Τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα αποκτούν χρώμα… με υπευθυνότητα

Διαβάζεται σε 4'
Τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα αποκτούν χρώμα… με υπευθυνότητα

Η ISOMAT μέσω του προγράμματος “Χρώμα στα Σχολεία” στοχεύει στην ανάθμιση των σχολικών υποδομών

Όσο το χρόνιο ζήτημα της λειτουργικότητας των δημόσιων εγκαταστάσεων – σε όλο το εύρος τους – απασχολεί καθημερινά τους πολίτες που φιλοξενούνται, εργάζονται ή επισκέπτονται τους χώρους αυτούς, οι συνθήκες των σχολικών εγκαταστάσεων αντικατοπτρίζουν στο μέγιστο την υφιστάμενη κατάσταση.

Σε ένα από τα σημαντικότερα ίσως καθήκοντα, εκείνο δηλαδή της μάθησης και της καλλιέργειας θεμελιώδους παιδείας, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον που σε αρκετές περιπτώσεις αφενός δεν ανταποκρίνεται στις βέλτιστες προδιαγραφές υγείας, ασφάλειας και ευημερίας, και αφετέρου δεν ευνοεί τη δημιουργική μάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Οι συνθήκες αυτές παρουσιάζονται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων περιοχών της χώρας με ανεπαρκείς διαθέσιμους πόρους, όπου η ιδιωτική παρέμβαση κρίνεται συχνά αναγκαία.

Εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια την ιδιωτική πρωτοβουλία και πιστεύοντας βαθιά πως οι επιχειρήσεις οφείλουν να αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, η ISOMAT, η ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη και παραγωγή δομικών υλικών στην Ελλάδα, στηρίζει με πράξεις τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με την οργανωμένη δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Χρώμα στα Σχολεία».

Πρόκειται για μέρος του ευρύτερου προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «ISOMAT από καρδιάς» που υλοποιεί η εταιρεία, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πολυδιάστατες ενέργειες προσφοράς και αλληλεγγύης. Η ουσιαστική επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί, μεταξύ άλλων, κεντρικό πυλώνα της συνολικής μέριμνας της ISOMAT απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αντικατοπτρίζοντας την πάγια φιλοσοφία της πως εκείνοι αποτελούν το μέλλον της χώρας και ορίζουν τις προοπτικές της κοινωνίας μας.

Έχοντας ήδη υλοποιήσει με επιτυχία για πάνω από 4 χρόνια την ενέργεια «Χρώμα στα Σχολεία» σε πολλές περιοχές της χώρας και μετρώντας έως σήμερα πάνω από 150 σχολεία που αναβαθμίστηκαν λειτουργικά και αισθητικά με τα απαραίτητα υλικά για επισκευή και βαφή από την ISOMAT, η εταιρεία πρόσφατα αποφάσισε να εμπλουτίσει και να ανανεώσει την ενέργεια, δίνοντάς της τον νέο τίτλο «Χρώμα στα Σχολεία – ISOMAT & Partners», δίνοντας πλέον τη δυνατότητα και στους συνεργάτες της από το δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων της σε κάθε γωνιά της χώρας να εμπλακούν ενεργά, προτείνοντας σχολεία της περιοχής τους και συμμετέχοντας στην προσφορά.

Μέσω της δράσης αυτής, όραμα της εταιρείας αποτελεί η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για μία καθημερινότητα πιο ευχάριστη, ασφαλή και δημιουργική για τα παιδιά, με μία προτεραιότητα στα σχολεία με αυξημένες ανάγκες που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, με πάνω από 15 σχολεία να έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στους τοπικούς συνεργάτες το τελευταίο εξάμηνο.

Η ISOMAT επιδιώκει διαχρονικά να δημιουργεί προστιθέμενη αξία προς την κοινωνία, καλλιεργώντας μια κοινή κουλτούρα ευαισθητοποίησης, συνδημιουργίας και συνεργατικότητας. Με την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων κάθε βαθμίδας, η ISOMAT συνεχίζει να ενισχύει «από καρδιάς» τη δημιουργική μάθηση, βάζοντας το δικό της λιθαράκι σε μία καθημερινότητα πιο άνετη, αποδοτική και ευχάριστη για τη νέα γενιά!

Όσο η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και η εποχή της ανανέωσης των σχολείων ξεκινά και επισήμως, η ISOMAT είναι έτοιμη να… χρωματίσει ακόμα περισσότερα σχολεία που το έχουν ανάγκη, με την υπογραφή των υψηλής ποιότητας προϊόντων της.

Μάθετε περισσότερα για τα χρώματα της ISOMAT με ένα click εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα