Τα “IKEA πόλης” έρχονται και στην Ελλάδα – Ενδιαφέρον για τρεις πόλεις

Τα “IKEA πόλης” έρχονται και στην Ελλάδα – Ενδιαφέρον για τρεις πόλεις
Το πρώτο Ikea Planning Studio στο Λονδίνο

Τα IKEA πόλης, ένα νέο μοντέλο καταστήματος που δοκιμάζεται αυτό το διάστημα στο εξωτερικό αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του και στην χώρα μας

Δεν έχει περάσει ούτε καν χρόνος από την ημέρα που πέρυσι το καλοκαίρι η σουηδική IKEA ανακοίνωσε ότι βάζει μπροστά ένα παλαιότερο σχέδιο της αυτό της δημιουργίας ενός νέου τύπου καταστήματος όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης. Όπως ανέφεραν οι Times το πρώτο κατάστημα IKEA πόλης στον κόσμο θα ξεκινούσε την λειτουργία του έναν πολύ κεντρικό και εμπορικό δρόμο του Λονδίνου την Tottenham Court Road.

Τον περασμένο Οκτώβριο όταν άνοιξε το IKEA Planning Studio το τεράστιο μπλε κουτί με τα έντονα κίτρινα γράμματα, το τυπικό κατάστημα της εταιρείας δηλαδής, είχε δώσει την θέση του σε ένα εκλεπτισμένο κατάστημα σπιτιού χωρίς σουηδικά κεφτεδάκια, και άλλα πολλά. Ο νέος τύπος καταστήματος είναι επικεντρωμένος στον εξοπλισμό κουζίνας και υπνοδωματίου και ουσιαστικά έρχεται να απαντήσει στην κίνηση που έκαναν οι πολυεθνικές του χώρου του ενδύματος (H&M, Zara Home) στα “δικά της χωράφια”.

To επόμενο Planning Studio θα είναι στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης – εγκαίνια στις 15 Απριλίου – και όπως αναφέρει η εταιρεία στόχος είναι να δημιουργηθούν 30 τέτοιου είδους σημεία σε όλο τον κόσμο μέσα στην επόμενη τριετία.

Σε παρουσίαση που πραγματοποίησε χθες ο όμιλος Fourlis – που έχει το δικαίωμα ανάπτυξης των ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία- στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανέφερε ότι εξετάζει την είσοδο του στο νέο μοντέλο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ομίλου Βασίλης Φουρλής ανέφερε ότι η εταιρεία του εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας καταστημάτων (5.000 έως 10.000 τ.μ.) σε αγορές όπου έως τώρα η δημιουργία ενός μεγάλου IKEA θα ήταν απαγορευτικό.

Συγκεκριμένα ο όμιλος ερευνά την πιθανότητα δημιουργίας νέων σημείων πώλησης IKEA με επικρατέστερες 3 ελληνικές πόλεις και μία στην Βουλγαρία. Το νέο μοντέλο δεν αναμένεται άμεσα καθώς για το 2019 η Fourlis – σε ότι αφορά στα ΙΚΕΑ – έχει προαναγγείλει μόνο την δημιουργία 2 νέων pick up points.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα