Στα χέρια της Apple το τμήμα κατασκευής mobile modems της Intel

Στα χέρια της Apple το τμήμα κατασκευής mobile modems της Intel
AP

Η Apple αποκτά ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην κατασκευή των components για τις μελλοντικές συσκευές της, αντί να εξαρτάται από third-party συνεργάτες όπως η Qualcomm.

Η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου για την εξαγορά του τμήματος κατασκευής mobile modems της Intel από την Apple με αντίτιμο 1 δισ. δολάρια επικυρώθηκε με κάθε επισημότητα πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συμφωνία έκλεισε στο αρχικό ποσό παρά την παραδοχή της Intel ότι χάνει δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό το τμήμα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Apple αποκτά ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην κατασκευή των components για τις μελλοντικές συσκευές της, αντί να εξαρτάται από third-party συνεργάτες όπως η Qualcomm, με την οποία παρεμπιπτόντως είχε μια πολύ έντονη δικαστική διαμάχη τους τελευταίους μήνες. Το πλαίσιο της συμφωνίας αφορά αποκλειστικά και μόνο το τμήμα της Intel που κατασκεύαζε mobile modems, επομένως, η τελευταία θα συνεχίσει κανονικά την κατασκευή modems για PCs, συσκευές IoT και αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, περισσότεροι από 2000 υπάλληλοι της Intel θα περάσουν πλέον στο δυναμικό της Apple, μαζί με περισσότερες από 17000 πατέντες για τεχνολογίες ασύρματης επικοινωνίας. Μένει να δούμε αν θα προλάβουν να αναπτύξουν τόσο γρήγορα τα 5G modems που θα τοποθετηθούν, θεωρητικά, στα iPhone του 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα