Πλαστικά: Στα 2,25 δισ. ευρώ οι πωλήσεις του ελληνικού κλάδου το 2021

Πλαστικά: Στα 2,25 δισ. ευρώ οι πωλήσεις του ελληνικού κλάδου το 2021
Παραγωγή πλαστικών (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η άνοδος των συνολικών εσόδων κατά το 2021, σύμφωνα με τους αναλυτές της KPMG μπορεί να αποδοθεί κυρίως στις υψηλές επιδόσεις των τριών κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

Μερίδιο σε μια αγορά με αυξητικές τάσεις διεθνώς αλλά με υψηλό δείκτη δυσκολίας και λόγω συγκυρίας διεκδικούν οι 224 ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πλαστικών, σύμφωνα με σχετική μελέτη της KPMG για το μέλλον του κλάδου των πλαστικών.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι μεταποιητές πετρελαϊκών και χημικών προϊόντων, οι παραγωγοί πρώτων υλών και σύνθετων υλικών πλαστικού, οι παραγωγοί έτοιμων τελικών προϊόντων και οι φορείς διαχείρισης της ανακύκλωσης προϊόντων, διαμορφώνουν την αλυσίδα αξίας του κλάδου.

Ωστόσο, η έρευνα εστιάζει αποκλειστικά στους παραγωγικούς βιομηχανικούς φορείς του ελληνικού κλάδου των πλαστικών.

Οι πωλήσεις του ελληνικού κλάδου σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2021 ανήλθαν στα 2,25 δισ. ευρώ και στο 32% ανήλθε η αύξηση που σημείωσαν την πενταετία 2017-2021, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 8,5%. Αυτή η άνοδος των συνολικών εσόδων κατά το 2021, σύμφωνα με τους αναλυτές της KPMG μπορεί να αποδοθεί κυρίως στις υψηλές επιδόσεις των τριών κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, τα έσοδα των οποίων αυξήθηκαν κατά 25%, 40% και 105%, αντίστοιχα.

Αυτό οφειλόταν κυρίως στον υποτομέα Συσκευασίας Τροφίμων σε μεγάλο βαθμό, στη συνεισφορά των προϊόντων για την υγειονομική περίθαλψη (Μέσα Ατομικής Προστασίας).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα