ΤΙΤΑΝ: Aύξηση 18,4% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο – To πλάνο για τη θυγατρική στις ΗΠΑ

Διαβάζεται σε 3'
ΤΙΤΑΝ
ΤΙΤΑΝ EUROKINISSI

Την εισαγωγή σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ προωθεί η εταιρεία ΤΙΤΑΝ, για τη θυγατρική του, Titan America, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν την χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης.

Αύξηση της τάξης του 18,4% σε ετήσια βάση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΤΙΤΑΝ το α΄ τρίμηνο του 2024, στα 52,4 εκατ. ευρώ, με παράλληλη ισχυρή αύξηση πωλήσεων σε όλες τις περιοχές, φτάνοντας τα €623,7 εκατ., (αύξηση 6,1%) σε ένα τρίμηνο με αυξημένη ζήτηση σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας και σταθερά επίπεδα τιμών, όπως αναφέρεται σε σχετική εταιρική ανακοίνωση.

Τα EBITDA ανήλθαν σε €109,8 εκ., καταγράφοντας το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης. Ο δείκτης καθαρού δανεισμού/EBITDA είναι στα χαμηλά επίπεδα του 1,2x.

Η εταιρεία κάνει λόγο για θετικές προοπτικές για το έτος χάρη στην αυξημένη ζήτηση, τα σταθερά επίπεδα τιμών, τη βελτιωμένη διαχείριση του κόστους ενέργειας και τη βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα.

Σημειώνει ακόμη ότι προχωρεί σε επιτάχυνση του προγράμματος επενδυτικών δαπανών και της Στρατηγικής 2026, η οποία ενισχύθηκε με τρεις επιπλέον εξαγορές (bolt-on) σε τσιμεντοειδή προϊόντα και αδρανή υλικά.

Συνεχίζονται επίσης οι προσπάθειες για μείωση των εκπομπών άνθρακα συμπεριλαμβανομένου και του σημαντικού έργου δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου άνθρακα στην Ελλάδα και του πρώτου έργου παραγωγής θερμικά ενεργοποιημένης αργίλου στην Δυτική Βιρτζίνια (ΗΠΑ). Η εταιρεία υπενθυμίζει εξάλλου ότι η μετοχή του Ομίλου ΤΙΤΑΝ (TITC) εντάχθηκε στον δείκτη FTSE Russell Large Cap τον Μάρτιο του 2024.

Εισαγωγή στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ την εισαγωγή σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ προωθεί η εταιρεία ΤΙΤΑΝ, για τη θυγατρική του, Titan America, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν την χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης και των επενδυτικών ευκαιριών του Ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες και η Mytilineos ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη διαδικασία ένταξης και σε δεύτερη χρηματιστηριακή αγορά, με πιθανότερη του Λονδίνου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η Titan Cement International SA (Euronext Brussels, ATHEX και Euronext Paris, TITC) ανακοινώνει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε εισαγωγή, αντλώντας κεφάλαια που θα διευκολύνουν την χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης και των επενδυτικών ευκαιριών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και της Titan America.

Η Titan America, με πωλήσεις 1,6 δισ. δολάρια, είναι μια δυναμική και πλήρως καθετοποιημένη εταιρία, που δραστηριοποιείται στις ισχυρά αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομικές περιοχές της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, με παρουσία και ηγετική θέση στις αγορές της Φλόριντα, τις Μέσο-Ατλαντικές πολιτείες και στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης/New Jersey.

Η εισαγωγή εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα συνοδεύεται από δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού, αναλόγου με το σύνηθες ποσοστό διάθεσης μετοχών σε δημόσιες προφορές εισαγωγής σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ. Η διαδικασία δεν θα επιφέρει φορολογική επιβάρυνση στον Όμιλο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα