One Athens: Ένα υπερπολυτελές συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας, με τις ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου

One Athens: Ένα υπερπολυτελές συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας, με τις ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου

Περιηγηθήκαμε σε ένα εμβληματικό κτίριο του Κολωνακίου, το άλλοτε αρχιτεκτονικό γραφείο του σπουδαίου Κωνσταντίνου Δοξιάδη, που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο “ντιζαϊνάτα” πρότζεκτ της πόλης – 16 κομψά διαμερίσματα που φέρνουν μία όαση πολυτέλειας και αισθητικής στην καρδιά της πρωτεύουσας

Θα είναι σαν να μένεις σε ξενοδοχείο, αλλά θα είναι το δικό σου διαμέρισμά. Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στην οδό Στρατιωτικού Συνδέσμου στο Κολωνάκι, μία ματιά στο εξωτερικό του νεόδμητου κτιρίου που κοσμεί μία από τις πλέον φημισμένες περιοχές της πόλης, αρκεί για να σου δώσει αυτή την αίσθηση. Μία “ζεστή” πρώτη γνωριμία με τον μινιμαλιστικό εξωτερικό του σχεδιασμό, σε δελεάζει για να το επισκεφτείς, να περιηγηθείς και στους 8 ορόφους του, διεγείροντας τη φαντασία του για όσα κρύβονται στο εσωτερικό του.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε ένα από τα εμβληματικότερα κτίρια της Αθήνας, που φέρει την αρχιτεκτονική και ιστορική υπογραφή του Κωνσταντίνου Δοξιάδη.

Ένα κτίριο με τις ιστορικές του καταβολές να ταξιδεύουν στο μακρινό 1950, τότε που ο πρωτοπόρος Έλληνας αρχιτέκτονας επέλεξε την προνομιακή αυτή τοποθεσία στους πρόποδες του Λυκαβητού, με τη μαγευτική θέα, για να χτίσει το γραφείο και τον θρύλο του. Ήταν το κτίριο που φιλοξένησε τις σπουδαίες ιδέες του, το έργο του, μεγάλες προσωπικότητες διανόησης του αστικού -και όχι μόνο- ιστού, ενώ ήταν και ο χώρος στον οποίο εγκαταστάθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής στην Ελλάδα. Σε ένα από τα μεγαλύτερα διαμερίσματα του σημερινού πολυτελούς συγκροτήματος μάλιστα βρισκόταν ο χώρος που ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης εργαζόταν, τον οποίο, σύμφωνα με τον “μύθο”, επέλεξε με βασικό κριτήριο να βρίσκεται σε νοητή ευθεία από την Ακρόπολη, ώστε να την κοιτά να στέκεται αγέρωχη ακριβώς απέναντί του.

Με αυτόν τον ιστορικό χαρακτήρα, την αρχιτεκτονική παρακαταθήκη, καθώς και αρκετά σημεία του κτιρίου αναλλοίωτα σε ένδειξη τιμής στη μνήμη και το έργο του Δοξιάδη, το πρωτοποριακό αυτό αρχιτεκτονικό πρότζεκτ “One Athens” μάς δείχνει τη φουτουριστική πλευρά της Αθήνας, στο κέντρο της, αλλά και στο κέντρο του πολιτισμού της, μεταξύ Λυκαβητού και Ακρόπολης, με θέα τον Κόλπο του Σαρωνικού.


Πρόκειται για ένα πρότζεκτ με 16 ντιζαϊνάτα και πολυτελή διαμερίσματα, ρετιρέ και μεζονέτες, όπου η άνεση και η κομψότητα συναγωνίζονται για να σου προσφέρουν έναν πολυτελή τρόπο διαβίωσης.

Η έμπνευση, η άνεση και η αποκλειστικότητα περικλείονται στα ευρύχωρα διαμερίσματα και απλώνονται στους κοινόχρηστους χώρους, προσφέροντας παροχές υψηλής αισθητικής για διαμονή που παραπέμπει σε πεντάστερο ξενοδοχείο, αλλά αποτελεί τρόπο ζωής.

Μία σπουδαία καινοτομία που φέρνει ένα συγκρότημα σύγχρονων κατοικιών και υψηλών προδιαγραφών με πληθώρα μοναδικών ανέσεων στην καρδιά της παλιάς σεβαστής συνοικίας Κολωνάκι και το οποίο προσφέρει 16 διαμερίσματα, διαθέσιμα προς πώληση (δύο έχουν ήδη “φύγει” σε διάστημα μερικών εβδομάδων) με την υποστήριξη των συμβούλων αγοράς της Engel & Völkers Ελλάδος.


Με κοινόχρηστους χώρους τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε και σε αποκλειστικότητα, με ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με αποδυτήρια, εσωτερική πισίνα με τζακούζι, σάουνα και χαμάμ, σπα, σουίτες για μασάζ, ένα σαλόνι με μπαρ που προσφέρει την ευελιξία για επαγγελματικούς λόγους ή χαλάρωση και αίθουσα ψυχαγωγίας με προβολέα και φυσικά, το σημείο που ξεχωρίζει, το “ησυχαστήριο” του κτιρίου, μία ταράτσα με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη θάλασσα.

Παράλληλα, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του One Athens περιλαμβάνονται μια αίθουσα συνεδρίων, μια αίθουσα κινηματογραφικών προβολών, χώρος δραστηριοτήτων για τα παιδιά και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στο υπόγειο γκαράζ του συγκροτήματος.

Όλα αυτά, σε μία περιοχή που επίσης σας παρέχει όλες τις ανέσεις για μία άνετη και ευχάριστη καθημερινότητα, με εμπορικούς δρόμους, πολυτελείς μπουτίκ, γκαλερί, καταστήματα κάθε είδους και μουσεία, όπως το μουσείο της Ακρόπολης.

Τα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και μοναδική εσωτερική διαρρύθμιση, με πληθώρα επιλογών ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες που μπορούν να ικανοποιηθούν και να περικλείονται σε διαμερίσματα από 77έως ως 236 τ.μ., μεζονέτες με έκταση από 245 μέχρι 477 τ.μ., αλλά και το ρετιρέ, ένα κομψοτέχνημα με απεριόριστη θέα και έκταση 530 τ.μ

Μπορείτε να ζήσετε κι εσείς την εμπειρία που βιώσαμε στο εσωτερικό των πολυτελών διαμερισμάτων, μέσω εικονικής περιήγησης.

-Αρχιτεκτονική Μελέτη: ΑΕΤΕΡ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

-Εσωτερική Διακόσμηση: GIALILEO DESIGN & CONSTRUCTION και Μελέτης Παγώνης

-Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων: LDK ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ A.E.

-Project Management: HILL INTERNATIONAL

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα