Lidl Ελλάς: Έτσι κέρδισε για 5η χρονιά τον τίτλο του Top Employer σε Ελλάδα και Ευρώπη

Lidl Ελλάς: Έτσι κέρδισε για 5η χρονιά τον τίτλο του Top Employer σε Ελλάδα και Ευρώπη

Στην Lidl Ελλάς δόθηκε και φέτος η πιστοποίηση Top Employer, για τον ελλαδικό και τον ευρωπαικό χώρο.

Η Lidl Ελλάς αναδείχτηκε και την φετινή χρονιά «Κορυφαίος Εργοδότης» σε Ελλάδα και Ευρώπη από το Top Employers Institute, έναν διεθνώς καταξιωμένο οργανισμό στην αναγνώριση της αριστείας, για την υποστήριξη που προσφέρει η εταιρία στους εργαζομένους της, για τις αμοιβές και παροχές, για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης αλλά και για την εταιρική της κουλτούρα.

Τι κάνει την Lidl Ελλάς να ξεχωρίζει

Με βασικό της στόχο να θέτει πάντοτε τους εργαζομένους της στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δράσης και να εξασφαλίζει για εκείνους ένα υποδειγματικό περιβάλλον εργασίας, η Lidl Ελλάς ξεχώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά ως Top Employer επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της εταιρίας στην ευημερία, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων της. Η κατάκτηση αυτή έρχεται φέτος με ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο πλαίσιο των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας που έχει επιβάλει η πανδημία παγκοσμίως.

Επένδυση στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων

Το βασικότερο σημείο που εγκαθίδρυσε τη Lidl Ελλάς περαιτέρω ως Top Employer 2021, είναι η στρατηγική επένδυση σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Με κύριο μέλημα να έχουν στη διάθεσή τους όλες οι ομάδες εργαζομένων τα ίδια εργαλεία όσο και τις ίδιες ευκαιρίες, η εταιρία προσέφερε από online συστήματα εκπαίδευσης για τους υπαλλήλους στα καταστήματα και τις αποθήκες, μέχρι και προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning.

Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Lidl Ελλάς θα επενδύσει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της, ενώ θα διαθέσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ σε προγράμματα και δράσεις ευημερίας για αυτούς. Με γνώμονα τους εργαζομένους της, στόχος της είναι η περαιτέρω διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αισιόδοξου περιβάλλοντος εργασίας, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εξέλιξης και ανάπτυξης κι η αναγνώριση της απόδοσης με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Επένδυση στην υγεία και ευημερία των εργαζομένων

Η διασφάλιση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα της Lidl Ελλάς, που ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έθεσε σε προτεραιότητα την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων της. Μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα, η εταιρία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτών στην πρώτη γραμμή, γι’ αυτό και διατηρεί ενεργή 24ωρη γραμμή υποστήριξης.

Παράλληλα, τους τελευταίους 12 μήνες έχει δώσει πάνω από 6 εκατ. ευρώ στους 6.400 εργαζομένους της σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων.

Παρά την κρίση της πανδημίας, η Lidl Ελλάς προγραμματίζει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε καταστήματα, logistics centers και γραφεία, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου και διατηρώντας σταθερούς μισθούς στο ακέραιο, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς. Άλλωστε, προτεραιότητα της εταιρίας είναι να ενισχύσει το αίσθημα της εργασιακής ασφάλειας, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας.

Επιπλέον, υιοθετώντας νέους τρόπους απομακρυσμένης εργασίας και ψηφιοποιώντας τις διαδικασίες HR, η Lidl Ελλάς κατάφερε να επιδείξει εξαιρετική ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις επιταγές των καιρών, κάνοντας μια άμεση μετάβαση σε μία συνθήκη εξ αποστάσεως εργασίας για μεγάλο μέρος των εργαζομένων της.

Η Lidl Ελλάς στο μέλλον

Νέο στόχο για το 2021 θέτει η εταιρία αναφορικά με θέματα Diversity & Inclusion, που εστιάζει πλέον στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων εξέλιξης εντός της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή στην εταιρία υπάρχουν 40% γυναίκες σε επίπεδο μελών της διοίκησης και 66% γυναίκες στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, με ίσο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα.

Τέλος, η Lidl Ελλάς ετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Στόχος είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων ώστε να ενταχθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη.

Η Lidl Ελλάς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μιας εταιρείας που επενδύει στους ανθρώπους της και καταφέρνει να εξελίσσεται μαζί τους. Γι’ αυτό και ιστορίες σαν τη δική της ανανεώνουν τις ελπίδες μας για το εργασιακό μέλλον της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το team.lidl.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα