Κορονοϊός: Η Παπουτσάνης αύξανει την παραγωγή της σε σαπούνια για να προλάβει την ζήτηση

Κορονοϊός: Η Παπουτσάνης αύξανει την παραγωγή της σε σαπούνια για να προλάβει την ζήτηση

Πόσο και σε ποιους τομείς επηρεάζεται η εταιρεία παραγωγής σαπουνιών Παπουτσάνης από την πρόσφατη κρίση με την διάδοση του κορονοϊού.

Αναμφισβήτητα, η πρωτόγνωρη κρίση και πρόκληση λόγω του κορονοϊού που επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη, εκτιμάται ότι θα έχει αντίκτυπο στις καταναλωτικές συνήθειες και τη ζήτηση σε ορισμένους κλάδους παραγωγής. Αν και οι όποιες προβλέψεις για την Παπουτσάνης υπόκεινται σε υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, καθώς δεν είναι εφικτό να ποσοτικοποιηθούν σε επίπεδο έτους, παρατίθενται από την εταιρεία πληροφορίες για την έως τώρα επίδραση σε:

Επώνυμα προϊόντα: Η ζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία στο εσωτερικό της χώρας έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς η εταιρία δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων προσωπικής υγιεινής.

ADVERTISING

Ξενοδοχειακά προϊόντα: Η κατηγορία αυτή ακολουθεί την πορεία του τουρισμού με αποτέλεσμα η ζήτηση, κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, να έχει μειωθεί. Το τελικό εύρος της επίδρασης στις πωλήσεις στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, είναι άμεσα συνυφασμένο με τη διάρκεια της κρίσης και κατ’ επέκταση την εξέλιξη του τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε. Αντίστοιχα, για το εξωτερικό, η επίδραση αναμένεται να είναι κάπως πιο περιορισμένη.

Προϊόντα τρίτων (βιομηχανικές πωλήσεις, ιδιωτική ετικέτα): Η ζήτηση σε αυτή την κατηγορία έχει ενισχυθεί σημαντικά, τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από χώρες του εξωτερικού, δεδομένου ότι αφορά προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών: Η κατηγορία αυτή έχει επηρεαστεί επίσης θετικά, καθώς αφορά βιομηχανικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σαπώνων.

Δεδομένης της ξαφνικής αύξησης των πωλήσεων σε κρεμοσάπουνο και στερεό σαπούνι, η εταιρία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα και έχει αυξήσει την παράγωγη της, ώστε να εξασφαλιστεί η σχετική επάρκεια των προϊόντων. Όντας η μόνη μεγάλη, καθετοποιημένη εταιρεία παραγωγής σαπουνιού στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ανταποκρίνεται επιτυχώς στις ξαφνικές αυξήσεις στη ζήτηση που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 διαμορφώνει καθημερινά νέα δεδομένα σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, η Παπουτσάνης, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και να λειτουργεί με αυξημένο αίσθημα ευθύνης προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά της στην αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, προστατεύοντας την υγεία των εργαζομένων της και των καταναλωτών με τα προϊόντα της αλλά και να εξασφαλίσει τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του εργοστασίου.

Οι παραπάνω γνωστοποιήσεις έγιναν με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του 2019 όπου η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της κατά 27%. Συγκεκριμένα, στη χρήση 2019, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 30,7 εκατ. έναντι € 24,2 εκατ. το 2018.

Η εταιρία βελτίωσε, παράλληλα, την προ φόρων κερδοφορία της κατά 75%. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν το 2019 σε € 1,9 εκατ., έναντι € 1,1 εκατ. το 2018. Τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε € 1,3 εκατ., έναντι € 1,1 εκατ. το 2018, βελτιωμένα κατά 22%. Σημειώνεται ότι οι φόροι ύψους 508 χιλ. ευρώ που επιβάρυναν την χρήση αφορούν αποκλειστικά σε αναβαλλόμενο φόρο, που δεν θα καταβληθεί εντός της επόμενης χρήσης 2020 και άρα δεν θα επιβαρύνει ταμειακά την Εταιρεία.

Στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης, συνέβαλε η διεύρυνση των συνεργασιών με πολυεθνικές εταιρίες στον τομέα παραγωγής προϊόντων για τρίτους. Θετική συνεισφορά είχαν επίσης οι συνεργασίες στον κλάδο των ξενοδοχειακών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων σαπωνόμαζας σε αγορές του εξωτερικού.

Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ το 2019, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 49% του συνολικού κύκλου εργασιών έναντι €10 εκατ. της προηγούμενης χρήσης, που αντιστοιχούσαν στο 41% της χρήσης του 2018.

Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, δήλωσε αναφορικά με τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρίας:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρόοδο που συντελέστηκε το 2019. Για τέταρτη συνεχή χρονιά σημειώσαμε σημαντικές επιδόσεις τόσο σε επίπεδο ρυθμών ανάπτυξης όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας.

Αν και σήμερα εν μέσω της πρωτόγνωρης συγκυρίας, λόγω της πανδημίας του COVID-19, δεν μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε μακροπρόθεσμες προβλέψεις ή σχέδια, οι σταθερές βάσεις που η Εταιρεία μας κι οι εργαζόμενοι της έχουν θέσει, μας δίνουν την αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση με επιτυχία.

Ταυτόχρονα, όντας το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής σαπώνων στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής υγρών προϊόντων προσωπικού καθαρισμού, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network