Η Fraport Greece φιλοξενεί τη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων στα Χανιά

Η Fraport Greece φιλοξενεί τη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων στα Χανιά

Η Fraport Greece φιλοξενεί τη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όλα όσα θα συμβούν στις 25-27 Απριλίου στα Χανιά.

Τα Χανιά, μια πόλη της Κρήτης με μοναδική ομορφιά, θα είναι το μέρος που θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων (ACI EUROPE 14th Regional Airports Conference & Exhibition, RACE 2023).

Η Fraport Greece, φορέας διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα θα υποδεχτεί περισσότερα από 150 στελέχη της κοινότητας των περιφερειακών αεροδρομίων από όλη την Ευρώπη το διάστημα 25-27 Απριλίου 2023, στα πανέμορφα Χανιά της Κρήτης.

Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις και καλές πρακτικές, σε θέματα που αφορούν στην αγορά των αερομεταφορών και να συμμετάσχουν σε μία πλειάδα θεματικών ενοτήτων.

Ανάμεσά τους, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ζήτημα της ανάπτυξης των συνδέσεων μεταξύ των αεροδρομίων, η καινοτομία, η στελέχωση των ομάδων με όρους διαφορετικότητας και συμπερίληψης, καθώς επίσης οι διαδικασίες και η αναγκαιότητα για μετάβαση στον «πράσινο» και ψηφιακό αερολιμένα.

Με την ευκαιρία αυτή, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» (CHQ), το τρίτο μεγαλύτερο από τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια που διαχειρίζεται και λειτουργεί η Fraport Greece.

Photo © Nikos Daniilidis


Το όνομά του το έχει αποκτήσει προς τιμήν του Ιωάννη Δασκαλογιάννη, μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες προσωπικότητες που συνδέονται με τον Κρητικό αγώνα και με τις κινήσεις των Κρητών για να απαλλαχτούν από τον Οθωμανικό Ζυγό, κατά τον 18ο αιώνα.

Πρόκειται για ένα κοινό αεροδρόμιο πολιτικής και στρατιωτικής χρήσης, που εξυπηρετεί και τα δύο είδη πτήσεων, μέσω ειδικά διαμορφωμένων κοινών υποδομών και επιχειρησιακών λειτουργιών και υποστήριξης. Χτισμένο στη βορειοδυτική πλευρά του κόλπου της Σούδας, στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων, αποτελεί ένα από τα κορυφαία διεθνή αεροδρόμια.

/ PHOTO © NIKOS DANILIDIS


Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους περιφερειακούς κόμβους της Ευρώπης

Τα μικρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης συχνά δεν λαμβάνουν την προσοχή που τους αξίζει. Ωστόσο η διάσκεψη ACI EUROPE RACE που έχει γίνει πλέον θεσμός στην αγορά των αερομεταφορών, και όχι μόνο, είναι η μοναδική εκδήλωση στον αεροπορικό χώρο αφιερωμένη στους περιφερειακούς κόμβους της Ευρώπης. Με ετήσια συχνότητα διοργάνωσης, η συγκεκριμένη διάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Αεροπορικού Συμβουλίου (ACI), που εκπροσωπεί περισσότερα από 500 αεροδρόμια σε 55 χώρες της Ευρώπης. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι τα συμμετέχοντα αεροδρόμια καλύπτουν πάνω από το 90% της εμπορικής εναέριας κυκλοφορίας της «Γηραιάς Ηπείρου».

Η προηγούμενη ετήσια συνάντηση του ACI EUROPE RACE 2022 πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Παλέρμο στην Ιταλία, με οικοδεσπότη την GESAP S.p.A. – Aeroporto di Palermo, ενώ η πόλη που θα αναλάβει τη σκυτάλη για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, θα ανακοινωθεί στις εργασίες του συνεδρίου, στα Χανιά.

/ PHOTO © NIKOS DANILIDIS

Ο κος Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Ελλάδα το 14th ACI EUROPE RACE 2023, το οποίο για φέτος, θα διεξαχθεί στην πόλη των Χανίων της Κρήτης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο κλάδος ανακάμπτει και η επιθυμία των επιβατών να ταξιδέψουν παραμένει αδιάκοπη. Ωστόσο, τα αεροδρόμια, ειδικά τα περιφερειακά, αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις πέρα και πάνω από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των επιβατών. Ως η εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες ποτέ επενδύσεις στην οικοδέσποινα χώρα Ελλάδα, δεσμευόμαστε η φετινή συνάντηση, να είναι τόσο ξεχωριστή όσο και η πόλη που τη φιλοξενεί.»

Ο κος Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής της ACI EUROPE, δήλωσε σχετικά: «Στη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων (ACI EUROPE 14th Regional Airports Conference & Exhibition, RACE 2023), στα Χανιά, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να συζητήσουν μία πλειάδα θεμάτων που αντικατοπτρίζουν το σπουδαίο ρόλο των περιφερειακών αεροδρομίων στην προώθηση της συνδεσιμότητας της Ευρώπης. Αποτελούν την πρώτη γραμμή του κλάδου μας για τη κλιματική δράση και την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, παρέχοντας ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε κοινότητες της Ευρώπης, όπως αυτές των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Fraport Greece, εταιρεία λειτουργίας και διαχείρισης του αεροδρομίου Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”, για τη φιλοξενία του συνεδρίου. Η δέσμευσή της στον κλάδο των αερομεταφορών και στην ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων είναι πραγματικά αξιέπαινη και είναι τιμή μας που θα συγκεντρωθούμε σε έναν τόσο όμορφο τόπο, χάρη στις προσπάθειές της».

Οι πράξεις που οδήγησαν στην αναβάθμιση του Διεθνούς Αεροδρομίου Χανίων

Προσηλωμένη στον εκμοντερνισμό και την ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων,η Fraport Greece υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πλάνο με την ανάληψη της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 αεροδρομίων. Το πλάνο της εταιρείας περιελάμβανε άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια, οι οποίες συνέβαλλαν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας.

/ PHOTO © NIKOS DANILIDIS

Με πρώτο στόχο την ασφαλή διαχείριση της υψηλής επιβατικής κίνησης, σε όλα τα επίπεδα, η Fraport Greece προχώρησε σε κομβικά έργα υποδομής για το Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Αναμεσά τους η αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου των διαδικασιών ασφαλείας του αεροδρομίου, η αναδιοργάνωση εσωτερικών χώρων αεροσταθμού και του χώρου αναχωρήσεων, η εγκατάσταση νέου συστήματος ελέγχου αποσκευών, η επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και η σύνδεση με το δημοτικό δίκτυο, η αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, η ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης-στάθμευσης αεροσκαφών, η αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, από 8 σε 10, ο διπλασιασμός των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου από 4 σε 8.

Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στο να καταγραφεί το 2022, ρεκόρ επιβατικής κίνησης – διάρκειας έξι ετών – με συνολικό αριθμό 3.290.802 επιβατών, σημειώνοντας ποσοστό μέσου όρου αύξησης (σε σχέση με το 2019) κατά 10,3%.

/ PHOTO © NIKOS DANILIDIS

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας της οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, σε πολλαπλά επίπεδα. Όχι μόνο ως σημείο υποδοχής εκατομμυρίων τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και λόγω των εμπορικών λειτουργιών των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο και του μόνιμου και εποχικού προσωπικού που απασχολούνται, προσφέροντας σε όλους τους ταξιδιώτες μία αξέχαστη και ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία.

/ PHOTO © NIKOS DANILIDIS


Οι συμμετέχοντες στην 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν όλα τα παραπάνω από μόνοι τους σε λίγες ημέρες και να συζητήσουν για όλα αυτά που θα κάνουν τα περιφερειακά αεροδρόμια έναν ισχυρότερο κόμβο στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα