Μαρίνες Φλοίσβου και Ζέας: Αλλάζουν χέρια, φεύγουν οι Τούρκοι έρχεται η CVC

Μαρίνες Φλοίσβου και Ζέας: Αλλάζουν χέρια, φεύγουν οι Τούρκοι έρχεται η CVC
MARINA FLISVOS, 13APR2007 PHOTO NIKOS DANIILIDIS

H CVC Partners απέκτησε την δραστηριότητα της D-Marin, του τουρκικού ομίλου Dogus και μέσω αυτής τα μερίδα που διαθέτει στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας.

H CVC Partners απέκτησε τις δραστηριότητες της τουρκικής D-Marin σε Ελλάδα, Κροατία και Αραβικά Εμιράτα όπως ανακοινώθηκε σήμερα. H CVC έχει έντονη παρουσία στην χώρα μας στον χώρο της υγείας καθώς έχει καταφέρει κάτω από την ομπρέλα της να συγκεντρώσει αρκετά ιδιωτικά νοσοκομεία όπως το ΥΓΕΙΑ, το Metropolitan και το Creta Interclinic. Παράλληλα η CVC είναι ανάμεσα στους δύο διεκδικητές για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι μαρίνες που αλλάζουν χέρια

Σε ότι αφορά την D-Marin του τουρκικού ομίλου Dogus, στην χώρα μας είχε συμμετοχές στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Λευκάδας και Γουβιών στην Κέρκυρα. Το ποσοστό των Τούρκων είχε γίνει θέμα συζήτησης για απόκτηση και από τον όμιλο Κυριακούλη όμως κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε τελικά.

Στην D-Marin είχε εισέλθει πρόσφατα, αποκτώντας το 25% η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης μέσω επένδυσης 70 εκατ. ευρώ.

H κρίση στην Τουρκία οδήγησε σε αναδίπλωση τον Φεριτ Σαχενκ, τον επικεφαλής της Dogus Ηolding και τρίτο πιο πλούσιο Τούρκο πριν απο κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Υπενθυμίζεται ότι είχε αγοράσει το πρώην κτήριο της πρεσβείας του Καναδά στην οδό Ιωάννου Γενναδίου, ενώ μαζί με την ΤΕΜΕΣ είχε κατέλθει για την απόκτηση του Hilton, σχήμα όμως από το οποίο αποχώρησε για τους παραπάνω λόγους. Αντίθετα παραμένει – μέχρι στιγμής – στο σχήμα που απέκτησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα