Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου από το Brexit

Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου από το Brexit

Απώλειες δισεκατομμυρίων για τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος. Πόσα έχασαν, ποιος ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που προκάλεσε μούδιασμα σε Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη

Σημαντικές οι απώλειες από το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bllomberg οι απώλειες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου την Παρασκευή, λίγο μετά από την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος του δημοψηφίσματος που άνοιξε την πόρτα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν στα 127,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου από το Brexit

Μετά την γνωστοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων από την καταμέτρηση των ψήφων τα χρηματιστήρια σ' όλο τον κόσμο, όπως και οι αγορές, άρχισαν να πέφτουν δραματικά, όπως και η αξία της στερλίνας.

Συγκεκριμένα, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είδαν το 3.2% του συνολικού δικτύου των μετοχών τους να χάνεται, είδαν δηλαδή ένα συνδυαστικό ποσό της τάξεως του 3.9 τρισεκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζεται.

Ο μεγάλος χαμένος ήταν ο πλουσιότερος άνδρας της Ευρώπης, ο Amancio Ortega ιδιοκτήτης της αλυσίδας ένδυσης Zara, ο οποίος εκτιμάται ότι έχασε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια μόλις ημέρα. Την ίδια στιγμή, ακόμη εννιά εκατομμυριούχοι είδαν την περιουσία τους να μειώνεται, αντί να αυξάνεται, κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Μεταξύ αυτών οι Bill Gates, Jeff Bezos και ο Gerald Cavendish Grosvenor, ο πλουσιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου.

(ΠΗΓΗ: Bloomberg)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κραδασμούς στις εξαγωγές φέρνει το Brexit

Το Brexit 'βυθίζει' το Χρηματιστήριο Αθηνών

Γκρεμίζονται οι αγορές λόγω Brexit

SHARE:

24Media Network