“Μην το σπας… το καπάκι” της εταιρείας Βίκος, κάνε κι εσύ ένα βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος

“Μην το σπας… το καπάκι” της εταιρείας Βίκος, κάνε κι εσύ ένα βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος

«Μην το Σπας»! Το νέο μη αποσπώμενο καπάκι της Βίκος Α.Ε. γίνεται σήμα κατατεθέν στην προστασία του περιβάλλοντος

Σήμερα που η ανθρωπότητα επιδιώκει τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία, αναζητούνται τρόποι περιορισμού του πλαστικού, με μεγαλύτερο “όπλο” στην προσπάθεια αυτή, τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Βίκος πρωτοπορεί και φέρνει το νέο μη αποσπώμενο καπάκι που διαθέτουν πλέον όλα της τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά. Στη νέα της καμπάνια με κεντρικό μήνυμα “Μην το σπας… το καπάκι”, η Βίκος Α.Ε. κάνει ένα μεγάλο βήμα για την μείωση του πλαστικού για το περιβάλλον, για όλους μας.

Τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια είναι συνήθως τόσο μικρά, που εύκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στο περιβάλλον. Αν σου πέσει ένα στο δρόμο, στο πάρκο ή στην παραλία, πιθανόν να μην το θεωρήσεις και σπουδαία υπόθεση. Όπως όμως έχουν δείξει σειρά από έρευνες, τα καπάκια είναι από τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που εντοπίζουμε στα σκουπίδια στις παραλίες και αποτελεί το δεύτερο πιο συχνά πεταμένο αντικείμενο μετά τα αποτσίγαρα. Είναι επομένως χρέος μας να αναπτύξουμε την περιβαλλοντική και οικολογική συνείδησή μας, να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας αλλά και να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε, όσο μικρά και αν είναι.

Γιατί λοιπόν δεν πρέπει να πετάμε το καπάκι από ένα πλαστικό μπουκάλι; Για να είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα βρεθεί στην ανακύκλωση. Κρατώντας ενωμένο το καπάκι με το μπουκάλι, η Βίκος Α.Ε. διασφαλίζει την ανακύκλωση και των δύο, βοηθώντας στη μείωση της ποσότητας πλαστικού υλικού που απορρίπτεται στο περιβάλλον. Μειώνει δηλαδή, με τον τρόπο αυτό τον όγκο των “άχρηστων” σκουπιδιών που πετιούνται στους κάδους ή στο έδαφος και κατ’ επέκταση τον αρνητικό αντίκτυπο που αυτά έχουν στο περιβάλλον και το οικοσύστημα.

Η μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της ανακύκλωσης, της μείωσης των απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών από τις παραγωγικές μονάδες.

Η Βίκος Α.Ε είναι μία εταιρεία που έχει ενσωματώσει νέες τεχνικές στη διαδικασία παραγωγής, με στόχο τη μείωση του πλαστικού στο περιβάλλον και γίνεται η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί το τελευταίας τεχνολογίας GME 30/40 μη αποσπώμενο καπάκι, ενισχύοντας έτσι την διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το νέο καπάκι αποτελεί custom σχέδιο, αποτέλεσμα εσωτερικού R&D που διήρκησε έναν χρόνο και εγγυάται καλύτερη απόδοση – μπορεί να ανοιγοκλείσει έως πολλές φορές χωρίς να υποστεί αλλοίωση – αλλά και λιγότερο πλαστικό – 35% μείωση πλαστικού. Παράλληλα, η παραγωγική δυναμικότητα των μονάδων της εταιρείας Βίκος αυξάνεται, με αποτέλεσμα να μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 92,571 πώματα σε μία ώρα.

Για την πρωτοβουλία αυτή, η Βίκος Α.Ε. προχώρησε σε μία σημαντική επένδυση. Για την εφαρμογή του μη αποσπώμενου καπακιού η επένδυση φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τη νέα state – of –the – art γραμμή παραγωγής στην Petcom Plastics στη BΙ.ΠΕ Ιωαννίνων καθώς και την αναβάθμιση δύο γραμμών KRONES στο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Η νέα γραμμή παραγωγής έχει την υπογραφή της εξειδικευμένης, με βαθιά τεχνογνωσία εταιρεία Husky, και με αυτή την προσθήκη η Petcom Plastics πλέον διαθέτει 18 γραμμές παραγωγής.


Η Βίκος Α.Ε. είναι μία εταιρεία που εδώ και 30 χρόνια φροντίζει διαρκώς για την ευημερία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα