Τιτάν: Εξαγοράζει τη μειοψηφική συμμετοχή της IFC σε θυγατρικές του

Το εργοστάσιο του ομίλου στη Θεσσαλονίκη.
Το εργοστάσιο του ομίλου στη Θεσσαλονίκη. MOTIONTEAM

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση με την συναλλαγή περατώνεται η επιτυχημένη συνεργασία του Ομίλου με την IFC, η οποία δομήθηκε σταδιακά από το 2008 σε Αλβανία, Αίγυπτο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο.

  Την απόκτηση από την International Finance Corporation (IFC) των μειοψηφικών συμμετοχών που η τελευταία κατέχει στις επιχειρήσεις του Ομίλου TΙΤΑΝ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Αίγυπτο, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Titan Cement International SA.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την πλήρωση αναβλητικών αιρέσεων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση με αυτή την συναλλαγή περατώνεται η επιτυχημένη συνεργασία του Ομίλου με την IFC, η οποία δομήθηκε σταδιακά από το 2008 σε Αλβανία, Αίγυπτο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο. Η συνεργασία αυτή βοήθησε τον Όμιλο TITAN να αντιμετωπίσει απαιτητικές συνθήκες αγοράς σε δύσκολους καιρούς. Ταυτόχρονα, η IFC συνέδραμε και καθοδήγησε τις προσπάθειες του Ομίλου για την βελτιστοποίηση των πρακτικών του σε θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και διακυβέρνησης στις χώρες αυτές. Η επωφελής συνεργασία με την IFC διήρκεσε περισσότερο από δέκα χρόνια.

Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 81,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με την ενίσχυση της επένδυσής του στις θυγατρικές, ο Όμιλος ΤΙΤΑN υπογραμμίζει την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική του στρατηγική στις χώρες αυτές, διευκολύνοντας την περαιτέρω ανάπτυξη.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

SHARE: