Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Ιωάννης Μπενίσης τόνισε σε εμφάνισή του στην ΕΡΤ πως το νερό αποτελεί κάτι παραπάνω από δημόσιο αγαθό: αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Ιωάννης Μπενίσης τόνισε πως η ΕΥΔΑΠ δεν σκοπεύει να κάνει καμία αύξηση στα τιμολόγιά της, καθώς ενστερνίζεται πλήρως την επικρατούσα αντίληψη πως το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Πρόσθεσε επίσης πως η ίδια θέση αποτελεί επίσης και κυβερνητική βούληση. Για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα λεγόμενά του, δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε περίπτωση που σημειωθεί αύξηση στα τιμολόγια νερού, που όμως, όπως τόνισε ως ενδεχόμενο το θεωρεί αδύνατο.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αυξήσεις, εξήγησε πως βασίστηκαν σε ανυπόστατες πληροφορίες και το θέμα ανακινήθηκε από την εφαρμογή της ΚΥΑ 135275, με ανάρτηση στο ΦΕΚ 1751Β/ 22.05.2017 (που εκδόθηκε κατ΄ εφαρμογήν της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας) για την κοστολόγηση και την τιμολόγηση του ακατέργαστου νερού -του νερού δηλαδή όπως έρχεται από τα φράγματα μέχρι να φτάσει στα διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ. Στην πραγματικότητα όμως αυτή η διαδικασία και συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ δεν πρόκειται να επιβαρύνει σε καμία περίπτωση τον καταναλωτή, ενώ άφησε και ένα μικρό ενδεχόμενο να οδηγήσει και σε μείωση.

Η απόφαση της μη επιβάρυνσης των καταναλωτών έρχεται άλλωστε σε πλήρη ταύτιση με το κοινωνικό πρόσωπο που στρατηγικά έχει επιδείξει η ΕΥΔΑΠ τα τελευταία χρόνια στις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κυριός Μπενίσης “ουδείς συμπολίτης μας δεν θα στερηθεί το νερό λόγω οικονομικής αδυναμίας”. Στη ίδια κατεύθυνση, η ΕΥΔΑΠ παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης ειδικών τιμολογίων όπως είναι το Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο (ΕΕΤ), το Φιλανθρωπικό, το Πολυτεκνικό και το Επαγγελματικό Τιμολόγιο.

Να σημειώσουμε πως η πρόσβαση σε ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό εκτός του ότι έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα , έχει χαρακτηριστεί και ως ένας από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Η ΕΥΔΑΠ, με συνεχείς επενδύσεις σε έργα υποδομής, σε τεχνολογία και σε εκπαίδευση του ανθρώπινου κεφαλαίου της, εξασφαλίζει ποιότητα πόσιμου νερού, από τις υψηλότερες της Ευρώπης, πάντα σε αρμονία με τις κείμενες διατάξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα