Ποιοι δεν θέλουν στην καρέκλα του Προέδρου της ΕΕΕΠ τον Αντώνη Στεργιώτη;

Ποιοι δεν θέλουν στην καρέκλα του Προέδρου της ΕΕΕΠ τον Αντώνη Στεργιώτη;
EUROKINISSI

Απάντηση στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αντώνη Στεργιώτη να «ξηλώνει» όλους τους διευθυντές της ΕΕΕΠ έδωσε το γραφείο του Προέδρου.

Νέο «μπαράζ λάσπης» εναντίον του καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτέιας και Ελέγχου Παιγνίων Αντώνης Στεργιώτης, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο, αφού όπως φαίνεται ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, έχουν προκαλέσει την αντίδραση συγκεκριμένων κύκλων, που μέσω δημοσιευμάτων πιέζουν για την αποπομπή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Προέδρου: “ στα νέα δυσφημιστικά δημοσιεύματα, ο κ. Α. Στεργιώτης εμφανίζεται ως ο άνθρωπος ο οποίος καρατόμησε τους διευθυντές που υπήρχαν στην Ε.Ε.Ε.Π. από τη στιγμή της συστάσεώς της, εδώ και τέσσερα έτη. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, «οι επτά διευθυντές της Ε.Ε.Ε.Π. είδαν την πόρτα της εξόδου και οδηγήθηκαν σε παραίτηση, επειδή είχαν διαφορετική άποψη ή δεν ήταν προσκείμενοι στον κ. Στεργιώτη». Πρόκειται για κρεσέντο ασυναρτησίας. Κατ’ αρχήν, να πληροφορήσουμε τα «καλά» ΜΜΕ ότι οι Διευθύνσεις της Ε.Ε.Ε.Π., άρα και οι διευθυντές της, είναι πέντε, και όχι επτά. Να διευκρινιστεί, επίσης, ότι δεν παραιτήθηκαν, αλλά έληξε η απόσπασή τους στην Ε.Ε.Ε.Π. Ως γνωστόν, η Επιτροπή, όπως και πολλές άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, κατά κοινή πρακτική, επανδρώθηκε με αποσπασμένους υπαλλήλους από όλον τον Δημόσιο τομέα. Οι αποσπάσεις των περισσοτέρων εκ των διευθυντικών στελεχών έληγαν την 1η Μαρτίου 2016, οπότε και είχαν -εκ του νόμου- υποχρέωση, να επιστρέψουν στις υπηρεσίες, από τις οποίες προέρχονταν. Ο κ. Στεργιώτης, ο οποίος είχε άριστη συνεργασία μαζί τους από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Επιτροπής, εισηγήθηκε εγκαίρως στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, την ανανέωση της απόσπασής τους. Η πρότασή του, όμως, δεν έγινε αποδεκτή. Από που κι ως που συνάγεται, λοιπόν, ότι ο κ. Στεργιώτης επιχειρεί να κάνει την Ε.Ε.Ε.Π. «μαγαζί» του, και παρότι «έχει λήξει η θητεία του, εξακολουθεί να εφαρμόζει το δικό του μοντέλο διοίκησης»;

Το Γραφείο του Προέδρου τοποθετήθηκε και σε ότι αφορά στο σκέλος των δημοσιευμάτων που αφορούσε τις σχέσεις του κ. Στεργιώτη με τους εργαζομένους: “Εξίσου αποκυήματα φαντασίας είναι η «Δικτατορία Στεργιώτη», που, κατά τα δημοσιεύματα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε.Ε.Π. Οι μονταζιέρες της παραπληροφόρησης, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να καλλιεργούν την ψευδεπίγραφη εντύπωση ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. είναι διώκτης του συνδικαλισμού. Να υπενθυμίσουμε στους κάθε λογής «επαΐοντες» ότι επί προεδρίας Στεργιώτη στην Ε.Ε.Ε.Π., οι εργαζόμενοι συνέστησαν για πρώτη φορά Σύλλογο, ενώ επί τετραετία, τέτοιος φορέας δεν υφίστατο. Ο ίδιος, δε, όπου του ζητήθηκε, στάθηκε αρωγός αυτής της προσπάθειας. Επιπλέον, οι «μονταζιέρες» σπεύδουν να μετατρέψουν τον ευσεβή πόθο τους για αντικατάσταση του κ.Στεργιώτη, σε αίτημα των εργαζομένων της Ε.Ε.Ε.Π. Κάτι που ουδέποτε έχει εκφραστεί. Εάν, πάντως, τόσο πολύ ανησυχούν, τους συστήνουμε να ερωτήσουν τους εργαζόμενους και να μάθουν για τις πραγματικές επιθυμίες τους. Όπως είναι γνωστό, από τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε, όπως προβλέπει ο νόμος (3051/2002), παρατάθηκε η θητεία του κ.Στεργιώτη για ένα εξάμηνο, συγχορδία δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ «απαιτεί» την απομάκρυνσή του από την Ε.Ε.Ε.Π. Γιατί άραγε; Και ποια συμφέροντα ωφελούνται από τις επιθέσεις κατά Στεργιώτη, όταν είναι γνωστό ότι η Ε.Ε.Ε.Π. έχει εκπροσωπήσει με συνέπεια τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει χάσει καμία δίκη στη Δικαιοσύνη;

Αφορμή αυτή τη φορά για να καταγγελθεί ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. ως «δικτάτορας», ήταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η «απομάκρυνση –με άρση της νόμιμης απόσπασής του- του ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ε.Ε.Ε.Π.». Στον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, με υπηρεσιακή αρμοδιότητα ελεγκτή Καζίνο, έγινε άρση απόσπασης για πειθαρχικούς λόγους, και στη διάθεση του κάθε καλοπροαίρετου ενδιαφερόμενου είναι όλα τα σχετικά υλικά για αυτή την απόφαση. Μια απόφαση που αφορά υπηρεσιακούς λόγους, και ουδεμία σχέση έχει με την συνδικαλιστική ιδιότητα του υπαλλήλου, πόσο μάλλον με την πολιτική – παραταξιακή τοποθέτησή του, την οποία άλλωστε η ηγεσία της Ε.Ε.Ε.Π. και αγνοεί, αλλά και της είναι αδιάφορη.”

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: “Τέλος, κατά την πάγια, μονότονη, και κουραστική πια, επωδό πληθώρας πανομοιότυπων δημοσιευμάτων εδώ και μήνες, στο στόχαστρο και αυτή τη φορά μπαίνει ο δικηγόρος, κ. Δημήτρης Παναγέας, στον οποίον, με την ιδιότητα του εξειδικευμένου σε θέματα τυχερών παιγνίων εξωτερικού συνεργάτη, έχει ανατεθεί o χειρισμός θεμάτων μείζονος σημασίας για την Ε.Ε.Ε.Π. και, κατ΄ επέκταση, για το Ελληνικό Δημόσιο. Η Ε.Ε.Ε.Π. έχει επανειλημμένως δώσει στη δημοσιότητα διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά τα -κατά τα λοιπά «ευαίσθητα» στην πλουραλιστική έκφραση- ΜΜΕ τηρούν «ομερτά» και ουδέποτε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, προέβησαν στη δημοσίευσή τους. Τώρα, λοιπόν, φτάνουν στο σημείο να γράφουν ακόμα και ότι ο κ. Δ.Παναγέας «εξακολουθεί να έχει προσωπικό γραφείο στην Ε.Ε.Ε.Π.». Κάτι που, όχι μόνον δεν ισχύει, αλλά αποτελεί, όπως και οι παραπάνω ισχυρισμοί και «καταγγελίες», σενάριο επιστημονικής φαντασίας.”

SHARE:

24Media Network