Π. Μυλωνάς (CEO ΕΤΕ): Η οικονομία θα ξεπεράσει το σοκ

Εφαρμογή του βασικού σεναρίου, σύμφωνα με το οποίο η τρέχουσα κρίση θα τελειώσει τον Μάιο, «βλέπει» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Π. Μυλωνάς. Προχωράει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ρευστότητα 500 εκατ. ευρώ για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Αντιμέτωπη με ένα σοκ η ΕΕ - Τι εκτιμά για την ελληνική οικονομία

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν είναι παρόμοια με την προηγούμενη κρίση. Πρόκειται για μια συμμετρική, εξωγενή διαταραχή μεγάλης έντασης και κατά πάσα πιθανότητα μικρής διάρκειας ως προς την υγειονομική διάστασή της.

Ουρά έξω από Τράπεζα στην Καλλιθέα

Ένωση Τραπεζών: Εμπιστευτείτε τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών

Μήνυμα προς τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και να εμπιστευτούν τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών απηύθυνε η Γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρά Απαλαγάκη.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη προ φόρων 484 εκατ. από συνεχιζόμενες δραστηριότητες

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεταισε περίπου 18.5%. Τα NPLs σε επίπεδο Τράπεζας μειώθηκαν κατά €4.7 δισ. σε ετήσια βάση. Η ΕΤΕ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας τονίζει ο Π. Μυλωνάς.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Παροχή ρευστότητας μέσω της Κάρτας Αγρότη

Από Δευτέρα (30/03) η Τράπεζα Πειραιώς δέχεται αιτήματα για χορήγηση «Κάρτας του Αγρότη» τόσο με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020 όσο και με τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους (2019) για όσους αγρότες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Alpha Bank

Alpha Bank: Αναστολή πληρωμής δόσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Σε μέτρα στήριξης της οικονομίας προχωράει η τράπεζα. Δίνεται η δυνατότητα εξάμηνης μετάθεσης καταβολής δόσεων κεφαλαίου για τις μεγάλες εταιρείες. Για μικρές και επαγγελματίες, προσφέρεται τρίμηνη αναστολή του συνόλου της δόσης.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: "Φουλ επίθεση" με πάγωμα δανείων και χορήγηση κεφαλαίου κίνησης

Ξεκίνησε η αναστολή δόσεων για ενήμερες επιχειρήσεις και εργαζόμενους που λαμβάνουν τα 800 ευρώ. Διευκολύνσεις και για ιδιώτες με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία. Ενεργοποιείται άμεσα το πρόγραμμα εγγυήσεων για χορήγηση κεφαλαίου κίνησης.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου

Οι τράπεζες θα χορηγούν σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊο και ήταν ενήμερες στις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 31/12/19 δάνεια για κεφάλαια κίνησης τα οποία θα είναι εγγυημένα σε ποσοστό 80%.

Ζωγραφιά με το "μένουμε σπίτι" σε είσοδο πολυκατοικίας

Τι ισχύει για ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές σε ρύθμιση, υποχρεώσεις προς ΔΟΥ, επιταγές και ενοίκια

Η ΓΣΕΒΕΕ γνωστοποίησε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις για ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές σε ρύθμιση, υποχρεώσεις προς ΔΟΥ, επιταγές και ενοίκια.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες - Επιχειρήσεις: Ξεκίνησε το πάγωμα δανείων - Προχωράει σχέδιο χρηματοδότησης

Τράπεζες και υπουργείο Ανάπτυξης συζήτησαν την Τρίτη το σχέδιο χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ξεκίνησε ήδη το πάγωμα δανείων για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Πρόσοψη υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας - φωτό αρχείου

Εθνική Τράπεζα: Το "Ευχαριστώ" του Π. Μυλωνά στους εργαζόμενους

Ο εξαιρετικός τρόπος με τον οποίο εκτελείτε τις εργασίες σας, το κουράγιο και ο επαγγελματισμός που επιδεικνύετε καθημερινά, αποτελεί πρότυπο για όλους μας, τονίζει στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους της ΕΤΕ ο CEO κ. Μυλωνάς

EUROBANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Φ. Καραβίας: Ψηφιακή τράπεζα σε χρόνο ρεκόρ η Eurobank

«Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο για την οικονομία και την κοινωνία είναι να παραμείνουν σε λειτουργία, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, τα καταστήματα των τραπεζών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του στο προσωπικό ο CEO της τράπεζας.

Ανάληψη από ΑΤΜ.

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές απαγορεύονται στο κατάστημα

Δεν θα προσέρχεται στο γκισέ όποιος επιθυμεί ανάληψη μετρητών έως 400 ευρώ και κατάθεση έως 1000 ευρώ. Δεν θα δέχονται τα γκισέ πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Διαδικτυακά και στα ΑΤΜs οι ενημερώσεις βιβλιαρίων.

Συναλλαγή με μηχάνημα POS

Τράπεζες: Αυξάνονται στα 50 ευρώ οι ανέπαφες συναλλαγές

Το όριο συναλλαγών με κάρτες, χωρίς ΡΙΝ, αυξάνεται λόγω κορονοϊού στα 50 από 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν για ποιες συναλλαγές θα επιτρέπεται η επίσκεψη στο κατάστημα.

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) η Eurobank προχωρά στην προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού κατά τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 80 εκατ. ευρώ το ταξιδιωτικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο

Αύξηση κατά 24,4% κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2020 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 287 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη είναι πριν εφαρμοστούν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Διεύρυνση δράσεων στη μάχη κατά του κορονοϊού με την υπηρεσία Pay & Save

Η Τράπεζα Πειραιώς θα προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας ποσό ίσο με το συνολικό ποσό που θα αποταμιεύουν οι πελάτες της κάθε εβδομάδα μέσω της υπηρεσίας Pay & Save.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός του Ομίλου

Το σχέδιο ταχείας εξυγίανσης του ισολογισμού που παρουσίασε η Eurobank το Νοέμβριο του 2018 ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Στο 15,9% ο Δείκτης των NPEs. Καμία πρακτική επίδραση στις σχέσεις, τις συναλλαγές και τα οικονομικά δεδομένα των πελατών και των μετόχων.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στον "αέρα" οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων των τραπεζών

Την εκτίμησή της ότι ο στόχος μείωσης του ποσοστού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που έχουν θέσει οι τράπεζες αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά λόγω του κορωνοϊού εκφράζει η ΤτΕ στην ετήσια έκθεση της.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ετοιμάζουν λύσεις και για τα νοικοκυριά

Κινήσεις διευκόλυνσης ιδιωτών που βαρύνονται με στεγαστικά – κυρίως – και καταναλωτικά δάνεια δρομολογούν οι τράπεζες. Ξεκάθαροι πάντως οι τραπεζίτες ότι θα πρόκειται για εξατομικευμένες και όχι οριζόντιες διευκολύνσεις.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Για ποιες συναλλαγές δεν χρειάζεται φυσική παρουσία στο κατάστημα

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις συναλλαγές που μπορούν να διενεργηθούν χωρίς τη φυσική παρουσία των συναλλασσομένων στα τραπεζικά καταστήματα εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Εθνική Τράπεζα

Σύσταση Σταϊκούρα σε τράπεζες για "πάγωμα" και των δανείων των ιδιωτών

Μετά τα μέτρα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «οι τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν και σε άλλες παρεμβάσεις, και για τα φυσικά πρόσωπα. Ένεση ρευστότητας 5,75 δις. ευρώ για Μ.Μ.Ε ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ενέργειες την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια των συναλλαγών – Διευκολύνσεις σε όλο το φάσμα των εργασιών

Ενημέρωσε ήδη 300.000 πελάτες που έχουν κάρτες αλλά δεν έχουν κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής, για το πώς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση από το σπίτι.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Μπαίνουν και τα funds στο παιχνίδι "ανακούφισης" των δανειοληπτών 

Τράπεζες και funds ανακοίνωσαν χθες τα πρώτα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας με την αγορά να τα χαρακτηρίζει ικανοποιητικά αλλά σε καμία περίπτωση αρκετά. Οι επόμενες σκέψεις στα τραπεζικά επιτελεία

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκλήρωσε πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 180 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η διαδικασία πληρωμής Συνδεδεμένων Ενισχύσεων έτους 2020 και λοιπών αγροτικών ενισχύσεων συνολικού ποσού 180.965.922,50 ευρώ σε 46.478 δικαιούχους.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τράπεζες: Πάγωμα δανείων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου για συνεπείς επιχειρήσεις

Την αναστολή  καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεολύσια) για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό τουλάχιστον μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι τράπεζες αρκεί τα συγκεκριμένα δάνεια να ήταν ενήμερα την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Ο Βασίλειος Ψάλτης

Ψάλτης: Οι προτεραιότητες της Alpha Bank για επιβράδυνση του κορονοϊού

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Alpha Bank, σύμφωνα με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου προς το προσωπικό και προσθέτει ότι η τράπεζα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

ALPHA BANK

Alpha Bank: Με το μισό προσωπικό και μέγιστο αριθμό πελατών τα καταστήματα

Το 50% του προσωπικού θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του καταστήματος, ενώ το υπόλοιπο 50% θα παραμένει στο σπίτι του. Μέγιστος αριθμός πελατών σε κάθε κατάστημα ανάλογα με το εμβαδόν.

Στιγμιότυπο από  Τράπεζα

Τράπεζες: Επτά μέτρα αντίδοτο στον κορονοϊό

Σειρά παρεμβάσεων όπως η αναστολή πληρωμής δανείων, νέο γύρο ρυθμίσεων, αύξηση ρευστότητας, αλλαγή του ορισμού των κόκκινων δανείων και παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας, σχεδιάζουν τράπεζες και κυβέρνηση.

Τράπεζα της Ελλάδα

Κορονοϊός: Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των τραπεζών

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενθαρρύνει το κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο, όπως επίσης και τη χρήση μετρητών και να επιλέξει ένα από τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ο Γ. Γεωργόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής Group Human Resources

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Group Human Resources από τις 16 Μαρτίου 2020, στη θέση της κυρίας Αναστασίας Μακαριγάκη.

Υποκατάστημα της Eurobank στη Θεσσαλονίκη

Eurobank: Αύξηση 36,2% των καθαρών, μετά φόρων, κερδών - Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός 2020 - 2022

Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά €3,7 δισ. έναντι του 2018. Το CET1 ανήλθε σε 16,7% και ο δείκτης χορηγήσεων προς καταθέσεις βελτιώθηκε σε 83,2%. Καραβίας: Η Eurobank θα υποστηρίξει τους πελάτες της που θα υποστούν επιπτώσεις λόγω της κρίσης του κορονοϊού.