Σε Νέα Οδό και Κεντρική Οδό ταξιδεύουμε με ασφάλεια και απολαμβάνουμε μια ημερήσια εκδρομή σε 3 νομούς γεμάτους ομορφιές

Σε Νέα Οδό και Κεντρική Οδό ταξιδεύουμε με ασφάλεια και απολαμβάνουμε μια ημερήσια εκδρομή σε 3 νομούς γεμάτους ομορφιές

Σε ένα δίκτυο 230 χιλιομέτρων, δεν έχεις τι άλλο να σκέφτεσαι παρά πως θα οδηγείς συνετά και θα απολαμβάνεις το ταξίδι σου, έχοντας όλες τις παροχές.

Σκεπτόμενος ότι πρόκειται να ταξιδέψεις κινούμενος σε σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, όπως αυτοί της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού, μόνο θετικά κείμενος θα πρέπει να είσαι. Γιατί όταν ταξιδεύεις σε ένα δίκτυο 230 χιλιομέτρων που συντηρείται διαρκώς και με συνέπεια και έχεις στη διάθεσή σου πλήθος υπηρεσιών, το μόνο που πρέπει να σκεφτείς είναι ποιες «ομορφιές» των γύρω περιοχών θα επισκεφθείς, έχοντας κατά νου όμως, ότι εσύ κρατάς το τιμόνι, άρα η ασφάλειά σου είναι και στα χέρια σου!

Κατ’ αρχάς, η ποιότητα κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου και του συνόλου των υποδομών, παίζει μεγάλο ρόλο σε ότι αφορά στην οδική ασφάλεια. Ένα απλό παράδειγμα σχετίζεται με το δάπεδο της ασφάλτου, το οποίο σε αυτούς τους αυτοκινητοδρόμους είναι αντιολισθητικό και ειδικά τώρα τον χειμώνα με τις πολλές βροχές, δεν συγκρατεί νερό και το αυτοκίνητο κινείται γαντζωμένο στον δρόμο. Παρόλα αυτά, αν βρέχει πολύ, ο οδηγός οφείλει να μειώσει ταχύτητα.

Ένα δεύτερο σημείο αφορά στις υπηρεσίες. Αν συμβεί οτιδήποτε, ξέρεις ότι μπορείς να καλέσεις είτε από τα SOS τηλέφωνα, είτε από το κινητό σου, τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075 και ένα περίπολο θα είναι δίπλα σου άμεσα. Είναι ενδεικτικό ότι κατά μέσο όρο σε λιγότερα από 7 λεπτά τα περίπολα οδικής ασφάλειας Νέας Οδού και Κεντρικής Οδού, σπεύδουν σε κάθε συμβάν. Επίσης, αν ακινητοποιηθείς και οι δυο εταιρίες, σου προσφέρουν δωρεάν οδική βοήθεια. Αλλά για να μειώσεις όποιο ρίσκο, πριν από κάθε σου ταξίδι, οφείλεις και εσύ να έχεις ελέγξει το όχημά σου και να ξέρεις ότι όλα λειτουργούν ρολόι.

Πέραν των παραπάνω υπηρεσιών ασφάλειας, στη διάθεσή σου βρίσκονται κα υπηρεσίες εξυπηρέτησης. Αν έχεις απορίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις, για τις συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο ή για το πού βρίσκεται το επόμενο βενζινάδικο, καλείς την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών και έχεις απάντηση στο λεπτό. Βέβαια, σε αυτά τα 230 χλμ. λειτουργούν 5 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.), οι οποίοι παρέχουν 24 ώρες το 24ωρο υπηρεσίες εστίασης και ανεφοδιασμού καυσίμων, ενώ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες προσφέρουν και επιπρόσθετες εμπορικές και άλλες υπηρεσίες. Οπότε δύσκολο να «μείνεις» είτε από καύσιμα είτε από φαγητό, ενώ έχεις και τη δυνατότητα να ξεκουραστείς λίγο αν νιώθεις ότι το χρειάζεσαι γιατί είπαμε.. το τιμόνι είναι στα χέρια σου.

Πάνω από όλα, λοιπόν, όσο καλός σε υποδομές και αν είναι ο αυτοκινητόδρομος που διασχίζουμε, οφείλουμε να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να προσέχουμε τη σήμανση και να οδηγούμε με σύνεση και προσεκτικά. Δε ξεχνάμε, ότι στο αυτοκίνητο φοράμε πάντα τις ζώνες ασφαλείας και στη μηχανή, πάντα το κράνος μας, τηρούμε τα όρια ταχύτητας, διατηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και αποφεύγουμε τη χρήση κινητού. Τέλος, δεν πρέπει ποτέ να οδηγούμε στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, που πρέπει να είναι ανοικτή και έτοιμη προς χρήση, τόσο από οδηγούς που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, όσο κυρίως από ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά ακόμα και εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίζουν τον δρόμο, τώρα που τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους.

Με σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους και υπηρεσίες εξυπηρέτησης σαν της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού, όταν οδηγούμε με προσοχή, απολαμβάνουμε κάθε μας ταξίδι!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα