news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το logo της Morgan Stalney

Η Morgan Stanley πληρώνει 150εκ σε ασφαλιστικά ταμεία που ξεγέλασε με ομόλογα υψηλού κινδύνου

Η Eισαγγελία της Καλιφόρνια απεφάνθη ότι η Morgan Stalney ξεγέλασε με σκοπό το κέρδος δύο ασφαλιστικά ταμεία στις ΗΠΑ και την υποχρέωσε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποζημιώσει τους θιγόμενους.

Γιάννης Δραγασάκης (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Δραγασάκης: Να γίνει η Αναπτυξιακή Τράπεζα το αντίθετο των παθογενειών του παρελθόντος

Μικροπιστώσεις, εγγυήσεις, έκδοση ομολόγων και δυνατότητα συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών είναι τα εργαλεία που θα έχει στην διάθεσή της η Αναπτυξιακή Τράπεζα - Οι αναπτυξιακές τράπεζες καλύπτουν «αποτυχίες, κενά της αγοράς» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομίας.

Από το κτίριο της αμερικανικής εταιρείας επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Moody's

Moody's: Οι ελληνικές τράπεζες αποπλήρωσαν πλήρως τον ELA

"Tο υπόλοιπο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στον ELA ήταν μηδενικό στο τέλος Μαρτίου 2019, κάτι που είναι θετικό για το αξιόχρεο (credit positive) επειδή δίνει το σήμα ότι βελτιώθηκε η ρευστότητα και χρηματοδότηση των τραπεζών" αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

EUROBANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Συμφωνία Eurobank - Ε.Τ.Ε.ΑΝ. για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους

Το νέο εργαλείο χρηματοοικονομικής τεχνικής διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της χώρας.

Τράπεζα της Ελλάδος

Απάντηση Πάσχα - συνεργάτη Στουρνάρα: Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο

Απάντηση του Γ. Πάσχα, διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ σε δημοσίευμα εφημερίδας - Κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα και επιφυλάσσεται για συνέχεια στα δικαστήρια.

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιο Χαντζηνικολάου εξέλεξε ομόφωνα ως νέο Πρόεδρό του το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στη σημερινή του συνεδρίαση, στην θέση του απερχόμενου Νικόλαου Καραμούζη.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Αλλαγή στη διοικητική ομάδα της Τράπεζα Πειραιώς

Από την Τράπεζα αποχωρεί η γενική διευθύντρια του Τομέα Corporate & Investment Banking, Φωτεινή Ιωάννου, ενώ καθήκοντα ως Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής αναλαμβάνει η Ελένη Βρεττού.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου (στο μέσον) με την κα. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, CEO της εταιρείας HERADO και τον κ. Παύλο Λινό, CEO της εταιρείας Exit Bee

Το νέο egg παρουσίασε η Eurobank

Στο επίκεντρο είναι η νέα επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτως του ηλικιακού προφίλ των επιχειρηματιών εξασφαλίζοντας γρήγορη αύξηση επενδύσεων και πωλήσεων, βιωσιμότητα και επέκταση εντός και εκτός συνόρων

Τα γραφεία του ΔΝΤ, στις ΗΠΑ

ΔΝΤ: Ζητά επιτάχυνση για τα κόκκινα δάνεια - Βλέπει δημοσιονομικούς κινδύνους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην πρώτη του έκθεση μετά τα μνημόνια αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί αν εξυπηρετήσει σε ικανοποιητικό βαθμό το χρέος της, αλλά και να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με επιβάρυνση της ανάπτυξης.

EUROBANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Κέρδη 200 εκατ. για την Eurobank το 2018

Αυξημένα κατά 8% ήταν τα καθαρά κέρδη της Eurobank το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank.Τα αποτελέσματα της τράπεζας ήταν ιδιαίτερα ισχυρά στο σκέλος της ρευστότητας ανέφερε ο Φωκίων Καραβίας.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας

Βήματα σύγκλισης έκαναν Στουρνάρας-Τσακαλώτος για τα κόκκινα δάνεια

Συμπληρωματικά στο σχέδιο του ΤΧΣ, το σχέδιο της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια - Το σχέδιο έχει ήδη αποσταλεί από την περασμένη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου)

Τραπεζικά στελέχη: Ανοίγει ο δρόμος για χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Η νέα νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες ή μέρες, ανοίγει το δρόμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας, υπογραμμίζουν τραπεζικά στελέχη.

Στιγμιότυπο από την Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Προστασία της πρώτης κατοικίας: Τι συμφωνήθηκε, τι άλλαξε και τα κενά στον δρόμο για τη Βουλή

Οι τραπεζίτες ζήτησαν να ισχύσει ένα ενιαίο πλαίσιο με βάση το οποίο θα μπορεί ένα φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσκολία να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του σε τράπεζες και Δημόσιο, στο οποίο θα ενταχθεί και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Γενική εικόνα ακίνητα

Συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζιτών: Τις επόμενες μέρες η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Οριστική και στις τελευταίες λεπτομέρειες η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Την ερχόμενη βδομάδα το νομοσχέδιο στη Βουλή. Τι προβλέπεται για τους 160.000 δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια της νέας ρύθμισης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Πολάκης στην ΕΡΤ: Κατά παραγγελία του κ. Στουρνάρα η εισαγγελική παρέμβαση

"Μιλάω πάντα με στοιχεία είμαι καθαρός. Τι είναι ο κ. Στουρνάρας ο πάπας της Ρώμης και δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε;” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Φωτογραφία αρχείου

Στουρνάρας – Πολάκης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή μέρους της συνομιλίας

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχωρά στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγραφή και διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας των Ιω. Στουρνάρα και Π. Πολάκη, αναφορικά με το δάνειο του τελευταίου ύψους 100.000 ευρώ, από την τράπεζα Αττικής.

Το Μέγαρο Μαξίμου

Μαξίμου για Στουρνάρα: Σεβασμός στην πολιτική ουδετερότητα από όλους

"Σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές" αναφέρει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του για την κόντρα Στουρνάρα - Πολάκη. Αρνείται την ηχογράφηση του διαλόγου ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Πολάκης: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζει πως είναι αληθές το δημοσίευμα που αποκάλυψε το περιεχόμενο του διαλόγου του με τον διοικητή της ΤτΕ, ωστόσο συμπληρώνει πως "είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα τη συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα".

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Ο Στουρνάρας ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού για τον Πολάκη

Ο επικεφαλής της ΤτΕ κάνει λόγο για μια ιστορικά πρωτοφανή ενέργεια - σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα - εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος όπως αναφέρει, επιχείρησε "με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του."