Lidl Hellas: Πρωτοπόροι στη μείωση χρήσης πλαστικού

Lidl Hellas: Πρωτοπόροι στη μείωση χρήσης πλαστικού
Κατάστημα LIDL eurokinissi

Αρχές του 2018 η Lidl Ελλάς αποτέλεσε την πρώτη εταιρία του κλάδου που απέσυρε τις σακούλες μιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήματά της.

Και προχωράμε:

•Μειώνουμε τη χρήση πλαστικού υλικού τουλάχιστον κατά 20% μέχρι το 2025.

•Εξασφαλίζουμε 100% τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μέχρι το 2025.

Αποτελέσαμε την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εδώ και 19 χρόνια έχει ενσωματώσει στην εταιρική της πολιτική την καινοτόμο ενέργεια χρέωσης της πλαστικής σακούλας με απώτερο στόχο την μείωση της αλόγιστης χρήσης της και την προστασία του οικοσυστήματός μας. Από την έναρξη των δραστηριοτήτων μας θέσαμε υψηλούς στόχους πριν καν η νομοθεσία το επιβάλλει. Στη Lidl επενδύουμε στη σταδιακή μείωση του πλαστικού υλικού συσκευασίας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε τις δυνατότητες ανακύκλωσης.

Ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τους σαφείς, φιλόδοξους στόχους μας για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων. Εξετάσαμε τις πλαστικές συσκευασίες στο πλαίσιο των ευρύτερων δεσμεύσεών μας για βιωσιμότητα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κυκλική μας προσέγγιση θα προσφέρει μια μακροπρόθεσμη λύση».

Σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας, προχωράμε όπου και όταν είναι εφικτό σε εναλλακτικές επιλογές συσκευασίας, χωρίς τη χρήση πλαστικού. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε μεγάλο αριθμό μη συσκευασμένων οπωροκηπευτικών και βελτιστοποιούμε τις συσκευασίας σε άλλες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2017 – 2018 αφαιρέσαμε πλαστικές υποσυσκευασίες από την κατηγορία των χαρτιών υγείας εξοικονομώντας έτσι 160 τόνους πλαστικού υλικού. Από την απόσυρση της σακούλας μιας χρήσης των 4 λεπτών, μειώθηκαν περίπου 730 τόνοι πλαστικού, το οποίο δεν προερχόταν από ανακυκλώσιμο υλικό. Επιπλέον όσον αφορά στις ειδικές μεμβράνες, που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των προϊόντων πάνω στις παλέτες, μειώθηκε το πάχος τους με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 14% η κατανάλωση πλαστικού υλικού.

Στη Lidl Ελλάς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι συσκευασίες και τα πλαστικά, για να διασφαλιστεί η ανάκτηση και η διατήρηση αυτών των πόρων, η εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και η μετατόπισή μας προς ένα πραγματικά κυκλικό σύστημα μακροπρόθεσμα.

Επισκεφθείτε μας και στο:

www.lidl-hellas.gr

www.lidl-axizei.gr

www.facebook.com/lidlgr/

www.twitter.com/Lidl_Hellas_

www.instagram.com/lidl_hellas

www.linkedin.com/company/lidl-hellas

https://www.youtube.com/user/lidlhellas

Snapchat: Lidlhellas

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα