IQOS: Ποιο είναι το μερίδιο του στην ελληνική αγορά

IQOS: Ποιο είναι το μερίδιο του στην ελληνική αγορά

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του IQOS στην Ελλάδα και λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή των Heets στην Ελλάδα, η Παπαστράτος ανοίγει τα χαρτιά της για τα μελλοντικά της σχέδια

Ικανοποιημένη είναι η διοίκηση της Παπαστράτος από την πορεία του IQOS στην ελληνική αγορά, ένα χρόνο μετά από την έλευση του στην αγορά την Αθήνας και σχεδόν έξι μήνες από την τοποθέτηση του και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, το μεσημέρι της Δευτέρας κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου όπου ήδη έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η πρώτη γραμμή για την παραγωγή των ράβδων καπνών Ηeets, το πανελλαδικό μερίδιο αγοράς του IQOS υπολογίζεται αυτή την στιγμή στο 2,5%.

Η διεθνή εμπειρία έχει δείξει ότι τα μεγέθη αυτά δύναται να αυξηθούν σημαντικά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ιαπωνίας, της πρώτης αγοράς που λανσαρίστηκε το IQOS πριν από τρία χρόνια, το οποίο ανέρχεται σε 14%. Επίσης ενδεικτικό της δυναμικής του προϊόντος είναι ότι τον Μάρτιο παγκοσμίως οι καπνιστές που είχαν στραφεί στο IQOS ήταν 1,3 εκατομμύρια και σήμερα υπολογίζονται να έχουν υπερδιπλαστιαστεί φτάνοντας τα 3,7 εκατ. χρήστες.

Παπαστρατος

Πίσω στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε η εταιρείας το 80% είναι αποκλειστικά χρήστες του IQOS ενώ το υπόλοιπο 20% κάνει παράλληλα χρήση και “συμβατικών” τσιγάρων. Για την προώθηση του προϊόντος η Παπαστράτος έχει δημιουργήσει 24 καταστήματα και corners σε όλη την Ελλάδα καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το IQOS είναι το πρώτο από μία σειρά καινοτόμων Προϊόντων Μειωμένου Κινδύνου που έχει στην φαρέτρα της η Philip Morris διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Επίσης έχει αναπτύξει ή βρίσκεται στην τελική φάση σε κατηγορίες προϊόντων όπως θερμαινόμενα καπνού με άνθρακα, σύστημα έκκλησης νικοτίνης και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το τελευταία ήδη η Philip το έχει λανσάρει ήδη στις αγορές της Βρετανίας και του Ισραήλ. Σύμφωνα με την διοίκηση της Παπαστράτος το επόμενο διάστημα θα λανσαριστεί τουλάχιστον μία ακόμη κατηγορία χωρίς όμως να προσδιορίζουν ούτε το χρονικό διάστημα ούτε πια θα είναι αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα