Υπόθεση Ρέμου: Η θέση της Ελληνικής Ένωσης Καφέ για τα δημοσιεύματα του Τύπου

Διαβάζεται σε 2'
Υπόθεση Ρέμου: Η θέση της Ελληνικής Ένωσης Καφέ για τα δημοσιεύματα του Τύπου
Μπαρίστα ISTOCK

Με αφορμή τις αναφορές ότι «οι εταιρείες εισαγωγής καφέ είναι ιδανικές για “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος», η Ελληνική Ενωση Καφέ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της σε σχέση με τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις.

Την έντονη δυσαρέσκειά της για αναφορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜμΕ, στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με την οποία «οι εταιρείες εισαγωγής καφέ είναι ιδανικές για “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος», εκφράζει η Ελληνική Ενωση Καφέ, με ανακοίνωσή της.

Το πόρισμα, το οποίο επικαλούνται δημοσιεύματα, αφορά στην έρευνα που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για φοροδιαφυγή του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Καφέ:

«Η Ελληνική Ένωση Καφέ σε συνέχεια δημοσιευμάτων μερίδας του Τύπου, τα οποία επικαλούνται το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με αφορμή την εξέταση υπόθεσης φοροδιαφυγής γνωστού τραγουδιστή, και αναφέρουν ότι «οι εταιρείες εισαγωγής καφέ είναι ιδανικές για “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος», εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της σε σχέση με τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις. Διευκρινίζει δε, ότι την διέπει καταστατικά κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος τηρείται απαρέγκλιτα κατά την ένταξή των επιχειρήσεων του κλάδου σε αυτήν.

Στην Ελληνική Ένωση Καφέ, συμμετέχουν επιχειρήσεις από τις πιο αξιόλογες του κλάδου, καταξιωμένες διαχρονικά στον χώρο.

Ως μοναδικός θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου και αξιόπιστος συνομιλητής με την Πολιτεία, η Ελληνική Ένωση Καφέ λειτουργεί με γνώμονα τον υγιή ανταγωνισμό, την προστασία του κλάδου από αθέμιτες πρακτικές την αποτελεσματική εποπτεία και έλεγχο της αγοράς καθώς και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου αποφέρουν έσοδα, μόνο μέσω του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καφέ, περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, μέρος των οποίων η Ελληνική Ένωση Καφέ εισηγείται στο αρμόδιο Υπουργείο, να κατευθύνεται για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου.

Συνεπώς αυτού του είδους αναφορές, όπως η συγκεκριμένη, πέραν του ότι είναι άδικες, πλήττουν ανεπανόρθωτα το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου στη χώρα και στο εξωτερικό, οι οποίες μάλιστα καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα δυσμενές και απρόβλεπτο περιβάλλον.»

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα