Η Ελληνική εταιρεία που κέρδισε το ‘Όσκαρ’ του gaming industry

Η Ελληνική εταιρεία που κέρδισε το ‘Όσκαρ’ του gaming industry
Πάνος Κωνσταντόπουλος - CMO, Γιώργος Κουράκος - Head of Customer Experience and Innovation, Αγγελική Παπαδοπούλου - Corporate Affairs Director και ο παρουσιαστής της βραδιάς, Mark Watson

Πώς η Stoiximan κατάφερε να γίνει μια global εταιρεία και να κατακτήσει ένα από τα σημαντικότερα βραβεία του online gaming.

Ο ορισμός της λέξης ‘επιτυχία’ μπορεί να συνοψιστεί στις παρακάτω γραμμές. Επιτυχία είναι να φτάσεις στον επιδιωκόμενο σκοπό, να κατακτήσεις τον στόχο σου. Επιτυχία είναι η ευόδωση, η ευδοκίμηση, η ευστοχία. Όπως και να την ορίσεις, αυτό που σε κάθε περίπτωση ισχύει είναι πως η επιτυχία δεν έρχεται από μόνη της. Ούτε είναι κάτι εύκολο. Για να καταφέρεις να πετύχεις πράγματι τον στόχο σου, θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ. Δεν υπάρχουν σίγουρα βήματα, δεν υπάρχουν μυστικά και tips που μπορούν να σου εγγυηθούν ότι θα φτάσεις στην κορυφή, υπάρχουν όμως ορισμένες αρχές που θα σε βοηθήσουν να δεις καθαρά τον στόχο, να τον πλησιάσεις και στο τέλος να τον κατακτήσεις.

Κι αν όλα τα παραπάνω είναι δύσκολα για έναν άνθρωπο, για μια εταιρεία είναι ακόμα πιο δύσκολα. Στην περίπτωση της Stoiximan τα δύσκολα δεν ήταν ποτέ εμπόδιο στον δρόμο προς την επιτυχία, η οποία μεταφράστηκε σε βραβείο. Όχι ένα απλό βραβείο, αλλά ένα σπουδαίο global βραβείο που εδώ και μερικές ημέρες κοσμεί τις εγκαταστάσεις της Stoiximan στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της EGR Global στα φετινά βραβεία EGR Operator Awards 2019 που έλαβαν χώρα στο Grosvenor House στο Λονδίνο.

Η Stoiximan/Betano αναδείχθηκε Mobile Operator of the Year, κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου διεθνώς, όπως οι Kindred Group, LeoVegas, Videoslots, William Hill. Η εταιρεία συγκέντρωσε την πιο υψηλή βαθμολογία και έφερε πίσω στην Ελλάδα ίσως μία από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα διακρίσεις στην ιστορία της Stoiximan.

Η σπουδαιότητα του εν λόγω βραβείου γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή αν αναλογιστεί κανείς τη σπουδαιότητα της ίδιας της διοργάνωσης. Τα EGR Operator Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εδώ και 9 χρόνια, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως και επιβραβεύοντας τις άριστες πρακτικές στον χώρο του online gaming. Στα βραβεία αυτά συμμετείχαν περισσότερες από 100 ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες online gaming που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη φετινή διοργάνωση η Stoiximan διακρίθηκε ως shortlisted σε τρεις από τις 31 κατηγορίες: Employer of the Year, Mobile Sports Product και Mobile Operator, μία από τις πιο σημαντικές κατηγορίες των φετινών βραβείων, που απαιτούσε επιπλέον βήματα στη διαδικασία αξιολόγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες, περισσότερες από 200 έφτασαν στις τελικές λίστες των βραβείων, για να αναδειχθεί μόνο ένας νικητής για την κάθε κατηγορία.

Την ακεραιότητα της διαδικασίας ψηφοφορίας διασφάλισε μια από τις κορυφαίες ελεγκτικές εταιρείες παγκοσμίως, η Deloitte, ενώ την κριτική επιτροπή συνέστησαν 30 ανεξάρτητοι συνεργάτες των οποίων η τεχνογνωσία στον χώρο του online gaming προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στο διαγωνισμό. Αυτά για όσους γνωρίζουν.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα βραβεία EGR Operator Awards είναι τα “Όσκαρ” του online gaming. Με λίγα λόγια, αυτό που κατάφερε η Stoiximan είναι σαν αυτό που κατάφεραν πριν από μερικούς μήνες οι δημιουργοί της ταινίας “Green Book”, που κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

To success story της Stoiximan

Πώς όμως η Stoiximan έφτασε σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία; Πίσω από το βραβείο κρύβεται ένα success story μιας εταιρείας που ξεκίνησε από την Ελλάδα και κατάφερε να γίνει global και να είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες του κλάδου στην Ευρώπη. Κάθε success story βασίζεται σε ορισμένες θεμελιώδεις αρχές. Οι αρχές αυτές για τη Stoiximan είναι – κατά βάση – τρεις. Η τεχνολογία, ο άνθρωπος και η υπευθυνότητα.

Με έμφαση στην τεχνολογία, την υπευθυνότητα και τους ανθρώπους της, η εταιρεία βελτιώνει διαρκώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται για την ψυχαγωγία τους. Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 650 ανθρώπους, ένας αριθμός που επταπλασιάστηκε (!) σε τρία μόνο χρόνια και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο, στη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πορτογαλία.

Αυτό όμως που κάνει τη Stoiximan να ξεχωρίζει είναι ότι οι άνθρωποί της δεν επαναπαύονται ποτέ στις δάφνες τους, βασιζόμενοι σε όσα έχουν ήδη πετύχει και στην εμπειρία τους, αλλά αναζητούν διαρκώς το καλύτερο, την εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Από τα πιο απλά πράγματα, από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, μέχρι τα πιο σύνθετα.

Η διάθεση της εταιρείας για εξέλιξη υποδηλώνεται τόσο μέσα από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί όσο και μέσα από τους ανθρώπους της. Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, η εταιρεία υιοθετεί την καινοτομία τόσο στις γλώσσες προγραμματισμού όσο και στις μεθόδους εργασίας της, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως περισσότεροι από 230 άνθρωποι, το 1/3 του προσωπικού της εργάζονται στο τμήμα της τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους, η Stoiximan κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε μεγάλος οργανισμός: επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της. Και όταν λέμε “επενδύει” εννοούμε ότι φροντίζει να τους κάνει καλύτερους, να τους εξελίσσει, να τους πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό ήταν, είναι και θα είναι σίγουρα και στο μέλλον ένα από τα “μυστικά” της επιτυχίας της εταιρείας που ανταποδίδει αυτά που της προσφέρουν οι άνθρωποί της. Υψηλή κατάρτιση, ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας με προσιτό κλίμα, ανοιχτές πόρτες και σημαντικές παροχές είναι μερικά μόνο από όσα απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι της Stoiximan.

Μια εταιρεία με προσωπικότητα

Εκτός από όλα τα παραπάνω, όλα αυτά δηλαδή που χάρισαν στη Stoiximan τον τίτλο της “Mobile Operator of the Year”, υπάρχει κάτι που κάνει ακόμα κι αυτό το – σπουδαίο κατά τ’ άλλα βραβείο – να επισκιάζεται. Αυτό το ‘κάτι’ είναι ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα της εταιρείας. Η προσωπικότητα που “χτίστηκε” μέσα από ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ‘απαντούν’ στις ανάγκες της κοινωνίας. Από το 2017 υλοποιείται το πρόγραμμα “Μικροί Ήρωες”, που έχει μέχρι σήμερα αγγίξει περισσότερα από 26.000 παιδιά. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ένα ευρύ πρόγραμμα χορηγιών, από ομάδες μέχρι αθλητές, γνωστά και λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, γήπεδα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η υποστήριξη της Stoiximan Tokyo Team, των 17 αθλητών δηλαδή και 2 εθνικών ομάδων πόλο που η εταιρεία στηρίζει στο δρόμο για το Τόκιο.

Για να μπορεί μια εταιρεία να θεωρείται global θα πρέπει να το αποδεικνύει και στην πράξη. Στη δομή της, στη φιλοσοφία της, στο ανθρώπινο δυναμικό της, στις καινοτομίες της, στο έργο της προς την κοινωνία. Η Stoiximan έχει επενδύσει σε όλα τα παραπάνω και ξεφεύγει από τα όρια της Ελλάδας, “χτίζοντας” κάτι πραγματικά μεγάλο. Και έπεται και συνέχεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα