Lidl Ελλάς: Επενδύσεις και αύξηση μέσου μισθού στα 1.000 ευρώ

Διαβάζεται σε 3'
Lidl Ελλάς: Επενδύσεις και αύξηση μέσου μισθού στα 1.000 ευρώ

Στο 1,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις της εταιρείας από το 1999 έως σήμερα ενώ για τη διετία 2024-2026 προγραμματίζονται επιπλέον δαπάνες της τάξης των 120 εκατ. ευρώ.

Αυξήσεις μισθών από την 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου ο μικτός μισθός να ανέλθει στα 1.000 ευρώ για τους πλήρους απασχόλησης εργαζομένους ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της Lidl Ελλάς στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ αναλογικές αυξήσεις μισθών θα λάβουν και οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης που αποτελούν το κύριο σώμα που επανδρώνει τα καταστήματα της αλυσίδας.

Ο επικεφαλής της Lidl Ελλάς ανάφερε πως οι νέες επενδύσεις αφορούν τόσο στο δίκτυο όσο και στην πιθανή δημιουργία ενός νέου κέντρου Logistics, πέραν των τεσσάρων που σήμερα λειτουργούν για την εταιρεία, ενώ συμπλήρωσε πως σταθερή είναι η προσπάθεια συγκράτησης των τιμών.

Ειδικότερα, η διοίκηση της αλυσίδας υποστήριξε πώς η Lidl Ελλάς είναι τουλάχιστον 10% φθηνότερη από τον ανταγωνισμό σε 200 βασικά είδη (με βάση εσωτερική έρευνα που έχει διενεργήσει) και ότι έχει προχωρήσει σε μόνιμη μείωση τιμών έως και 37% σε πάνω από 330 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Σημειώνεται πως τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της αλυσίδας αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής γκάμας προϊόντων της και αναλογούν στο 80% του τζίρου της. Η αλυσίδα συνεργάζεται με περισσότερους από 450 Έλληνες προμηθευτές τα προϊόντα των οποίων, μέσω των θυγατρικών του Γερμανικού ομίλου, φθάνουν σε 31 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται η Lidl, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Μπραντενμπούργκερ ο τζίρος από τις πωλήσεις των Ελλήνων προμηθευτών στο εξωτερικό ξεπέρασε πέρυσι τα 460 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπραντενμπούργκερ ανάφερε δε πως η αλυσίδα εξοφλεί τους προμηθευτές της εντός 41 ημερών κατά μέσον όρο, όταν ο μέσος όρος στην αγορά είναι οι 117 ημέρες, υπογραμμίζοντας έτσι την απόδοση της προς την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο η συνολική προστιθέμενη αξία που προσέφερε η εταιρεία στην ελληνική οικονομία ήταν 953 εκ. ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί στο 0,46% του ΑΕΠ. «Για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς μας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,89 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Σήμερα υποστηρίζουμε στη χώρα περισσότερες από 33.000 συνολικές θέσεις εργασίας, με τις άμεσες να ξεπερνούν τις 6.700. Μόνο πέρυσι δημιουργήσαμε περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας» είπε.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία της αλυσίδας για τη στήριξη του έργου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. «Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε έναν λειτουργικό μηχανισμό άμεσης αρωγής, για την παροχή έκτακτης βοήθειας στον τοπικό πληθυσμό σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων. Η στήριξη αυτή από την πλευρά μας ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία ενός κόμβου που θα αποθηκεύει βασικά τρόφιμα, νερό και άλλα είδη για την κάλυψη βασικών αναγκών», ανέφερε ο κ. Μπραντενμπούργκερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα