Η φετινή ΔΕΘ αναβαθμίζεται και γίνεται Smoke Free

Η φετινή ΔΕΘ αναβαθμίζεται και γίνεται Smoke Free
MotionTeam

Η 83η ΔΕΘ θα αποτελέσει την πρώτη ανοιχτή αστική νησίδα που όλοι της οι χώροι θα είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου.

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Όχι μόνο για το γεγονός ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας 20ετίας, αλλά επίσης γιατί η 83η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη τέτοιου μεγέθους διεθνής διοργάνωση σε Ελλάδα και Ευρώπη που ανακηρύσσεται “Smoke Free”.

Από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2018, η “καρδιά” του επιχειρείν, της καινοτομίας, αλλά και της αμερικανικής τεχνολογικής αριστείας θα χτυπά στη ΔΕΘ, ωστόσο, η λέξη ‘τσιγάρο’ δεν θα υπάρχει στο λεξιλόγιο. Η πρωτοβουλία “SMOKE FREE ΔΕΘ” υλοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και της εταιρείας Παπαστράτος, με στόχο να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την μοναδική εμπειρία που προσφέρει σε χιλιάδες επισκέπτες η διοργάνωση.

MotionTeam

Η 83η ΔΕΘ αναμένεται να είναι η καλύτερη και η πιο διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών. Με πάνω από 1.500 εκθέτες, τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα, με περισσότερους από 60 αμερικανικούς κολοσσούς και φορείς και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, 20 επίσημες άμεσες κρατικές συμμετοχές, με έντονη την παρουσία της Κίνας και της Ινδίας, δυναμικό “παρών” του ελληνικού επιχειρείν, τόσο μέσω των Επιμελητηρίων και της Κεντρικής τους Ένωσης, όσο και μέσω της συμμετοχής 100 ελληνικών startups, η φετινή ΔΕΘ θα είναι χωρίς αμφιβολία μια διοργάνωση ορόσημο.

Μια διοργάνωση η οποία αλλάζει, αναβαθμίζεται, δεν θα μπορούσε να μην εφαρμόζει απόλυτα τη νομοθεσία περί μη καπνίσματος στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους και λέει ΟΧΙ στον καπνό του τσιγάρου και στους υπόλοιπους χώρους. Γι’ αυτό και γίνεται Smoke Free.

Η απόφαση αυτή είναι συλλογική και συμβολική, με ξεκάθαρο όραμα έναν κόσμο χωρίς τον καπνό του τσιγάρου. Έναν κόσμο υγιή, φυσικό, αγνό. Έναν κόσμο διαφορετικό, πιο όμορφο. Η απόφαση είναι μεν τολμηρή, αλλά λειτουργεί ως μια προτροπή συμμετοχής σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη μια τόσο μεγάλη διοργάνωση αποφασίζει να πει “ΟΧΙ” στον καπνό του τσιγάρου, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Με επίκεντρο τον ίδιο τον επισκέπτη, και δεδομένου ότι η τεχνολογία στον τομέα του καπνού έχει κάνει άλματα εξέλιξης τα τελευταία χρόνια, η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποφάσισε να πάρει θέση στο πρόβλημα του καπνίσματος που μας αφορά όλους. Κι έχοντας την HELEXPO και την Παπαστράτος στο πλευρό της μπορεί να θέσει σε ισχύ αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για την πρωτοβουλία “η SMOKE FREE ΔΕΘ” όλες τις ημέρες της έκθεσης σε ειδικά σχεδιασμένα info points τοποθετημένα στις Πύλες εισόδου. Φυσικά, θα τους προτρέπουν να μην καταναλώνουν τσιγάρο και στους εξωτερικούς χώρους αλλά να κατευθύνονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καπνιζόντων.

Η φετινή Smoke Free ΔΕΘ θα αποτελέσει την πρώτη ανοιχτή, αστική νησίδα της οποίας οι χώροι θα είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου, καθώς θα απαγορεύεται η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους. Μήπως, λοιπόν, ήρθε ο καιρός να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα κι άλλες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα