Google: Εξαγοράζει την HTC;

Google: Εξαγοράζει την HTC;
The Google logo is seen at the Vivatech, a gadgets show in Paris, France, Friday, June 16, 2017. French President Emmanuel Macron is shaking hands with robots and encouraging entrepreneurs as he unveils his strategy to transform the country from a land resting on the laurels of its past into a "startup nation." (AP Photo/Thibault Camus) AP

Η αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών που ζήτησε η HTC θέλουν οι φήμες να οφείλεται στην ανακοίνωση αύριο της επέκτασης συνεργασίας της με την Google

Κοντός ψαλμός και σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν ο καπνός που έχει σηκωθεί μετά από το αίτημα της HTC για αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Ταϊβάν, με αφορμή μία σημαντική ανακοίνωση, κρύβει από πίσω του την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας από την Google.

To παραπάνω έχει κυκλοφορήσει ως φήμη που όμως αναπαράγεται από τα μεγαλύτερα μέσα του πλανήτη σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Οι φήμες θέλουν την Google να επιδιώκει για δεύτερη φορά την εξαγορά ενός σημαντικού κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων (σ.σ. είχε προηγηθεί η εξαγορά της Motorola το 2011 την οποία πούλησε δύο χρόνια αργότερα) αλλά και συνεργάτη της καθώς HTC παράγει για λογαριασμό της Google το κινητό Pixel.

Για την HTC οι πληροφορίες θέλουν να ρίχνει το βάρος στο VR όπου έχει ένα αξιόλογο μερίδιο ή να κουνάει μαντήλι προχωρώντας σε πώληση και του συγκεκριμένου τομέα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ταϊβανέζικη συνεργάτιδα της Google είχε μερίδιο αγοράς της τάξης του 9% πριν από πέντε χρόνια το οποίο σήμερα έχει πέσει κάτω από 1%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα