Όμιλος Βενέτη: Επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ στην 4ετία

Όμιλος Βενέτη: Επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ στην 4ετία
Φούρνοι "Βενέτης" Eurokinissi

Νέα παραγωγική μονάδα, νέα concepts εστίασης αλλά και εξαγορές στους αναπτυξιακούς στόχους του ομίλου.

Επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ που αφορούν τόσο σε νέα παραγωγική μονάδα στη Βοιωτία, αλλά και σε εξαγορές και ανάπτυξη διάφορων concepts εστίασης προγραμματίζει τη διοίκηση του ομίλου Βενέτη, με απώτερο στόχο να αυξήσει τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του στα 200 εκατ. ευρώ.

Το 2022 ο όμιλος Βενέτη που διαθέτει 17 επιμέρους θυγατρικές εμφάνισε κύκλο εργασιών 110 εκατ. ευρώ περίπου, επίδοση ελαφρώς καλύτερη κατά 3,5% σε σχέση με τζίρο του 2019, που αποτελεί έτος βάσης σύγκρισης μετά την διαταραχή της πανδημίας.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών ανήλθε το 2022 στα 52,290 εκατ. ευρώ έναντι 43 το 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 24%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου έφτασαν το 2022 τα 3,672 εκατ. ευρώ από 5,069 το 2021 σημειώνοντας μείωση κατά 28% ενώ το EBITDA ανήλθε στα 8,715 εκατ. ευρώ έναντι 11,005 το 2021, μειώθηκε δηλαδή κατά 24%, γεγονός που αντικατοπτρίζει την πίεση από το αυξημένο κόστος πρώτων υλών, ενέργειας και μισθοδοτικού κόστους. Κατ’ εκτίμηση της διοίκησης του ομίλου στο α’ τρίμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών εμφανίζει σταθερή άνοδο κατά 12%

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις, το αναπτυξιακό πλάνο της ΒΕΝΕΤΗ για την επόμενη τετραετία ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ και προβλέπει νέα παραγωγική μονάδα στη Βοιωτία και μετεγκατάσταση από το Κρυονέρι, εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, νέα καταστήματα και εξαγορά δικτύων καταστημάτων εστίασης.

Η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία dark kitchen με δύο νέα concepts, τοJ ACKSON BURGER και την PIZZA MIA. Σε συνεργασία με την FiveBoys, λειτουργούν ήδη τέσσερις Dark Kitchens στην Αττική- στην Καισαριανή και την Αργυρούπολη- ενώ δύο είναι υπό κατασκευή στην περιοχή του Κολωνακίου. Στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου oαριθμός να φτάσει τις δέκα.

Επίσης ο όμιλος εισέρχεται στην αγορά του καφέ με το νέο concept TAILOR MADE COFFEE ROASTERS, με πρώτο πιλοτικό κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Περικλέους 37.

Επιπλέον ο όμιλος ανέλαβε μετά από σχετικό διαγωνισμό και διαχειρίζεται τους δύο χώρους εστίασης στην Εθνική Πινακοθήκη. Ήδη λειτουργεί το καφέ στο ισόγειο της Πινακοθήκης ενώ άμεσα θα λειτουργήσει το Café Εστιατόριο Κ. Παρθένης που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου Β’ της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα