Η Volton εξαγόρασε την ΚΕΝ

Η Volton εξαγόρασε την ΚΕΝ

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμφωνία στην ελληνική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Ποια είναι η δυναμική της Volton μετά την εξαγορά της ΚΕΝ.

Σε μία στρατηγικής σημασίας εξαγορά προχώρησε η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. αποκτώντας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝ Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο παρόχων ενέργειας αλλάζει τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η εξαγορά της ΚΕΝ Α.Ε. καθιστά την Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παίχτες της ελληνικής αγοράς εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Volton Α.Ε. μέσω αυτής της εξαγοράς ισχυροποιεί τη θέση της διαθέτοντας πλέον μία ενεργή βάση 120.000 συνδρομητών, που περιλαμβάνει οικιακούς συνδρομητές καθώς και μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, 250 έμπειρα στελέχη και ένα δίκτυο 30 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Η ΚΕΝ Α.Ε. ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στον ενεργειακό κλάδο το 2017 ως εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της το 2019 και στην αγορά Φυσικού Αερίου. Η πορεία της ΚΕΝ Α.Ε, η τεχνογνωσία και η κατάρτιση του έμπειρου στελεχιακού της δυναμικού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντά στη νέα εποχή της ελληνικής αγοράς εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

H συμφωνία μεταβίβασης θα τεθεί υπόψη των εποπτικών αρχών.

SHARE: