Κωνσταντίνος Τσολάκης: 'O κόσμος όχι μόνο αναζητά, αλλά επιλέγει και ακολουθεί εταιρείες που είναι κοινωνικά υπεύθυνες'

Κωνσταντίνος Τσολάκης: 'O κόσμος όχι μόνο αναζητά, αλλά επιλέγει και ακολουθεί εταιρείες που είναι κοινωνικά υπεύθυνες'

O Κωνσταντίνος Τσολάκης, Corporate Communications & PR Director του ANTENNA GROUP, ο οποίος θα μιλήσει για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο πρώτο Game Changer in CSR & Social Impact στις 30 Ιανουαρίου, μας έδωσε μια πρώτη γεύση σε συνέντευξή του στο News247.gr

H Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη πρόκειται για έναν από τους πιο δυναμικούς και απαιτητικούς τομείς δραστηριότητας για τη σύγχρονη επιχείρηση και η σημασία της θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στο πρώτο  Game Changer in CSR & Social Impact  που θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου 2018 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτού ανέβει στη σκηνή του κορυφαίου συνεδρίου, ο Κωνσταντίνος Τσολάκης, Corporate Communications & PR Director του ANTENNA GROUP, απάντησε στις ερωτήσεις του News247.gr δίνοντας τροφή για σκέψη.

ADVERTISING

Μιλήστε μας αρχικά για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, "Κάθε Παιδί, μία Αγκαλιά" του ΑΝΤ1. 

Ο ΑΝΤ1, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας, έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει ενεργά δεκάδες Οργανισμούς που διακρίνονται για το ουσιαστικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό τους έργο.

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά», υποστηρίζει δράσεις οι οποίες αφορούν στο παιδί, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, για ένα καλύτερο μέλλον.

Πόσο σημαντική θεωρείτε πώς είναι μια τέτοια δράση;

Σε μία δύσκολη περίοδο, όπου τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίπτωση σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, πόσο μάλλον στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως το παιδί, ο ΑΝΤ1, μέσω του «Κάθε Παιδί, μία Αγκαλιά», αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες, και υποστηρίζει δράσεις οι οποίες αφορούν το παιδί, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μέγιστη προβολή, στην επίλυση άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και συνολικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Έχει ως στόχο να προσφέρει βοήθεια σε όσα παιδιά το έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων στο πλαίσιο της ΕΚΕ, το Δεκέμβριο 2016, ο ΑΝΤ1 ξεκίνησε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουμε ουσιαστικά το έργο του Οργανισμού.

Το 2017 και καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο ΑΝΤ1, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά», βρέθηκε καθημερινά, μέσα από στοχευμένες ενέργειες, στο πλευρό των παιδιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη διατροφή τους, για τα επόμενα χρόνια.

Με τα τόσα χρόνια εμπειρία σας στο συγκεκριμένο τομέα, ποια θα λέγατε πως είναι τα συστατικά ενός επιτυχημένου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για μια εταιρεία;

Θεωρώ σημαντικό ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να συνδέεται με το core business της εταιρείας, μέσα από το οποίο να αναδεικνύονται οι αρχές και οι αξίες της.

Το κάθε πρόγραμμα, διαφέρει, ανάλογα με το μέγεθος, την ταυτότητα και το brand της κάθε επιχείρησης. Θεωρώ όμως, από την εμπειρία μου τόσο στη Vodafone, όσο και στον ΑΝΤ1, ότι υπάρχουν κάποια συστατικά που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της η κάθε εταιρεία, όταν στήνει ένα πρόγραμμα ΕΚΕ, όπως να διαβάζει σωστά τις έρευνες, να αφουγκράζεται τις ανάγκες κάθε φορά, να εξετάζει και να ακολουθεί τα trends.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στήσαμε και τρέχουμε το πρόγραμμα ΕΚΕ «Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά», μέσα από το οποίο βρισκόμαστε δίπλα σε μία από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους, καθώς και τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ανεξαρτήτως συνθηκών και δυσκολιών.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η στάση του κόσμου απέναντι σε μια εταιρεία η οποία στηρίζει τέτοιου είδους προγράμματα;

Όπως δείχνουν τελευταίες έρευνες, πανελλαδικά αλλά και διεθνώς, ο κόσμος όχι μόνο αναζητά, επιλέγει και ακολουθεί εταιρείες που είναι κοινωνικά υπεύθυνες, αλλά σε διαφορετική περίπτωση τις «τιμωρεί», από το να μην επιλέγει το προϊόν, μέχρι και να τις καταγγέλλει δημόσια, πλέον με πολύ εύκολο και άμεσο τρόπο, μέσω των social media.

Πεποίθηση μας είναι ότι οι μεγάλες και σύγχρονες εταιρείες/οργανισμοί, για να αξίζουν την εμπιστοσύνη των κοινωνικών τους εταίρων και του κόσμου, θα πρέπει να φέρονται ως υπεύθυνοι εταιρικοί πολίτες. Επιπλέον, είναι χρέος μας να συμπαραστεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, καθώς και να τους εμπλέκουμε ενεργά, στις δραστηριότητές μας.

Στον ΑΝΤ1, σχεδιάζουμε δράσεις ΕΚΕ, μέσα από τις οποίες όχι μόνο ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε και παρέχουμε βοήθεια και στήριξη, αλλά επιπλέον, παρακινούμε και εμπλέκουμε ενεργά τόσο τους ανθρώπους μας, όσο και τον κόσμο, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία, να ενισχύουμε το αίσθημα της συλλογικής προσφοράς και της συμμετοχικότητας.

*Χορηγός του Συνεδρίου είναι o TAP. Υποστηρικτής είναι Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε., το Blue.gr και το ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Global Sustain Group και τελεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

Χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου  Game Changer in CSR & Social Impact  που θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση είναι η Direction Business Network με τα CSR Reviews, CSR Week, csrnews.gr, businessnews.gr, ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, η εφημερίδα ΈΘΝΟΣ και η Huffpost Greece.

SHARE:

24Media Network