Θεόδωρος Νιτσιάκος: Η κόρη του Μαριλένα συνεχίζει το έργο του πατέρα της

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Η κόρη του Μαριλένα συνεχίζει το έργο του πατέρα της
facebook/kotopoulanitsiakosGR

Σε μία χαράδρα λίγο πριν το χωριό του, την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, τελείωσε η ζωή του ιδρυτή της ομώνυμης πτηνοτροφικής μονάδας - Η Μαριλένα Νιτσιάκου έχει και την εμπορική διεύθυνση της επιχείρησης.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Αετομηλίτσα Ηπείρου με την απώλειά του να συγκλονίζει τον κόσμο των επιχειρήσεων και της πτηνοτροφίας. Η κηδεία του θα γίνει στη μία το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου στη γενέτειρα του, τα Ιωάννινα.

Η Μαριλένα Νιτσιάκου που έχει και την εμπορική διεύθυνση της επιχείρησης είχε μιλήσει για την ιστορία του πατέρα της σε σχετική συνέντευξη που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Ο πατέρας της είχε αναλάβει το κομμάτι της παραγωγής, ενώ η Μαριλένα το κομμάτι του μάρκετινγκ αλλά και την εμπορική διεύθυνση. Η ίδια ξεκίνησε την ενασχόληση με την πτηνοτροφία το 2004 βοηθώντας στην οργάνωση της εταιρείας στην Αθήνα. Όπως έχει δηλώσει, το όραμα που είχε ο πατέρας της για την επιχείρηση, είναι και δικό της.

Η κόρη του Θεόδωρου Νιτσιάκου έχει συμβάλλει στην αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας και στο “άνοιγμά” της στις Βαλκανικές χώρες, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Βρετανία, αλλά και στην είσοδο στο βόειο κρέας.

“Είμαστε μια ελληνική επιχείρηση που μένει και επιχειρεί σταθερά στην Ελλάδα και στο ελληνικό προϊόν”, δήλωνε η εκπρόσωπος της εταιρείας Νιτσιάκος, Μαριλένα, στους εκπρόσωπους του Τύπου πριν από ένα χρόνο.

“Όντως μπήκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως οι συνεργάτες μου με στήριξαν όπως τους στήριξα κι εγώ, με τον τρόπο που μου είχε μάθει ο πατέρας μου. Μαζί διαγράψαμε μια υπέροχη διαδρομή”, λέει η ίδια στη συνέντευξη που είχε δώσει στο SBC, όπου αποκάλυπτε πως πάντοτε ακολουθούσε τις συμβουλές του Θεόδωρου Νιτσιάκου.

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 76χρονος επιχειρηματίας έχοντας ως συνοδηγό έναν συγγενή του, κινούνταν στο δασικό δρόμο Αετομηλίτσας-Πληκατίου, όταν στο 5ο χιλιόμετρο το όχημα λόγω του πάγου στο οδόστρωμα ήταν αδύνατο να συνεχίσει την πορεία του και ακινητοποιήθηκε.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν. ο συνοδηγός του Θεόδωρου Νιτσιάκου κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ενώ ο 76χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να βάλει μπροστά το όχημα.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, εξαιτίας της ανηφορικής όμως κλίσης του σημείου. το αυτοκίνητο έφυγε προς τα πίσω και ανετράπη σε γκρεμό. Ο συνοδηγός ειδοποίησε τους χωριανούς από την Αετομηλίτσα και τις Αρχές.

Οι χωριανοί κατάφεραν να  ανασύρουν τον άτυχο επιχειρηματία, με τον γιατρό του ΕΚΑΒ που έφτασε στην περιοχή να διαπιστώνει τον θάνατό του.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, γεννήθηκε στις 25/3/1944. Έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η “Νιτσιάκος” υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

O Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν πατέρας τριών παιδιών. Της Μαριλένας του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα