Κλείνει η μονάδα χαρτοποιίας ΒΙΣ στο Βόλο

Κλείνει η μονάδα χαρτοποιίας ΒΙΣ στο Βόλο

Η εταιρία ανακοίνωσε την Τρίτη την οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής χαρτιού στο Βόλο, ενώ σημείωσε πως θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της αγοράζοντας το χαρτί που παρήγαγε

Την οριστική διακοπή της λειτουργίας της μονάδας χαρτοποιίας (Χ/Π) της εταιρείας στην Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου από 28/09/2015, προκειμένου να σταματήσει η παραγωγή ζημιών από την ασύμφορη λειτουργία της μονάδας αυτής, ανακοίνωσε και επισήμως προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, η ΒΙΣ ΑΕ.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει τον κύκλο εργασιών της και αναμένεται ότι θα βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, διότι το παραγόμενο χαρτί από τη Χ/Π θα αντικατασταθεί από αγοραζόμενο, το οποίο είναι κατά πολύ φθηνότερο.

«Έτσι, εξασφαλίζεται σε μακροπρόθεσμη βάση η βιωσιμότητα της βασικής μονάδας παραγωγής της εταιρείας, αυτής των χαρτοκιβωτίων (Χ/Κ), η οποία αποτελούσε πάντα την κύρια δραστηριότητα της επιχείρησής μας. Η απόφαση αυτή ελήφθη, επειδή τόσο η δυνατότητα τεχνολογικής αναβάθμισης της μονάδας χαρτοποιίας, όσο και η δυνατότητα αντικατάστασής της με καινούργια, ώστε να καταστεί ποιοτικά και κοστολογικά ανταγωνιστική, δεν είναι εφικτή ούτε βιώσιμη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network