Ντάμιαν Κόουπ: Έτος-σταθμός για την ιστορία του ΟΠΑΠ το 2018

Ντάμιαν Κόουπ: Έτος-σταθμός για την ιστορία του ΟΠΑΠ το 2018

Όπως σημείωσε ο κύριος Κόουπ σε ενημέρωση επενδυτών, το 2019 έμφαση θα δοθεί στην περαιτέρω ενίσχυση της εμπειρίας διασκέδασης των παικτών

Ως έτος-σταθμό περιέγραψε το 2018 για τον ΟΠΑΠ ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ντάμιαν Κόουπ, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του χρηματοοικονομικού έτους 2018, σημειώνοντας ότι επιτεύχθηκε σπουδαία πρόοδος στην υλοποίηση του Οράματος 2020 και των στρατηγικών προτεραιοτήτων της εταιρείας.

Για το σύνολο της χρήσης του 2018, ο ΟΠΑΠ σημείωσε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) που ξεπέρασαν τα 1.547 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,3% σε ετήσια βάση. Επιπλέον, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 15,4% και διαμορφώθηκαν στα 353,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο Όμιλος κατέβαλε 507,8 εκατ. ευρώ ως εισφορά επί των καθαρών εσόδων του.

ADVERTISING

«Με τις ισχυρές επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου πέτυχαμε υψηλά ετών όσον αφορά στα έσοδα και την κερδοφορία του ΟΠΑΠ. Με αυτό τον τρόπο, καταφέραμε να κλείσουμε με επιτυχία το 2018, μια ιστορική χρονιά για τον ΟΠΑΠ, καθώς γιορτάσαμε την 60η επέτειο από την ίδρυση της εταιρείας και ταυτόχρονα σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στην υλοποίηση του Οράματος 2020 και των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας. Χάρη στη συλλογική προσπάθεια της Ομάδας του ΟΠΑΠ, είμαστε σε θέση να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα για μία ακόμη χρονιά το 2019», σχολίασε ο κύριος Κόουπ.

Σε σχέση με τις στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ, ο κύριος Κόουπ στάθηκε στο μεγάλο έργο τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας, στην επένδυση του ΟΠΑΠ στο δίκτυο των καταστημάτων, τις online δραστηριότητες και την αυξανόμενη συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs).

Δυναμική και συνεχής ανάπτυξη για το δίκτυο PLAY

Στα τέλη του 2018, ο ΟΠΑΠ είχε εγκαταστήσει σχεδόν 19.000 VLTs, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχε τεθεί στις αρχές του έτους. Επιπλέον, το δίκτυο καταστημάτων PLAY αριθμούσε περισσότερα από 350 gaming halls. Επίσης, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) των παιχνιδιών PLAY ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο του έτους, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάπτυξη του δικτύου.

Ήδη, σε λειτουργία βρίσκονται σήμερα σχεδόν 20.000 VLTs και εντός του έτους, όπως επισημάνθηκε, θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 25.000 VLTs. Παράλληλα ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει σε προϊοντικές βελτιώσεις, όπως η διάθεση τζακ ποτ στο δίκτυο των παιγνιομηχανημάτων, η οποία αναμένεται εντός του δεύτερου τριμήνου του 2019.

Όπως σημείωσε το εμπορικό σήμα των PLAY αναγνωρίζεται ως ηγετικό στον τομέα του υπεύθυνου ψυχαγωγικού παιχνιδιού έχοντας αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας. Μάλιστα όπως ανέφερε ο ΟΠΑΠ και η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ πρόσφατα έλαβαν την υψηλότερη πιστοποίηση για το υπεύθυνο παιχνίδι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Λοταριών (WLA).

Εστίαση στον εκσυγχρονισμό του δικτύου και στην εμπειρία του πελάτη

Ο κύριος Κόουπ στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες του ΟΠΑΠ για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου των πρακτορείων, οι οποίες υλοποιούνται με βάση το πρόγραμμα Retail Excellence2020. To 2018 άνοιξαν περισσότερα από 500 νέα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα των σχετικών επενδύσεων στο δίκτυο, η μέση προμήθεια για κάθε πράκτορα αυξήθηκε σημαντικά, τόσο εντός του τέταρτου τριμήνου, όσο και στο σύνολο του έτους (+5,4% σε σύγκριση με το 2017).

Όπως σημείωσε ο κύριος Κόουπ, το 2019 έμφαση θα δοθεί στην περαιτέρω ενίσχυση της εμπειρίας διασκέδασης των παικτών. Στη βάση αυτή, συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός μεγάλου αριθμού πρακτορείων σε όλη την Ελλάδα.

Οι online δραστηριότητες και ο τεχνολογικός μετασχηματισμός του ΟΠΑΠ

Ο κύριος Κόουπ ανέφερε ότι η online αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται, σχολιάζοντας ότι ο ΟΠΑΠ αναμένει ότι η στρατηγική του θα αποδώσει καρπούς μέσα στο 2019. Πέραν της επένδυσης στην ανάπτυξη του νέου pamestoixima.gr, η εταιρεία προχωρά άμεσα στη διάθεση του ΤΖΟΚΕΡ μέσω του online καναλιού.

Επίσης, ο κύριος Κόουπ στάθηκε στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το έργο ως τεράστιο επίτευγμα, με δεδομένο ότι αφορούσε την εγκατάσταση περισσότερων από 50.000 νέων διαφορετικών συσκευών. Όπως σημείωσε, το έργο αυτό έχει ήδη δημιουργήσει οφέλη στην εταιρεία και το δίκτυο της, βελτιώνοντας τις δραστηριότητες του ΟΠΑΠ και εξοικονομώντας πόρους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΠΑΠ: Αύξηση κερδών 13,7% το 2018

SHARE:

24Media Network