ΟΤΕ: Μηνύσεις για τους αποκλεισμούς κτιρίων και καταστημάτων

Κλειστό κατάστημα της Cosmote στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019. 
Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αποφάσισε η ΟΜΕ β ΟΤΕ, με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Κλειστό κατάστημα της Cosmote στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019. Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αποφάσισε η ΟΜΕ β ΟΤΕ, με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ διοίκησης ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ με την πρώτη να προχωρά σε μηνύσεις για την παρεμπόδιση εργαζομένων να προσέλθουν στα κτίρια και τα καταστήματα του.

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για να αντιμετωπίσει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της,  το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα, το νέο Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε απεργία πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν.

Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι:

  • Όπως σέβεται το ικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
  • Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
  • Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.
  • Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Cosmote
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο ΟΤΕ για την απεργία τριών εβδομάδων της ΟΜΕ-ΟΤΕ

SHARE:

24Media Network