Raxevsky: Λουκέτο μετά από 33 χρόνια

Raxevsky: Λουκέτο μετά από 33 χρόνια
Η Ζέτα Μακρυπούλια υπήρξε για χρόνια το κεντρικό πρόσωπο στις καμπάνιες της Raxevsky

Τέλος εποχής για την άλλοτε κραταιά ελληνική εταιρεία που είχε δημιουργήσει η Ελένη Raxevsky. Απολύθηκαν και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοι.

Η Raxevsky υπήρξε από τις εταιρείες σημαίες της ελληνικής μόδας από την δεκαετία του ’70 έως και τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας όταν με πρέσβειρα την Ζέτα Μακρυπούλια προσπαθούσε να κρατηθεί σε μία εποχή όπου ο χώρος της ένδυσης και της υπόδησης στην χώρα μας είχε καταρεύσει. Τα τρία τελευταία χρόνια έχοντας μπει σε κατάσταση προστασίας από από τους πιστωτές της απλώς προσπαθούσε να επιβιώσει.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Raxevsky βρίσκονται πλέον στην ανεργία χωρίς τις νόμιμες αποζημιώσεις καθώς “ένα από τα πιο δυνατά brand name στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, βάζει λουκέτο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η θέση της στην αγορά θα μπορούσε να είναι ισχυρή”.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν “παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μάς οδήγησε, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη “Συμφωνία Εξυγίανσης” που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρεία είχε στην αγορά”.

Για να έχουμε μία εικόνα της κατάρρευσης της εταιρείας αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό που πάει πίσω στο 2015 οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 52,6% στα 3,5 εκατ. ευρώ από 7,5 που ήταν το 2014 ενώ οι ζημιές άγγιζαν σχεδόν τον κύκλο εργασιών ξεπερνώντας τα 3 εκατ. ευρω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα