Παπαστράτος: Η εταιρεία που μεταμορφώθηκε για να αλλάξει τα πάντα #prostokalytero

Παπαστράτος: Η εταιρεία που μεταμορφώθηκε για να αλλάξει τα πάντα #prostokalytero
Το εργοστασιο(καπνοβιομηχχανια) Παπαστρατος στον Ασπροπυργο Αττικης ω φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI(φωτο απριλιος 2018) Eurokinissi

H Παπαστράτος χαράζει το δρόμο μιας νέας εταιρικής κουλτούρας, αυτής του ever-better.

Ένα χρόνο μετά το τελευταίο της τσιγάρο, η Παπαστράτος δεν επαναπαύεται και έχει ως στόχο να αλλάξει ακόμη περισσότερο #prostokalytero. Άλλωστε, η κοινωνία μας μπορεί να αλλάξει, μόνο όταν ο κάθε ένας από εμάς το πράξει πρώτα για τον εαυτό του. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία πριν ζητήσει από όλους εμάς να αλλάξουμε, αποφάσισε να αλλάξει πρώτη η ίδια.

Δεν πρόκειται απλά για ένα μήνυμα. Είναι μια δέσμευση της Παπαστράτος να χαράξει μια νέα εταιρική κουλτούρα στην Ελλάδα – αυτή της συνεχούς βελτίωσης, εξέλιξης και αλλαγής. Μιας αλλαγής που μετέτρεψε τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της χώρας σε μία start up 88 ετών με νέο προϊόν και μοντέλο λειτουργίας. Μια κουλτούρα που ξεκινά από τους δικούς της ανθρώπους. Αυτοί πρώτοι καθημερινά αλλάζουν τον τρόπο που εργάζονται, ξεπερνούν τον εαυτό τους, αλλάζουν τις συνήθειές τους.

Αυτή η κουλτούρα είναι και ο καθρέπτης μιας επιχείρησης, εφόσον, μέσω αυτής, προσδιορίζονται οι αποφάσεις και οι συμπεριφορές των ατόμων και των ομάδων στην καθημερινή πρακτική που αντιπροσωπεύουν την επιχείρηση και κατ’ επέκταση τις προσδοκίες της επιχείρησης. Μάλιστα, διαδραματίζει κεφαλαιώδη ρόλο στη μετάβαση ενός οργανισμού από τη μέση στην πραγματικά εξαιρετική απόδοση.

Η αλλαγή που ονειρευόμαστε οι περισσότεροι είναι αλλαγή για όλη την Ελλάδα. Αλλά πρέπει να ξεκινάει κι από την Παπαστράτος. Από τους ανθρώπους της, που κάθε μέρα “δεν κάνουν απλά αυτά που μπορούν, αλλά αυτά που δεν μπορούν”, όπως μας υπενθυμίζει και η νέα ταινία – μανιφέστο #prostokalytero.

H Παπαστράτος στηρίζει #prostokalytero πρωτοβουλίες που λένε OXI στο τσιγάρο, καθώς και την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Παράλληλα, αναλαμβάνει vision-πρωτοβουλίες, όπως η Smoke Free φιλοσοφία που ξεκινάει από την ίδια την Παπαστράτος (οι εγκαταστάσεις της οποίας είναι πιστοποιημένα smoke free), φτάνει στη ΔΕΘ – που για 2η χρονιά φέτος ήταν smoke free – και εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλίες όπως η smoke free Αστυπάλαια.

Επίσης, είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί με τη διάκριση equal pay, στηρίζοντας την ισότητα στον εργασιακό χώρο. Ταυτόχρονα, με ενεργό ρόλο και έργο προς την κοινωνία, στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συνεργάζεται με πολλές ΜΚΟ, αναλαμβάνοντας vision-πρωτοβουλίες. Τέλος, η ίδια εταιρία φροντίζει με νέα καινοτόμα προϊόντα και εναλλακτικές για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, ένα μέλλον που θα αλλάξει #prostokalytero.

Ωστόσο, όσοι επιλέγουν να συνεχίζουν να καπνίζουν, χρειάζονται έγκυρη πληροφόρηση και πρόσβαση σε επιστημονικά τεκμηριωμένες, καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με το τσιγάρο. Χρειάζεται χρόνο, προσπάθεια και τη συμβολή όλων για να αλλάξουμε την κοινωνία προς το καλύτερο. Με συνεχή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ανάληψη της ευθύνης που αναλογεί στον καθέναν μας, το τσιγάρο θα γίνει παρελθόν και ο δρόμος για να αλλάξουν όλα #prostokalytero θα είναι πλέον ανοιχτός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα