Στα καταστήματα Public η Άνοιξη καταφθάνει με αέρα Λογοτεχνίας

Στα καταστήματα Public η Άνοιξη καταφθάνει με αέρα Λογοτεχνίας

Νέα βιβλία, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς αλλά και η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης «σκορπίζουν» την άνοιξη στα καταστήματα Public.

Τα Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, υποδέχονται την αγαπημένη μας εποχή με αγαπημένους συγγραφείς, καθιερωμένες θεματικές, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3). Νέα βιβλία συστήνονται στο κοινό μέσα από τα μάτια των δημιουργών τους και προσωπικοτήτων της λογοτεχνίας.

Για ακόμα ένα μήνα η θεματική «Ο Δικός μου Άλλος» έχει την τιμητική της με τους Μάκη Προβατά και Γιάννη Μπασκόζο να υποδέχονται την Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα και τους Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και Διονύση Σιμόπουλο. Οι δεύτεροι, συναντώνται μια σημαδιακή ημέρα, αυτήν της εαρινής ισημερίας, για να συντονίσουν τις δυνάμεις τους στην υποδοχή της άνοιξης.

Αγαπημένοι συγγραφείς σας περιμένουν στο Νο1 βιβλιοπωλείο με ανοιξιάτικη διάθεση!

ADVERTISING

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο δικός μου άλλος

Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα

@ 13/3 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Σπουδαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς τομείς, έρχονται στο Public Café Συντάγματος για να παρουσιαστεί μια άλλη, ελάχιστα γνωστή, πλευρά του εαυτού τους. Ο άγνωστος σε εμάς αλλά πολύ «δικός τους Άλλος».

O Μάκης Προβατάς και ο Γιάννης Μπασκόζος συναντούν τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και συζητούν για τις γυναίκες δημιουργούς και τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

Μάρω Μπέλλου

Εκδόσεις Σιδέρη

@14/3 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Σιδέρη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου της Μάρως Μπέλλου Ο γκάτζετ-Eros την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μανώλης Πατηνιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών και των Τεχνικών στους Νεότερους Χρόνους. Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ.

Δημήτρης Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Φιλοσοφίας, Φιλοσοφική Σχολή Α.Π.Θ

Αλέξης Χαρισιάδης, Υπαρξιακός Ψυχοθεραπευτής, υπ. Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & Μάρω Μπέλλου, Κλινική Ψυχολόγος-Συγγραφέας

Συντονιστής: Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κυριάκος Αθανασιάδης

Εκδόσεις Ψυχογιός

@15/3 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου του Κυριάκου Αθανασιάδη «Οι τέσσερις εποχές της μέλισσας»την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Λένα Μαντά.

Κατερίνα Χρυσανθοπούλου

Εκδόσεις Futura

@16/3 και ώρα 18.30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Futura και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου της Κατερίνας Χρυσανθοπούλου «24 ώρες αγκαλιά» την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Οι 24 ώρες αγκαλιά αντλούν από τις αρχές της θεωρίας προσκόλλησης (attachment parenting) και δίνουν απαντήσεις με τρυφερότητα και αγάπη!

Λίνα Σωτηροπούλου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

@17/3 και ώρα 12.00 | Public Κολωνακίου (Σκουφά 3), Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public Κολωνακίου προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της νέας σειράς «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 12.μ.μ στο Public Κολωνακίου (Σκουφά 3, Αθήνα)

Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου θα μας αφηγηθεί τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλας. Ελάτε και εσείς να τους γνωρίσετε, να μοιραστούμε τα όνειρά τους και να κάνουμε σχέδια μαζί τους!

Να είστε όλοι και όλες εκεί!

Ο δικός μου άλλος

Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ – Διονύσης Σιμόπουλος

@20/3 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Σπουδαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς τομείς, έρχονται στο Public Café Συντάγματος για να παρουσιαστεί μια άλλη, ελάχιστα γνωστή, πλευρά του εαυτού τους. Ο άγνωστος σε εμάς αλλά πολύ «δικός τους Άλλος».

Η ποίηση του σύμπαντος και το σύμπαν της ποίησης.

Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος συναντώνται μια σημαδιακή ημέρα, αυτήν της εαρινής ισημερίας, στις 20 Μαρτίου 2018, στις 9μμ, στο Public Cafe του Συντάγματος για να συντονίσουν τις δυνάμεις τους στην υποδοχή της άνοιξης. Η εαρινή ισημερία δίνει ίση διάρκεια σε μέρα και νύχτα και παράλληλα δημιουργεί ένα σκηνικό πολύχρωμο και αισιόδοξο, την έξοδο από τον χειμώνα.

Μαζί τους οι δημοσιογράφοι Μάκης Προβατάς και Γιάννης Ν. Μπασκόζος

Παγκόσμια ημέρα ποίησης

10 χρόνια περιοδικό Ποιητική

@21/3 και ώρα 20.30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα δέκα χρόνια της «Ποιητικής». Το συγκρότημα Penny Dreadful, συνεπικουρούντος και του οίνου, θα εξάψει τα πάθη και οι συνεργάτες του περιοδικού θα επιχειρήσουν να τα κατευνάσουν, ή να τα εξάψουν έτι περαιτέρω, διαβάζοντας ποιήματά τους.

Γιάννης Μανάλης & Χάρης Παπαδόπουλος

Εκδόσεις Ιβίσκος

@26/3 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Ιβίσκος και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου των Γιάννη Μανάλη & Χάρη Παπαδόπουλο Αντίο Αλίκη τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Για το βιβλίο και την ΑΛΙΚΗ θα μιλήσουν οι συγγραφείς καθώς και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου που την αγάπησαν πραγματικά. Μνήμες και εικόνες από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια θα μοιραστούν μαζί μας τα αδέρφια της Αντώνης Βουγιουκλάκης (αρχιτέκτονας) και Τάκης Βουγιουκλάκης (σκηνοθέτης).

Άννα Γαλανού

Εκδόσεις Διόπτρα

@26/3 και ώρα 20.30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Διόπτρα και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού Εξιλέωση τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ στο Public Café Συντάγματος (5ος όροφος).

Παναγιώτης Πετράκης

Εκδόσεις Ροπή

@27/3 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Ροπή και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου του Παναγιώτη Πετράκη «Να το πεις της νύχτας σου» την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Παναγιώτης Πετράκης, συγγραφέας βιβλίου

Διονύσιος Αναπολιτάνος, Ομ. Καθηγητής της Φιλοσοφίας των Μαθηματικών και Λογικής

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Επ. Καθ. Εφαρμοσμένης Ηθικής

Κέλη Δασκαλά, Διδάσκουσα Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής Ε.Α.Π

Συντονιστής συζήτησης: Χρήστος Χρυσόπουλος, συγγραφέας.

Νίκος Τζαβάρας

Εκδόσεις Ίνδικτος

@27/3 και ώρα 20.30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Ίνδικτος και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση συλλογής ποιημάτων και πεζών επιλογής του Νίκου Τζαβάρα «Λόγια της τρέλας» την Τρίτη 27 Μαρτίου, 20.30 στο Public Café Συντάγματος (5ος όροφος).

Ο Νίκος Τζαβάρας είναι ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, μέλος και διδάσκων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Εκδόσεις Utopia

@28/3 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Utopia και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στo αφιέρωμα στο συγγραφέα Nguyen Viet Thanh με αφορμή το βιβλίο του «Ο Συνοδοιπόρος» την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Ίκαρος- Μπαμπασάκης, μεταφραστής & Νίκος Ξένιος, καθηγητής-συγγραφέας

«Ο Συνοδοιπόρος» είναι μια βαθιά και σκληρή Ιστορία που διερευνά την ταυτότητα και – τελικά – την ύπαρξη. Μια σπαρακτική ιστορία έρωτα και φιλίας.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τις ερωτήσεις του στον συγγραφέα μέσω της ζωντανής σύνδεσης που θα έχουμε μαζί του.

Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις

Χάρης Βλαβιανός

@29/3 και ώρα 19.00| Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά της σημαντικής μελέτης της Ε. Ρουντινεσκό, «Ο Ζίγκμουντ Φρόυντ στην εποχή του και τη δική μας», ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον ψυχαναλυτή Αθανάσιο Αλεξανδρίδη για το ρόλο του Φρόυντ στη διαμόρφωση της ψυχαναλυτικής επιστήμης, την επικαιρότητα, αλλά και τις αντιφάσεις της σκέψης του, καθώς και τη σχέση του με τον αρχαίο ελληνικό και ιουδαϊκό πολιτισμό και τις τέχνες.

Συζήτηση για τη Δημοκρατία με τους Σταύρο Τσακυράκη και Απόστολο Δοξιάδη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

@29/3 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης με αφορμή το βιβλίο «Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, στις 21.00 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος).

Εργαστήριο Ρομποτικής με το CityLab

@31/3 και ώρα 12.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Δομημένο εργαστήριο Μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5-7 ετών. Οι μικροί Μηχανικοί μας, με την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων, με την ενεργή ενασχόληση και βιωματική προσέγγιση, συνδυάζουν έμπρακτα Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε μια μηχανική κατασκευή (από την καθημερινότητά μας) και να αναλύσουμε το πώς ακριβώς λειτουργεί και το πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε.

Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

SHARE:

24Media Network