Ντεμπούτο της πολωνικής αλυσίδας Pepco στην Αθήνα

Ντεμπούτο της πολωνικής αλυσίδας Pepco στην Αθήνα
istock

Δέκα καταστήματα έως το τέλος του 2022 στην Ελλάδα αναμένεται να εγκαινιάσει ο ταχέως αναπτυσσόμενος όμιλος λιανικής, που εντάσσει τη χώρα ως 17η αγορά δραστηριοποίησης.

Ταχεία ανάπτυξη δικτύου στην ελληνική αγορά προκειμένου να αποκτήσει σε εύλογο χρόνο μια ικανή κρίσιμη μάζα πωλήσεων προγραμματίζει η διοίκηση της πολωνικής αλυσίδας ένδυσης Pepco, η οποία έκανε χθες το επίσημο ντεμπούτο της στην Αθήνα.

Η επικεφαλής Νότιας Ευρώπης της Pepco, Άνκα Σαντού και ο υπεύθυνος ανάπτυξης Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας κ. Μπογκντάν Γκριγκορίου ως το τέλος της χρονιάς θα έχουν ανοίξει τα δέκα πρώτα καταστήματα της αλυσίδας που αναπτύσσεται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη με «αιχμή» την ένδυση –κυρίως παιδική- αλλά και τα είδη για το σπίτι σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε χθες στο retail park του ομίλου Φουρλή στην Πειραιώς, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας αναμένεται να λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, επί της οδού Πέτρου Ράλλη, γειτνιάζοντας με ένα απ’ τα υπερμάρκετ του Ομίλου Σκλαβενίτης. Περαιτέρω έως το τέλος του μήνα αναμένεται να εγκαινιαστεί ένα ακόμη κατάστημα της αλυσίδας στη Λάρισα, ενώ η διοίκηση της αλυσίδας διαθέτει ήδη ακόμη 5 συμφωνίες μίσθωσης καταστημάτων και διαπραγματεύεται στην τελική φάση ακόμη τρεις μισθώσεις, προκειμένου να ολοκληρώσει το 2022 με 10 καταστήματα στη χώρα.

Κατά τη διοίκηση της αλυσίδας η Pepco θα τοποθετηθεί σε όλες τις αγορές (εμπορικά κέντρα αλλά και ανοιχτές εμπορικές πιάτσες) και στοχεύει στην καθιέρωση της ως discount brand και στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η χώρα αποτελεί την 17η αγορά στην οποία η Pepco έχει παρουσία, και προστίθεται ως ένας κρίκος στα 3.000 καταστήματα που ελέγχει πανευρωπαικά.

Με περισσότερα από 18 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, η Pepco εξυπηρετεί πλέον πάνω από 20 εκατομμύρια πελάτες τον μήνα, προσφέροντας στις χαμηλότερες τιμές, ρούχα για όλη την οικογένεια, είδη οικιακής χρήσης και παιχνίδια. Με την έδρα της στο Πόζναν της Πολωνίας, η εταιρεία απασχολεί περίπου 24.000 υπαλλήλους.

Τα πρώτα 14 καταστήματα Pepco άνοιξαν στην Πολωνία το 2004. Η Pepco επεκτάθηκε στην Τσεχία και τη Σλοβακία το 2013 και μεταξύ 2015 και 2017 άνοιξε καταστήματα στην Κροατία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία. Από το 2018 έχουν ανοίξει καταστήματα σε Λετονία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σερβία, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία. Εν τω μεταξύ το 2015 σχηματίστηκε ο Όμιλος Pepco στον οποίο εντάχθηκε και η αλυσίδα Poundland, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα απ’ την Pepco. Η Poundland εμπορεύεται διεθνώς επίσης και με την επωνυμία Dealz μαζί με την PGS (παγκόσμια εταιρεία sourcing), που συνεργάζεται πολύ στενά και με τις δύο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα