Κωτσόβολος: Ενημέρωση για ηλεκτρονική απάτη

Κωτσόβολος: Ενημέρωση για ηλεκτρονική απάτη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η εταιρεία Κωτσόβολος ενημερώνει το κοινό πως πρέπει να αγνοηθούν SMS που προσφέρουν δώρα και ζητούν προσωπικά στοιχεία με σκοπό την παραλαβή τους.

Τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού, ενώ αποτελεί συνηθισμένη πρακτική να χρησιμοποιούνται γνωστά εμπορικά σήματα με στόχο την παραπλάνηση και την εξαπάτηση του κοινού και παρακαλούνται όλοι να τα αγνοήσουν και να μην ανοίξουν οποιοδήποτε σύνδεσμο (link) περιέχουν.

Τα SMS αυτά ή ακόμα και μηνύματα στα social media ή e-mails δεν έχουν καμία σχέση με το πελατολόγιο των εταιρειών που χρησιμοποιούν, ενώ καμία από τις εταιρείες αυτές, συμπεριλαμβανομένης και της Κωτσόβολος, δεν θα ζητήσουν ποτέ από το καταναλωτικό κοινό να γνωστοποιήσουν ή συμπληρώσουν προσωπικά τους στοιχεία για οποιαδήποτε χρήση.

Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή σας μία τέτοια κακόβουλη απόπειρα επικοινωνίας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους αρμόδιους, αλλά και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 11188).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα