Σκάνδαλο Volkswagen: Ανθρώπινες ζωές κοστίζει η επιπλέον εκπομπή ρύπων

The Volkswagen I.D. Buzz all-electric concept van on display at the North American International Auto Show, Monday, Jan. 9, 2017, in Detroit. (AP Photo/Tony Ding)
The Volkswagen I.D. Buzz all-electric concept van on display at the North American International Auto Show, Monday, Jan. 9, 2017, in Detroit. (AP Photo/Tony Ding) AP

Σε 1.200 υπολογίζονται οι πρόωροι θάνατοι που θα προκληθούν στη Γερμανία και στις γειτονικές της χώρες από τις επιπλέον εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με έρευνα στην οποία μετείχε το MIT

Σε 1.200 υπολογίζονται οι πρόωροι θάνατοι που θα προκληθούν στη Γερμανία και στις γειτονικές της χώρες από τις επιπλέον εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα της Volkswagen που έφεραν λογισμικό παραποίησης των ελέγχων των εκπομπών ρύπων και πωλήθηκαν στη χώρα αυτή από το 2008 ως το 2015, δείχνει έρευνα που έγινε με συμμετοχή του MIT και τα αποτελέσματά της δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

"Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι 1.200 άνθρωποι στην Ευρώπη θα πεθάνουν πρόωρα, χάνοντας ίσως έως και δέκα χρόνια ζωής, εξαιτίας των επιπλέον εκπομπών που υπήρξαν" σε σχέση με τις προβλεπόμενες, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Massachusetts Institute of Technology (MIT), το οποίο μετείχε στην έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Environmental Research Letters.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον αντίκτυπο για την υγεία που θα έχουν τα 2,6 εκατομμύρια εμπλεκόμενα οχήματα τα οποία πωλήθηκαν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής από διάφορες μάρκες του ομίλου (VW, Audi, Skoda, Seat).

Για τους ερευνητές "οι επιπλέον εκπομπές (ρύπων) σε σχέση με αυτές που επιτρέπονται από τους ελέγχους είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, όχι μόνον στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη", καθώς η ρύπανση δεν γνωρίζει σύνορα.

Ως εκ τούτου, αυτοί οι πρόωροι θάνατοι θα αφορούν πιθανόν σε ποσοστό 40% τη Γερμανία, αλλά και γειτονικές της χώρες, κυρίως την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Γαλλία, σύμφωνα με τους ίδιους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Tony Ding

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Volkswagen
SHARE:

24Media Network