Όμιλος ΟΤΕ: Βελτίωση εσόδων κατά το β’ τρίμηνο 2019

Όμιλος ΟΤΕ: Βελτίωση εσόδων κατά το β’ τρίμηνο 2019
Το Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι Eurokinissi

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το Β' τρίμηνο του 2019, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE παρουσίασαν αύξηση 0,4% και διαμορφώθηκαν σε 946,9 εκατ.ευρώ - Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις ανήλθαν σε 178,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 6,5%.

Καλές επιδόσεις στην Ελλάδα με αύξηση εσόδων και EBITDA, (έσοδα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) και ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές αυξημένες κατά 52,3% ανακοίνωσε ο Όμιλος ΟΤΕ για το Β’ τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το Β’ τρίμηνο του 2019, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE παρουσίασαν αύξηση 0,4% και διαμορφώθηκαν σε 946,9 εκατ.ευρώ.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 1,7% σε 321,9 εκατ.ευρώ, με το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 34,0%.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA, σημείωσε αύξηση 4,7%, σε 292,1 εκατ. ευρώ, με το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 40,6%. Τα προσαρμοσμένα κέρδη (εξαιρουμένων των έκτακτων εξόδων) του Ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας, αυξήθηκαν κατά 54,1% και ανήλθαν σε 98,5 εκατ. ευρώ στο Β’ τρίμηνο του 2019.Το Β’ τρίμηνο του 2019, ο Όμιλος κατέγραψε προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές 172,7 εκατ. ευρώ.

Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις ανήλθαν σε 178,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 6,5%. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 30 Ιουνίου 2019 ήταν 601,6 εκατ. ευρώ , μειωμένος κατά 13,1% σε σχέση με τις 30 Ιουνίου 2018.

Στην Ελλάδα, το Β΄ τρίμηνο του 2019 τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,2%, σε 719,6 εκατ. ευρώ .Η αύξηση κατά 2,8% των εσόδων από υπηρεσίες λιανικής σταθερής, οφείλεται στις υπηρεσίες φωνής, τηλεόρασης και κυρίως στις ευρυζωνικές υπηρεσίες. Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν αύξηση 2,0% κατά το τρίμηνο, τροφοδοτούμενα από την ισχυρή επίδοση της καρτοκινητής και τα υψηλότερα έσοδα από υπηρεσίες δεδομένων, που ενισχύθηκαν κατά πάνω από 22%. Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων οπτικής ίνας της εταιρείας συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο, προσελκύοντας 114 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις στο πρώτο μισό του έτους, υποστηριζόμενες από τη συνεχή επέκταση του δικτύου και την αυξανόμενη ζήτηση. Στο τέλος του τριμήνου, 646 χιλιάδες συνδρομητές, σχεδόν το 1/3 της συνδρομητικής βάσης ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής του ΟΤΕ, είχαν επιλέξει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Το Β’ τρίμηνο του 2019, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών COSMOTE TV διαμορφώθηκε σε 544 χιλιάδες, αυξημένος κατά 3,4% σε ετήσια βάση, ενώ και σε επίπεδο εσόδων, ο ΟΤΕ πέτυχε ένα ακόμα τρίμηνο ανάπτυξης της τηλεόρασης.

Τα συνολικά έσοδα από τις δραστηριότητες του Ομίλου στη Ρουμανία μειώθηκαν κατά 2,8%, σε 231,2 εκατ. ευρώ το Β’ τρίμηνο του 2019, αν και σε τριμηνιαία βάση παρουσίασαν αύξηση κατά 6,7%, καθοδηγούμενα από τις επιδόσεις τόσο της σταθερής όσο και της κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρεία στοχεύει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της κατά το Β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους και το 2020.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου του 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε “ο Όμιλος ΟΤΕ σημείωσε ένα καλό Β’ τρίμηνο, σε συνέχεια των θετικών τάσεων που καταγράφονται από την αρχή του έτους. Στην Ελλάδα, τα έσοδα λιανικής αυξήθηκαν τόσο στη σταθερή, όσο και στην κινητή τηλεφωνία, χάρη στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, αλλά και της καρτοκινητής. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση-ρεκόρ των πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων για ένα ακόμη τρίμηνο, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανταπόκριση των καταναλωτών σε ελκυστικές προτάσεις για αναβάθμιση υπηρεσιών. Στην Ρουμανία, όπου η αγορά παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, καταβάλλουμε προσπάθειες για να ενισχύσουμε τις προϊοντικές μας προτάσεις και να εξορθολογήσουμε τις δραστηριότητές μας. Στις δράσεις μας περιλαμβάνεται και το σχέδιο μετασχηματισμού που αναμένεται να εφαρμοστεί τα επόμενα τρίμηνα. Το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA του Ομίλου ενισχύθηκε σημαντικά, λόγω των βελτιωμένων επιδόσεων στην Ελλάδα”. Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: “Λειτουργώντας σε μία παγκόσμια αγορά που υποστηρίζει την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό και καθώς οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία βελτιώνονται, επιταχύνουμε το μετασχηματισμό μας, αξιοποιώντας τα οφέλη της ψηφιακοποίησης και επανεξετάζοντας το λειτουργικό μας μοντέλο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα