Προχωρά η συνεπένδυση Lamda – ΤΕΜΕΣ στο Ελληνικό

Προχωρά η συνεπένδυση Lamda – ΤΕΜΕΣ στο Ελληνικό
Εργασίες ανάπλασης στο Ελληνικό ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS

Ενεργοποιείται η κατ’ αρχήν στρατηγική συμφωνία με τη σύσταση δύο εταιρειών που θα αναλάβουν τη δημιουργία δύο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.

Ιδρύθηκαν μέσα στο Φεβρουάριο του 2023 οι δύο εταιρείες ειδικού σκοπού από την ΤΕΜΕΣ και την Lamda Development που θα αναπτύξουν δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο του ακινήτου του Ελληνικού.

Οι δύο εταίροι ενεργοποίησαν την αρχική στρατηγική συμφωνία που είχαν συνάψει το Νοέμβριο του 2020 και αφορά στη δημιουργία ξενοδοχείου στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και ξενοδοχείου στην παραλία, τα οποία θα πλαισιώνονται και από κατοικίες, project που συνολικά αφορά σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, συστάθηκε η εταιρεία Belt Riviera με συμμετοχή 70% της ΤΕΜΕΣ και 30% της Ελληνικό ΑΕ (όμιλος Lamda) με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 46,5 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων άμεσα καταβλήθηκε ποσό 18,6 εκατ.ευρώ κατ’αναλογία από τα δύο μέρη, και το υπόλοιπο δύναται να καταβληθεί σε βάθος 5ετίας. Αντιστοίχως το δεύτερο joint venture με την επωνυμία Malt Riviera και πάλι συστήνεται με αναλογία 70% από την ΤΕΜΕΣ και 30% από την Ελληνικό ΑΕ, και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 62,5 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 24,6 εκατ.ευρώ καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα προβλέπεται να εισφερθούν σε βάθος 5ετίας, κατά τη μετοχική αναλογία.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πρόσφατη εταιρική παρουσίαση της Lamda Development (Ιανουάριος 2023), η στρατηγική συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα 91 εκατ. ευρώ στον όμιλο από τη μεταβίβαση της γης για την ανάπτυξη των δύο μονάδων. Σύμφωνα δε με την πλέον πρόσφατη τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda, κ. Ο. Αθανασίου, μέσα στο α’ τρίμηνο του 2023, η κοινοπραξία αναμένεται να ανακοινώσει και τις διεθνείς συνεργασίες με τα διεθνή ξενοδοχειακά brands που θα αναλάβουν τη λειτουργία των δύο μονάδων στη φάση της ολοκλήρωσης τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα