Χαρίζουμε χαμόγελα σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών, παρέα με τον Μακεδονικό Χαλβά

Χαρίζουμε χαμόγελα σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών, παρέα με τον Μακεδονικό Χαλβά

Κανείς δεν αγαπάει τις Δευτέρες. Ή μάλλον κανείς δεν αγαπάει τις Δευτέρες που ξεκινούν με πίεση, ξυπνητήρια, χρονοδιαγράμματα, υποχρεώσεις, πιεστικά προγράμματα.

Αν, όμως, τα αφαιρέσουμε όλα αυτά και προσθέσουμε δίπλα στη Δευτέρα τη λέξη “Καθαρά”, τότε όλα ξαφνικά αλλάζουν και αποκτούν νέα πνοή. Γιατί ποιος δεν περιμένει πώς και πώς την Καθαρά Δευτέρα με τα έθιμά της, που μας ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις;

Πρωταγωνιστής του Καθαροδευτεριάτικου τραπεζιού είναι, όπως κάθε χρόνο, ο Μακεδονικός Χαλβάς, ο οποίος είναι και φέτος εδώ για να μας θυμίσει όσα μας δένουν με την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Η Καθαρά Δευτέρα, λοιπόν, με τις λιχουδιές της, τον πεντανόστιμο Μακεδονικό Χαλβά, την τραγανή λαγάνα, το πέταγμα του χαρταετού, την παρεΐστικη διάθεση, τα γέλια και την ανεμελιά είναι, δικαίως, η μόνη Δευτέρα που αγαπάμε! Όλες αυτές οι θετικές εικόνες είναι σαν να μας τυλίγουν με ένα αόρατο νήμα, το «Νήμα της Αγάπης», που μας κρατάει δεμένους με αυτή την ημέρα.

Και αυτό μάλιστα δεν είναι τυχαίο, αν σκεφτούμε ότι Καθαρά Δευτέρα χωρίς Μακεδονικό Χαλβά απλά δεν γίνεται! Εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια, άλλωστε, ο Μακεδονικός Χαλβάς αποτελεί το πιο νόστιμο και υγιεινό, νηστίσιμο έδεσμα, αφού παράγεται από ταχίνι, δηλαδή από 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Φέτος, ο Μακεδονικός Χαλβάς ξετυλίγει το «Νήμα της Αγάπης» για ακόμη μία χρονιά και ενώνει με αυτό ολόκληρη την Ελλάδα, καλώντας μας να γιορτάσουμε όλοι ΜΑΖΙ τη Δευτέρα που μας Δένει.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Με λίγα μόνο κλικ, μέσα από την πλατφόρμα tonimatisagapis.gr, μπορούμε να βοηθήσουμε τον Μακεδονικό Χαλβά να στηρίξει 10 μικρά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με λίγους μαθητές, προσφέροντάς τους σχολικές βιβλιοθήκες.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στην όμορφη αυτή ενέργεια είναι τα ακόλουθα:

  • Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας
  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγάλου Πάπιγκου, στον Δήμο Ζαγορίου
  • Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς στα Γρεβενά
  • Δημοτικό Σχολείο Γαύδου
  • Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου στον Δήμο Διδυμοτείχου στον Έβρο
  • Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου στην Κέρκυρα
  • Δημοτικό Σχολείο Αρκιών στα Δωδεκάνησα
  • Δημοτικό Σχολείο Σικίνου στις Κυκλάδες
  • Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων
  • Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηρούς, στον Δήμο Σουφλίου στον Έβρο

Τόσο απλά, όλοι μαζί μπορούμε να μοιράσουμε ακόμη περισσότερη αγάπη, ειδικά σε παιδιά που την έχουν ανάγκη. Παράλληλα, μπαίνουμε σε κλήρωση, όπου 20 τυχεροί θα απολαύσουν λαχταριστά προϊόντα.

Μαζί με τον Μακεδονικό Χαλβά, ξετυλίγουμε φέτος ακόμα περισσότερο το Νήμα της Αγάπης και φτάνουμε από τη Γαύδο, τα Αντικύθηρα, τη Σίκινο και τους Αρκιούς μέχρι τον Έβρο, μοιράζοντας αγάπη και χαμόγελα! Τι καλύτερο;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα